سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سی‌ان‌ان: روز جهانی مالاریا، یادآور کمبود بودجه در مبارزه با این بیماری

با کاهش شیوع مالاریا در کشورهای جهان، بودجه مبارزه با این بیماری بسیار کمتر از گذشته شده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه سی ان ان در گزارشی در وبسایت خود نوشت: در حالی که کشورهای جهان توانسته اند پیشرفت قابل توجهی در مبارزه با مالاریا به دست آورند، انتظار می رود کاهش بودجه مقابله با این بیماری، اهداف تعیین شده از سوی سازمان ملل را غیر قابل دسترس کند.

در این میان کشورهای موفق در زمینه مبارزه با مالاریا، همانند چین، مکزیک، ترکیه و آفریقای جنوبی، احتمالا با کاهش 30 درصدی بودجه در این زمینه مواجه خواهند شد.

"اهداف توسعه هزاره،" 16 سال پیش از سوی سازمان ملل تعیین شد و یکی از مهم ترین هدف های پیش بینی شده در آن به از بین بردن بیماری مالاریا مربوط می شود. انتشار فهرست این اهداف باعث افزایش کمک های مالی جهانی تا سطح 255 میلیارد دلار شد. بر اساس گزارشی، بودجه مقابله با مالاریا در میان سال های 2000 تا 2009، 28.3 درصد افزایش یافت؛ اما همین بودجه از سال 2010 به رشد منفی 0.9 درصدی رسیده است.

با فرا رسیدن روز جهانی مالاریا در تاریخ 5 اردیبهشت، سازمان بهداشت جهانی با انتشار اطلاعاتی خبر از بهبود وضع این بیماری در جهان می دهد. در سال 2015، 33 کشور جهان کمتر از 1000 مورد بیماری مالاریا را گزارش دادند و میزان مرگ و میر این بیماری نیز از سال 2000، 60 درصد کاهش یافته است. در رخدادی انقلابی، اروپا که تا سال 1995 موارد مالاریا در آن گزارش می شد، به عنوان قاره ای عاری از این بیماری معرفی شد.

سازمان بهداشت جهانی در نظر دارد تا سال 2030  موارد بیماری مالاریا و میزان مرگ و میر آن را 90 درصد کاهش دهد. با این حال کاهش بودجه مربوط این حوزه می تواند دست یابی به این اهداف را دشوار کند. در حالی که نیمی از کشورهای جهان این بیماری را از بین برده اند، بیش از 400 هزار مورد مرگ بر اثر مالاریا در سال 2015 ثبت شده است. در همین حال 3.2 میلیارد نفر در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

حال پرسش این است که چرا با وجود خطر بسیار زیاد مالاریا، بودجه مبارزه با آن کاهش یافته است؟ یکی از پاسخ های ممکن به این سوال، شیوع بیماری های دیگر در جهان و لازمه رسیدگی به آن ها است. برای مثال بیماری ابولا در سال 2014 و بحران ویروس زیکا، باعث شد تا بسیاری از کشورها آن ها را خطری جدی تر از مالاریا بدانند و هزینه هایشان را صرف مقابله با آن ها کنند.

مالاریا بیماری قابل انتقالی است که با نیش گونه ای از پشه منتقل می شود. در حالی که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده شیوع این بیماری در جهان کاهش یافته، مالاریا همچنان عامل اصلی مرگ کودکان زیر 5 سال در قاره آفریقا است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.