سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیشگیری و درمان با طب ورزشی؛

زنان یا مردان، کدامیک زودتر چاق می شوند؟

طبق بررسی های انجام شده دو سوم از افراد چاق یا دارای اضافه وزن در کشور را بانوان تشکیل می دهند.

 به گزارش خبرنگار سایر حوزه های گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،  با وجود اینکه اکثر افراد به تفاوت های جنسیتی و عملکرد هورمون ها آگاهی دارند اما بازهم یک سری سوالاتی که پایه و اساس آن به تفاوت های میان زنان و مردان بازمی گردد برای بسیاری از ما پیش می آید. به طور مثال  چرا بانوان زودتر از آقایان چاق می شوند و این در حالی است که وقتی هم تصمیم به کاهش وزن به کمک ورزش می گیرند دیرتر از آقایان به نتیجه دلخواه می رسند و یا اینکه چرا بدن زنان  در مقابل تمرینات نیز عکس العمل  کندتری نسبت به آقایان دارد.در این گزارش سعی کردیم پاسخ این سوالات را بدهیم.

 داریوش زارع، نایب رئیس هیئت بدنسازی و پرورش اندام شمال شرق به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص اینکه چرا بانوان زودتر از آقایان چاق می شوند گفت: بافت چربی زنان بیشتر از بافت چربی مردان است و این در حالی است که درصد بافت ماهیچه در زنان کمتر از مردان است .همانطور که می دانیم بافت ماهیچه ای بالاترین سوخت بدن را به خود اختصاص می دهد و بافت چربی پاینترین مقدار سوخت را دارد.این بدان معنی است که سوخت و ساز (متابولیسم بدن)بانوان به طور کلی پایین تر از آقایان است. بنابراین اگر خانمی به اندازه همسرش غذا بخورد، به طور حتم چاق خواهد شد، زیرا سوخت پایۀ او کمتر از همسرش است .
همچنین بسیاری از بانوان کم تحرک تر از آقایان هستند و این امر باعث کاهش مقدار سوخت وساز و در نتیجه افزایش وزن آنها می گردد.  

هورمون ها 
جنسیت زن و روند زندگی در دوران بلوغ وترشح هورمونی. چون استروژن آغاز گر تجمع چربی در بعضی از مناطق از بدن زنان مخصوصا پایین تنه است.

 همچنین اختلال هورمونی در سن یائسگی و کاهش ترشح استروژن منجر به ایجاد نوع دیگر از چاقی که همان چاقی بالاتنه است، می شود.

زیرا نقش هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون در ایجاد چاقی خانم ها بیشتر از نوع پایین تنه (شکم ران ها وباسن) است اما بعد از یائسگی که سطح هورمون های زنانه کاهش می یابد، چاقی بالا تنه بیشتر دیده می شود.  

بیماری تخمدان پلی کیستیک ترشح معده را افزایش داده و باعث احساس گرسنگی زود هنگام می شود.به این ترتیب شخص مضطرب، زود به زود غذا می خورد و در نتیجه به مرور چاق می شود.  

بیشتر داروهای مصرفی زنان هورمون های جنسی است(ترکیبات حاوی استروژن و پروژسترون) به خصوص داروهای ضدبارداری. استفاده از این داروها منجر به چاقی پاین تنه می شود.
  
چاقی پس از ازدواج 
 پس از ازدواج زنان با همسران خود غذا می خورند و سعی می کنند همان مقدار که همسرشان می خورد، میل کنند ولی این یک اشتباه است زیرا مردان به علت جثه بزرگتری که دارند، بیشتر غذا نیاز دارند.این اشتباه رفتاری در زندگی مشترک به افزایش وزن منجر می شود. از طرف دیگر خیلی از خانم ها در دوره ای که تنها زندگی می کنند، اغلب اوقات از خوردن شام خودداری می ورزند ولی در زندگی مشترک هر شب با همدیگر شام زیادی می خورند.  
 
