به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی ایندپث نیوز در گزارشی به قلم "دبالینا قوشال" نوشت: از زمانیکه توافق هستهای ایران به امضا رسید و تحریمهای اقتصادی علیه این کشور برچیده شد، چین بیشترین بهره را از آن برد. چرخش چین به سمت بازار ایران، این کشور را از مشکلات و مصائب همکاریهای تجاری با غرب رها میکند. چین فرصتهای بسیاری برای حضور در بازار انرژی ایران، افزایش سرمایهگذاریها و توسعه قدرت نفوذ خود دارد. ایران محور اصلی تجارت و اقتصاد در خاورمیانه است و چین از نزدیکی به این کشور بسیار خوشنود خواهد بود.
در ادامه این گزارش آمده است: پیشبینی میشود چین تا سال 2030 به بزرگترین مصرفکننده انرژی در جهان تبدیل شود و طبیعی است اگر لحظهای را هم برای نزدیک شدن به منابع غنی انرژی در ایران از دست ندهد. تقاضای چین برای خرید نفت از روزانه 6 میلیون بشکه به 13 میلیون بشکه تا سال 2030 افزایش مییابد.
ایران دارای چهارمین ذخایر نفتی جهان و دومین ذخایر گاز طبیعی در جهان است، با توجه به این موضوع منبع مطمئنی برای تامین نیازهای انرژی چین به شمار میآید. کشورهای غربی نیز تلاشهایی را برای بهبود روابط با ایران و حضور در بازار این کشور آغاز کردهاند. ایران با جمعیت 77 میلیون نفر و بسترهای مناسب سرمایهگذاری، گزینه ایدهآلی برای تجار غربی به شمار میآید. باوجود اینکه نگرانیهایی درمورد ازسرگیری مجدد تحریمها علیه ایران وجود دارد؛ اما چین و دیگر رقبای اروپاییاش حاضر به از دست دادن بازار ایران نیستند.
باوجود لغو تحریمها هنوز هم کشورهای اروپایی برای بهرهمندی از قراردادهای امضا شده با ایران دچار مشکل هستند. بانکهای اروپایی از تامین مالی قراردادهای امضا شده با ایران طفره میروند زیرا هنوز قوانین منعکننده بسیاری که از سوی آمریکا علیه نظام مالی ایران تعیین شده به قوت خود باقیست. از سوی دیگر اروپاییها در صورت سفر به ایران برای سفر به آمریکا دچار مشکلاتی میشوند. تا پیش از سفر به ایران، اروپاییها میتوانند بدون روادید به آمریکا سفر کنند؛ اما اگر این افراد حتی یک سفر کاری هم به ایران داشته باشند دیگر اجازه نخواهند داشت بدون طی مراحل قانونی و ارائه درخواست رسمی دریافت گذرنامه وارد خاک آمریکا شوند. آمریکا همچنین فعالیتهای تجاری غربیها را در ایران محدود کرده است و هنوز به این کشور اجازه نداده تا در معاملات خود از واحد پول دلار استفاده کند.
در این شرایط سخت برقراری ارتباط اروپاییها با ایران، طبیعی است که چین بهترین موقعیت را در اختیار دارد. از سال 1979 که آمریکا تحریمهایی را علیه ایران وضع کرده بود، چین به مراودات تجاری خود با این کشور ادامه میداد. "حسن روحانی،" رئیس جمهور ایران، نیز در این باره گفته بود: چین کشوری است که همواره در روزهای سخت در کنار ایران ایستاد.
"ژی جینپینگ،" رئیس جمهور چین، و حسن روحانی ژانویه (دی 94) بر سر گسترش همکاریهای مشترک تجاری به ارزش 600 میلیارد دلار به توافق رسیدند. عمده علاقه چین در ایران، منابع انرژی این کشور است. چین همچنین از موقعیت ژئوپلتیک ایران نیز در منطقه بهره میبرد و همجواری این کشور با دریای خزر و خلیج فارس یک موقعیت استراتژیک و قابل توجه را برای ایران بوجود آورده است. دوستی قدیمی ایران با چین و دشمنی این کشور با آمریکا، که رقیب تجاری اصلی چین به حساب میآید، برای پکن بسیار خوشایند است و از تهران دوستی قابل اطمینان برای پکن میسازد.
"جفری اس.پان،" کارشناس مسائل اقتصادی، اذعان کرد: بهرهمندی از جاده ابریشم و اتصال شرق به غرب نمیتواند بدون حضور ایران اتفاق افتد.
رابطه دوستانه چین و ایران یک معامله دو سر سود برای هر دو کشور است. چین آماده سرمایهگذاری در ایران و برخورداری از منابع انرژی این کشور است و ایران نیز برای احیای اقتصاد آسیب دیده خود که در جریان سالها تحریم اقتصادی تضعیف شده بود، از حضور سرمایهگذاران چینی در کشور بهره میبرند.
انتهای پیام/
دیگه نمیشه به کشوری اعتماد کرد.
به قول حضرت آقا باید جوونای خودمون کار رو تو دست بگیرن و تولید کنن اینطوری زمینه شغلی خیلی زیادی بوجود میاد...