سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هافینگتون پست بررسی کرد:

توازن قدرت چشم‌بادامی‌ها با آمریکا به مدد بازار نوظهور ایران

به باور کارشناسان، بازار تجارت 600 میلیارد دلاری چین با ایران می‌تواند این کشور را در حفظ توازن قدرت با آمریکا یاری رساند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ هافینگتون پست در مطلبی نوشت: در سال 138 پیش از میلاد، ژانگ کی یان، فرستاده امپراتوری چین با عبور از دشت خطرناک آسیای مرکزی خود را به امپراتوری فارس رساند تا با قوانین حکومت‌داری و تجاری آن آشنا شود و در ژانویه سال 2016، شی جینگ پینگ این مسیر را بار دیگر پیمود تا رابطه دوهزارساله این دو تمدن را تمدید کند.

دکتر لویانگ -استاد دپارتمان تاریخ دانشگاه پکن- می گوید: ایران به لحاظ تاریخی یکی از شرکای تجاری مهم چین بوده است. در طول قرن‌ها این دو تمدن به تجارت زمینی و دریایی مشغول بوده‌اند و این ایران بود که در دوره سلسله تانگ مهم‌ترین فناوری سفر دریایی را به چین منتقل کرد.

امروزه مقامات چین و کارآفرینان این کشور پهناور درصدد آن هستند که بار دیگر روابط اقتصادی دو کشور را تقویت کنند. رئیس‌جمهور چین، نخستین مقام خارجی بود که با لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران به این کشور سفر کرد و طی جلسات متعدد با مقامات ایران بزرگ‌ترین توافقات تجاری را در زمینه‌های مختلف ازجمله فولاد به امضا رساند. حجم توافقات تجاری ایران- چین تا یک دهه آینده بین 55 تا 600 میلیارد دلار برآورد شده است.

شی – رئیس‌جمهور چین—در حالی بر گسترش تجارت دوجانبه با ایران تأکید دارد که چین اخیراً با مشکلات متعدد اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کند. در سال گذشته، تولید ناخالص داخلی چین فقط 6.9 درصد رشد داشته است که کمترین میزان در 25 سال گذشته محسوب می‌شود. این روند بر فعالیت‌های اقتصادی، بخش تولید و خدمات تأثیر گذاشته و با رکود همراه کرده است. باوجوداین چالش‌ها در خانه، چین همچنان به دنبال گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری در ایران است. چراکه مشارکت بیشتر چین با ایران به تقویت استراتژیک و اقتصادی آن در خاورمیانه منجر می‌شود. از سوی دیگر مقامات چین همواره بر توازن قدرت در خاورمیانه تأکید دارند و ایران را بهترین شریک خود در خاورمیانه قلمداد می‌کند. این موضوع در روند مذاکرات ایران و سران گروه 1+5 و حمایت چین از ایران کاملاً ملموس بود. در طول مذاکرات چین با ارائه چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه اقتصادی با ایران، به سود ایران قدم برداشت.

در بخشی از این مطلب آمده است: پیش از لغو تحریم‌های بین المللی علیه ایران، کشورهای اروپایی از دسترسی به بازار نفت ایران محروم بودند. در این زمان چین با خرید نفت ایران و سرمایه‌گذاری در بخش انرژی این کشور، ظرفیت خود برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های ایران را به دو برابر رساند. بااین‌حال بسیاری از کارشناسان بر این باورند که همکاری‌های بین دو کشور بر ایدئولوژی سیاسی استوار است. ایران کشوری باثبات در منطقه‌ای بی‌ثبات است. ذخایر سرشار در ایران باعث می‌شود کشوری همانند چین روی از آن برنگرداند. بااین‌حال کارشناسان معتقدند جنگ‌های نیابتی بین ایران و عربستان نه‌تنها بر بی‌ثباتی در منطقه دامن می‌زند بلکه شرایط را برای بهره‌برداری بیشتر چینی‌ها فراهم می‌کند.

در انتهای این مطلب آمده است: تجارت و سرمایه‌گذاری در بازار نوظهوری همچون ایران می‌تواند جاه‌طلبی‌های استراتژیک چین در خاورمیانه را تقویت کند. بازار تجارت 600 میلیارد دلاری چین با ایران می‌تواند این کشور را در حفظ توازن قدرت با آمریکا یاری رساند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۴:۴۹ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
از این چینیها بدتر وجود نداره
ناشناس
۰۴:۴۸ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
اگه در دوران تحریم چین از ما نفت میخرید به این خاطر بود که به بهانه تحریم پولشو به ما نمیداد الانم که تحریمها برداشته شده گفته بجای پول اجناس بنجلشو میده