به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در نشست خبری که امروز(چهارشنبه) به مناسبت روز شوراها برگزار شد با بیان اینکه در حال حاضر روند ساخت و ساز غیر مجاز در شهر تهران بسیار نگران کننده است، اظهار داشت: در حال حاضر شهرداری و شورای شهر دادگاه نیستند و به موجب قوانین جاری اختیاری ندارند.
وی به واگذاری فروشگاههای شهروند به بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: این تصمیمات نتیجه بدهیهای مالی بود که شهرداری پیدا کرده است به همین منظور مجددا بحث واگذاری فروشگاههای شهروند به بخش خصوصی مطرح شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه در کشورهای توسعه یافته شهرداریها هفتاد درصد درآمد پایدار دارند، تصریح کرد: هشتاد درصد از درآمدهای پایدار این هفتاد درصد ناشی از اجارهداری املاک و ... است.
سالاری با اشاره به برنامههای سال گذشته شورا بیان کرد: یکی از مهمترین اقدامات شورا تشکیل کمیته نما در شهرداری تهران بود و این طرح برای اولین بار در تاریخ مدیریت شهری در راستای نقشهی نمای ساختمانها در فرآیند صدور پروانه نهادینه شد.
وی افزود: این کمیته بین کمیتههای تخصصی در معاونت شهرسازی و معماری تشکیل شده و همچنین دراین کمیته از صاحب نظران معماری و کارشناسان شهرسازی استفاده شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه براساس یک بخشنامه مناطق 22 گانه شهر تهران را مکلف کردیم که بعد از دریافت پروانه نقشههای نما را مورد بررسی قرار دهند، تصریح کرد: این امر بعد از صدور پروانه دچار مشکلات اساسی میشود به همین منظور مصوبهای در خصوص بررسی نما قبل از صدور پروانه تصویب کرد.
سالاری با بیان اینکه تعیین عوارض کاربریهای تجاری و اداری در بخش شهر تهران از مهمترین مصوبات شورا بوده است، یادآور شد: در سالهای گذشته در خصوص این امر تنها یک عدد دریافت میشد چرا که شهرداریهای مناطق سلیقهای عمل میکردند .
وی با تاکید بر اینکه شورا در خصوص این امر بارها به شهرداری تهران تذکر داده بود ،گفت: باور داریم که یکی از راهکارهای شهر در خصوص کسب درآمد باید کاربریها باشد به همین منظور این امر را مورد بررسی کارشناسی دقیق قرار دادیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: انتهای سال 93 مصوبهای در خصوص این امر به تصویب رساندیم و قرار بود که از ابتدای سال 94 این موضوع اجرایی شود اما تاکنون شهرداری این مصوبه را اجرایی نکرده است.
سالاری به موضوع حذف بخشنامههای ستاد حمایتی شهرداری که در اجرای طرح تفصیلی با مشکلاتی مواجه بود، اشاره کرد و گفت: در خصوص این بخشنامهها مقتضیاتی ایجاد شد که مشخص شد مغایر با مسائل طرح تفصیلی است.
وی با بیان اینکه امروزه فرآیند صدور پروانه الکترونیکی و دیجیتالی شده است، تصریح کرد: بنابراین باید نظارت در خصوص این امر نیز الکترونیکی باشد و دسترسی ارزان شورای شهر به این سیستم باز باشد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه اواخر سال گذشته تحرکاتی در مناطق شهرداری تهران ایجاد شد که باعث شد میزان تخلفات در شورای معماری به طور چشمگیری افزایش پیدا کند ، یادآور شد: آسیبشناسی در حوزه کسب درآمد از محل بارگذاری ساخت و ساز صورت میگیرد و در کمیسیون شورا بارگذاری بررسی میشود به همین منظور نظارت در خصوص این امر در تاریخ مدیریت شهری بینظیر بوده است.
سالاری به نظارت اجتماعی که به موجب این نظارتها انجام شده است اشاره کرد و گفت: این نظارتها باعث شده درآمدهای شهرداری کاهش یابد و بدهی به پیمانکاران موضوع جدی شهرداری نباشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در شورای معماری مناطق شاهد وضعیت خوبی نیستیم، افزود: نواحی 123 گانه شهر تهران در شرایط خوبی به سر نمیبرد به همین منظور بودجه شهرداری را نباید افزایش دهیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با تاکید براینکه بنده مخالف افزایش بودجه شهرداری تهران بودم، تصریح کرد: امسال بودجه به صورت انقباضی بسته شد در حالی که میتوانست انقباضیتر هم بسته شود.