افزایش وزن در دوران بارداری
هرچند قدری اضافه وزن در دوران حاملگی امری طبیعی است، ولی آن چیزی که در واقع مشاهده می شود، اشتباهی است که تصور می کنند که زن حامله باید زیاد غذا بخورد، واین مطلب منجر به فربه شدن زنان در دوران بارداری می شود.

افزایش دریافتی در دوران شیردهی 
زن شیرده برای تولید۸۵۰ سی سی شیر مورد نیاز فرزند شیرخوارش نیاز ۶۵۰ کالری اضافه در روز است ، ولی متاسفانه دریافت زنان شیرده خیلی بیشتر از این مقدار کالری است واین یکی از عوامل افزایش آمار چاقی در زنان بحساب می آید .

استرس
بعضی افراد برای کاهش استرس به غذا خوردن روی می آورند و حتی در مواقعی که گرسنه نیستند، غذا می خورند یا خورده خواری می کنند زیرا تصور می کنند که غذا خوردن موجب آرامش آنها می شود و چون زنان خانه دار به حکم مدیریت خانه، دچار افسردگی، بی حوصلگی، عصبانیت و دلهره، آنان برای کسب ارامش به خوردن پناه می برند واین یکی از عوامل مهم افزایش وزن زنان به حساب می آید. 

این مسائل نشان می دهد که زنان باید نه تنها مراقب رژیم غذایی خود باشند، بلکه  کاهش وزن در خانم ها نیازمند تمرین بیشتر است و باید تمرینات خود را نیز جدی بگیرند، در حالی که ممکن است آقایان فقط با تمرینات ورزشی بتوانند بر مشکل اضافه وزن غلبه کنند. 

بانوان به تمرینات بیشتری نیاز دارد
در یک تحقیق به مدت ۱۶ هفته دو گروه از خانم ها و آقایان به تمرینات مشابه فیتنس و با میزان ۶۶ درصد توانایی شان تمرین کردند.در پایان تحقیق دریافتند که مردان نسبت به زنان به اندام متانسب تری دست یافتند و به طور میانگین کاهش وزن بیشتری داشتند.

 مربی و داور بین الملی بدنسازی در خصوص تاثیر تمرینات در بین بانوان و آقایان اظهار کرد: با توجه به تفاوت  ساختار بدنی بین زنان و مردان برای اینکه خانم ها نیز مانند آقایان نتیجه بگیرند لازم است به جای ۶۵ درصد توان خود با ۸۵ درصد توان تمرین کنند. یعنی تمرینات سخت تر و طولانی تر، تا نتایج قابل توجه و مشابه مردان را دریافت کنند و همانطور که در ابتدا گفتیم، اندام عضلانی سوخت و ساز بیشتری دارند و اندامی که چربی زیادی دارند سرعت سوخت و ساز پایینی دارند.

وی ادامه داد : به اعتقاد من  در تمریناتی مثل کار با دستگاه و وزنه ها  از آنجاییکه بانوان از نظر استعداد حرکتی ضعیف هستند وهمچنین مهارت  فعالیت های  بدنی آنان نسبت به آقایان کمتر است .به همین دلیل نحوه انجام دادن حرکات به شیوه صحیح را دیرتر از آقایان فرا می گیرند و زمان بیشتری نیاز دارند تا تکنیک اجرای صحیح حرکات را بیاموزند و بعد از این مرحله تازه باید برای نتیجه گیری بهتر کم کم وزنه ها را سنگین کنند پس در نهایت پروسه نتیجه گیری در تمرین و شکل گیری بدن و تناسب اندامشان دیرتر از آقایان خواهد بود.

زارع در پایان تاکید کرد: تمام دلایل ذکر شده نباید باعث شود تا بانوان انگیزه خود را از دست بدهند بلکه باید بدانند برای رسیدن به هدف خودشان باید تلاششان را دوچندان کنند و صبور باشند تا به نتیجه دلخواه و تناسب اندام ایده آل خودشان برسند.

گزارش از طیبه خزاعلی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.