سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری هفته فرهنگی ایران در کشور هند همزمان با مشهد 2017

شهردار مشهد گفت: به منظور توسعه روابط دو جانبه کشور هند با ایران برگزاری هفته‌های فرهنگی دو کشور همزمان با رویداد جهانی مشهد 2017 در دستور کار شهرداری مشهد است که می‌تواند در نهایت سبب توسعه روابط تجاری و اقتصادی نیز شود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، سید صولت مرتضوی در دیدار با سفیر هند اظهار کرد: هند و ایران مشترکات متعدد و مطلوبی را دارا هستند و تقریبا با یک واسطه از طریق مرزهای آبی همسایه هستیم، از نظر فرهنگی تاثیر و تاثری که فرهنگ هندوستان داشته می‌تواند به بررسی و تحقیق پرداخته و منشا آن برای همگان بازگو شود.

وی افزود: نقش دانشمندان ایرانی در ترویج فرهنگ اسلامی هند زبانزد خاص و عام بوده و به نظر می‌رسد بسترهای مناسبی برای توسعه همه جانبه میان ایران و هند فراهم شده و این روابط می‌تواند به فتح بازارهای آسیای میانه ختم شود؛ در واقع هند از امکانات و استعدادهای مناسبی برای توسعه اقتصادی برخوردار است و موضوعات آی تی، داروسازی و محصولات کشاورزی از اهم آنها به شمار می‌آید.

شهردار مشهد ادامه داد: در حوزه فرهنگی و ترویج اسلام واقعی و ناب محمدی(ص) نیز کشور ایران می‌تواند تعاملات مطلوبی با هند داشته باشد چرا که می‌تواند اسلام به دور از افراط و تفریط را ارائه کند و از این رو خود تمایل داریم به منظور تعاملات بیشتر برنامه‌هایی داشته باشیم.

مرتضوی گفت: شهر حیدرآباد هند که یکی از استراتژِیک‌ترین شهرهای هند است را مدت‌ها مورد مطالعه داشتیم و قراردادهایی در صدد امضا است تا با مشهد به خواهرخواندگی یکدیگر درآیند، به همین منظور یکی از برنامه‌های ما ایجاد پرواز مستقیم میان مشهد و حیدرآباد است که می‌تواند با مشارکت فعال شرکت‌های هوایی مشهدی و هندی صورت بپذیرد.

وی اضافه کرد: از قبل هم به منظور راه‌اندازی این پرواز اعلام آمادگی کرده بودیم و اگر شرکت‌های هندی آمادگی خدمت‌رسانی متقابل را دارند بسترهای این امر فراهم است؛ هوایپمایی هند نیز باید مجوزهای لازم در خصوص این امر را صادر نمایند تا در نهایت سبب توسعه روابط گردد.

شهردار مشهد یادآور شد: بندر چابهار نیز یکی از استراتژیک‌ترین بنادر جهان از حیث اقتصادی و امنیتی به شمار می‌آید و می‌تواند سبب تسریع در مواضع ایران و هند در بعد اقتصادی گردد به همین منظور دو کشور باید به سرانجام رساندن آن مجموعه همت عمل به خرج دهند.

وی گفت: زمانی که استاندار بودم در راستای ایجاد خط ریل راه‌آهن چابهار- سیستان بلوچستان - بیرجند - مشهد- سرخس نهایت تلاش را داشتیم که قدمی در راه فوق بود، همچنین احداث اتوبان جاده‌ای بیرجند - سربیشه - فراه افغانستان و کابل نیز از دیگر خدمات قابل انجام در راستای توسعه اقتصادی ایران، افغانستان و هند بود که سبب کاهش 15 ساعته مسیر فوق شد.

وی افزود: همچنین مشهد که در سال 2017 پایتخت فرهنگی جهان اسلام است قابلیت برگزاری برنامه‌های فاخر و ویژه‌ای دارد که یکی از آنها همان برگزاری هفته‌های فرهنگی ایران و هند به صورت متقابل در دو کشور می‌باشد؛ این برنامه سبب معرفی هر چه بیشتر فرهنگ دو کشور و آشنایی اقشار مختلف مردم با رسوم مختلف می‌شود.

سفیر هند نیز در این دیداربا اشاره به اینکه از نظر تاریخی خراسان و هند روابط بسیار زیادی داشته‌اند، اظهار داشت: یکی از اهداف جدید ما احیای این روابط است که می‌تواند در نهایت سبب رونق و سود بیشتر برای دو کشور باشد،

کومار افزود: می خواهیم کالاهای تولیدی خود را از طریق بندر چابهار به ایران ارسال کنیم و با توجه به امضای قرارداد برجام هم‌اکنون کشورهای هندی برای حضور و مشارکت اقتصادی در ایران دیگر مشکلی ندارند و این یک فرصت بزرگ برای دو کشور محسوب می‌شود.

وی یادآور شد: به دنبال ایجاد ارتباطات هر چه بیشتر میان ایران و هند هستیم به همین منظور ایجاد پرواز مستقیم میان دو شهر مشهد و حیدرآباد می‌تواند در واقع فرصتی برای توسعه و رونق اقتصادی دو کشور باشد.

انتهای پیام//

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.