سالاری با بیان اینکه امسال سال آخر مدیریت شهری شورا است، تاکید کرد: باید هرچه سریعتر تکلیف بدهیهای مردم، پیمانکاران و بانکها را مشخص کنیم وهمچنین این امر را به عنوان اولویت اصلی کارهای خود قرار دهیم.
وی اضافه کرد: اگر همه پروندهها مشخص نشود با پلاک ثبتی در صحن شورای شهر اعلام خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه نظام مهندسی نهادی است که میتواند به عنوان داور در سازمان مدیریت شهری عمل کند، تصریح کرد: ما معتقدیم که شورا نباید یک طرفه به قاضی برود بلکه باید در زمینه های مختلف زمینه حضور را برای ذینفعان کارشناسان رسانه و... فراهم کند تا آنها نیز این پرونده های شهرسازی و معماری را مورد بررسی قرار دهند تا از یک طرفه رفتن شورا جلوگیری کنند چرا که این یک طرفه رفتن شورا باعث سیاسی کاری میشود.
سالاری با بیان اینکه در بحث نظام مهندسی شورا به صورت خیلی جدی توانسته اقداماتی را انجام دهد، تاکید کرد: در حال حاضر علیرغم این همه تلاش در ارجاع کار به مهندسان اشکالاتی وجود دارد به همین منظور ما اعتقاد داریم که این امر لغو یک طرفه از سوی شهرداری بوده و برای ما قابل قبول نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه باید بعد از رفع اشکالات حتما کار به سازمان نظام مهندسی بازگردانده شود، افزود: ما باید هر چه سریعتر تکلیف مردم و سازمان نظام مهندسی را مشخص کنیم چرا که کارها باید توسط نظام مهندسی و همچنین براساس قانون باید به مهندسان ارجاع داده شود و آنها مشخص کنند چه کسی باید ناظر یک پروژه باشد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه در خصوص گودبرداری و ساخت و سازها شاهد تغییرات مثبتی بودهایم و این امر نسبت به گذشته ارتقا پیدا کرده است، یادآور شد: بدون شک لغو این مصوبه به کیفیت لطمه وارد خواهد کرد و اگر ناظرین به صورت صوری از پروژهها بازدید کنند کیفیت ساخت و سازها کاهش پیدا خواهد کرد.
سالاری با بیان اینکه توانستهایم رویکرد کمیسیون ماده 5 را تغییر و در روند آن بهبودی حاصل کنیم، گفت: از شهردار تهران که رئیس کمیسیون ماده 5 است در خصوص اقداماتی که برای این کمیسیون انجام داده است تشکر میکنم.
وی با تاکید براینکه اقتصاد شهر امروزه یکی از مهمترین موضوعات مدیریت شهری است، بیان کرد: یکی از مهمترین دغدغههایی که در شهر تهران با آن روبهرو هستیم نبود درآمدهای پایدار برای کسب درآمد و اداره شهر است به همین منظور مدیریت شهری مجبور است که در برخی از حوزهها ورود پیدا کند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه باید درآمد حوزههای نرمافزاری را بیشتراز حوزههای سختافزاری تقویت کنیم ،تصریح کرد: شهرداری میتواند از محل گردشگری و شبکههای فیبر نوری برای مجموعه سازمانها و شرکتها کسب درآمد کند چرا که امروزه اپراتورهای همراه اول و ایرانسل توانستهاند با اخذ مجوز از سازمان وزارت ارتباطات برای خود دکلهایی در شهر نصب کنند و همچنین ادارات برق مناطق یک شبکه فیبر نوری آویزان از تیر برق کردند تا بتوانند در آینده با آن کسب درآمد کنند در حالی که تمامی این عوامل در اختیار شهرداری تهران است.
سالاری به پهنای S ویژه در جنوب شهر تهران با مساحت 1700 هکتار اشاره کرد و گفت: با اینS ویژهها میتوانیم برای جمعیت 10 میلیونی تهران مجموعههای کاربری، تجاری و خدماتی و همچنین بازارهای تجارات جهانی بسازیم به همین منظور باید برای اشتغال در این زمینه در مدیریت شهری فکری بکنیم.
وی تاکید کرد: نباید دیون شهرداری به پیمانکاران را میراثی برای دورههای بعدی بر جای بگذاریم چرا که درحال حاضر این بدهیها همه را با مشکلات جدی مواجه کرده و جزء یکی از معضلات شهرداری تهران است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: شهرداری تهران باید مبلغ واقعی بدهی خود به پیمانکاران و بانکها را به شورا اعلام کند و همچنین در سال جاری برای این امر یک تصمیمگیری جدی داشته باشد.
سالاری با تاکید بر اینکه شهرداری تهران رقم 2300 تا 2500 میلیاردی را به عنوان رقم بدهی خود اعلام کرده است، گفت: باید عنوان کنیم که دولت هم بدهی قابل توجهی به شهرداری تهران دارد به همین منظور باید یک کارگروه مشخص شود تا میزان بدهیها را به اطلاع عموم برسانیم.
وی به استراتژی جدید که معاونت شهرسازی برای درآمدسازی اخذ کرده است اشاره کرد و افزود: اگر این موضوع ادامه داشته باشد به سرنوشت قبلی دچار میشویم در حالی که معاونت شهرسازی باید در راستای سیما و منظر شهری، پیاده محوری، ساماندهی رو درهها بپردازد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید براینکه در بحث بانک شهر و واگذاری فروشگاه شهروند به بخش خصوصی باید تصمیمگیری از شورای شهر اخذ شود، گفت: شهرداری به تنهایی نمیتواند در خصوص موارد شهری تصمیم بگیرد بلکه باید آن را مورد بررسی کارشناسی قرار دهد و ما به شهرداری اجازه فروش نمیدهیم.
سالاری با بیان اینکه در حال حاضر در ارتباط با طرح جامع و تفصیلی وضعیت قابل قیاس با گذشته نیست، بیان کرد: ساختار اصولی در شهر تهران حاکم شده و تخلفاتی در این خصوص صورت میگیرد در حالی که کمیسیون ماده 5 برکات خوبی برای شهر تهران داشته اما نبود یک مدیریت یکپارچه شهری باعث شده که در حوزه شورا اختیارات قانونی صورت نگیرد.
وی با تاکید بر تخلف دو یا سه هزار متری در شهر تهران تصریح کرد: این تخلفات یک روزه یا دو روزه صورت نگرفته و اگر کشور برای جرمهایی این چنینی مانند قاچاق کالا و مواد مخدر قانونی در نظر میگرفت و متخلف را مجرم میشناخت شاهد تخلف 200 میلیاردی که برخیها عنوان می کنند، نمیشدیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران به حکم برای تخریب طبقه هفتم پاساژ علاالدین اشاره کرد و گفت: این حکم همچنان اجرا نشده در حالی که حکم دادستانی شورای شهر و شهرداری تهران قلع این بنا بودهاند.
سالاری تاکید کرد : باید در شهر تهران به مرحلهای برسیم که متخلفان متوجه شوند که با پول و رانت خواری نمی تواند باعث ادامه کار آنها شود.
وی با بیان اینکه تنها راهکار برای جلوگیری از تخلف افزایش عوارض بیشتر است، گفت: زمانی که یک پروژه بعد از صدور پروانه تصویب نمیشود باید برای آن عوارضی را مشخص کنیم چرا که امروزه روند ساخت و ساز غیرمجاز در شهر تهران بسیار نگرانکننده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید براینکه بنده از ابتدای آغاز دوره شورا با فروش املاک و اراضی تهران مخالف بودم، یادآور شد: یکی از این تلاشها در خصوص جلوگیری از کارهای خلاف و ساختوساز غیرمجاز در شهر تهران بوده است.
سالاری با بیان اینکه امروزه اکثر املاک و اراضی بزرگ مقیاس را از دست دادهایم، تصریح کرد: البته این املاک و پروژههای بزرگ مقیاس به بزرگراه امام علی (ع)، صدر و... تبدیل شدهاند.
وی با بیان اینکه از نظر بنده چندین پرونده در شهر تهران وجود دارد که در مقیاس بزرگ تخلف محسوب می شوند، گفت: این پروندهها در کمیسیون ماده 5 و در ابعاد مختلف بررسی می شود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران تاکید کرد: همیشه بر این باور بودهام که آخرین گزینه مطرح کردن تخلفات باید در رسانهها باشد چرا که با رسانهای کردن یک موضوع قبل از بررسی آن را به سمت سیاسی کردن سوق میدهیم.
انتهای پیام/