معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد گفت: سالانه 130 میلیارد تومان برای نگهداری 3300 هکتار فضای سبز موجود در شهر هزینه می‎شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، خلیل‌الله کاظمی در نشستی خبری اظهار کرد : در حال حاضر مساحت فضای سبز تحت تملک شهرداری مشهد 3300 هکتار است.

 وی افزود: سرانه فضای سبز شهر مشهد بدون باغات خصوصی و نهادها در حال حاضر 12.5 مترمربع است که این رقم با احتساب باغات خصوصی 25 مترمربع می‌باشد.

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد ادامه داد: هزینه نگهداری فضای سبز شهر مشهد با احتساب تامین آب، نهال‌ و نگهداری آن سالانه 130 میلیارد تومان است.

کاظمی در خصوص تامین منابع آبی برای آبیاری فضای سبز شهر مشهد بیان کرد: تاکنون اقدامات خوبی برای تامین منابع آبی فضای سبز شهر مشهد انجام شده که مهم‌ترین آن احداث تصفیه‌خانه‌های فاضلاب با مشارکت بخش خصوصی است.

وی بیان کرد: اولین پروژه از این طرح با ظرفیت تولید 24 هزار مترمکعب پساب تصفیه شده سالانه در بوستان غدیر در حال اجراست که رقم سرمایه‌گذاری آن 200 میلیارد تومان می‌باشد.

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد افزود: با اجرای کامل پروژه‌های استفاده از پساب تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز مشهد، سالانه 6.5 میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده تولید می‌شود.

کاظمی ادامه داد: همچنین از دیگر برنامه‌های شهرداری مشهد استفاده ار گونه‌های گیاهی کم مصرف و کاشت چمن با دوره‌های آبیاری بیشتر است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص تخریب باغات شهر مشهد بیان کرد: برخی از نهادها و سازمان‌های سطح شهر در زمان‌های گذشته در اراضی که کاربری باغات نداشته اقدام به درختکاری کرده‌اند که بعد از گذشت زمان با توجه به ارزش افزوده‌ای که آن زمین پیدا کرده است آن نهاد تصمیم گرفتند زمین را به کاربری اصلی خود بازگردانند که قانون نیز از این اتفاق حمایت می‌کند.

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد ادامه داد: شهرداری مشهد با تغییر هرگونه کاربری و تخریب باغات به طور جدی مخالف است اما در برخی از موارد قانون وجود دارد.

کاظمی اضافه کرد: در بحث تخریب باغ به واسطه احداث پروژه جهان مال در بولوار خیام طبق آخرین جلسات مقرر شد این مجموعه 2.5 هکتار زمین در آن محدوده برای احداث فضای سبز تحویل شهرداری دهد.

وی همچنین در خصوص پراکنش فضای سبز در سطح شهر مشهد عنوان کرد: در این حوزه دو مشکل وجود دارد که یکی از آن‌ها نبود زمین برای توسعه فضای سبز شهر در نقاط مرکزی و دیگر معضل موجود، وجود تراکم بالای جمعیتی در نقاط حاشیه‌ای مشهد است.

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد ادامه داد: همچنین گزارش داده می‌شود که برخی از نقاط سطح شهر مشهد مانند منطقه 9 مشهد سرانه بالاتری نسبت به دیگر مناطق شهری دارند که باید گفت دلیل آن وجود پارک‌های بزرگ در آن مناطق و فضای سبزهای بزرگ مقیاس شهری است.

کاظمی تصریح کرد: برای حل معضل کمبود زمین در مناطق مرکزی مشهد برای توسعه فضای سبز شهر مشهد به سمت احداث باغ بام رفته‌ایم که در این بخش تاکنون 49 مورد مجوز برای این مهم صادر شده است.

وی گفت: همچنین ساختمان‌های منطقه مرکزی شهر مشهد ملزم شدند تا نسبت به احداث باغ بام اقدام کنند و در کنار آن نیز به ازای احداث هر مترمربع باغ‌بام می‌توانند 200 هزار تومان تشویقی در پروانه دریافت کنند.

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد ادامه داد: برای احداث فضای سبز در نقاط حاشیه‌ای شهر مشهد اقدام به احداث کمربند سبز و ایجاد پارک‌های محلی کرده‌ایم.

کاظمی بیان کرد: در کنار آن طبق برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان سال جاری تمام معابر بالای 20 متر شهر درختکاری و سال آینده نیز این اقدام در معابر فرعی خواهد شد.

وی در پاسخ سوالی دیگر در خصوص قطع درختان به واسطه ساخت و ساز در سطح شهر گفت: ساخت و سازهای شهری نیاز شهر است اما کاهش این اقدام سبب آسیب رساندن به فضای سبز و درختان می‌شود به عنوان مثال شهروندی اقدام به ساخت منزلی با عرض 10 متر می‌کند و برای کل عرض درب پارکینگ می‌سازد که این اقدام سبب قطع درختان حاشیه معابر می‌شود و در کنار آن شهروندان دیگر نیز نمی‌توانند در حاشیه معبر خودروی خود را پارک کنند.

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد تصریح کرد: برای حل این مشکل طبق مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد هر شهروندی که عرض ساختمان آن 10 متر است تنها مجاز است یک درب پارکینگ بسازد.

کاظمی ادامه داد: همچنین در برخی از موارد پیشروی ساختمان از طبقه اول ساختمان آغاز می‌شود که این اتفاق سبب ایجاد مشکل برای تاج درخت می‌شود لذا در بازنگری طرح جامع در حال پیگیری هستیم که این پیشروی از طبقات دوم به بالا آغاز شود.

وی در خصوص احداث کمربند سبز شهر مشهد نیز بیان کرد: کمربند سبز شهر مشهد در بخش شمالی 1990 هکتار است که تا پایان سال جاری 100 هکتار از آن احداث خواهد شد.

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد بیان کرد: در بخش جنوبی نیز تاکنون 2300 هکتار فضای سبز اجرایی شده است.

کاظمی گفت: از سال 75 که طرح کمربند سبز در تمام کشور کلید خورد مقرر شد این طرح ملی با کمک دولت اجرایی شود اما چند سالی است که اجرای این پروژه بر روی دوش شهرداری‌ها افتاده است.

وی در خصوص بودجه‌ای که دولت برای اجرای کمربند سبز مشهد در نظر گرفته است، گفت: در سفر هیات دولت به مشهد اختصاص 10 میلیارد تومان برای کمربند سبز شهر مشهد تصویب شد که تاکنون تخصیص پیدا نکرده است.

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد ادامه داد: همچنین مقرر شد از سال 94 به مدت سه سال به صورت تدریجی 160 میلیارد تومان برای ساماندهی کال کشف‌رود که بخش شمالی کمربند سبز شهر مشهد اختصاص پیدا کند اما تاکنون پرداختی از سوی دولت نداشته‌ایم.

کاظمی بیان کرد: تاکنون برای احداث کمربند سبز مشهد در بخش جنوبی 6 میلیارد تومان و در بخش شمالی 4 میلیارد تومان از سوی شهرداری هزینه شده است.

به گفته وی، در سال آینده نیز شهرداری مشهد 5 میلیارد تومان برای احداث کمربند سبز شمالی اختصاص داده است.

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد اضافه کرد: به طور کلی کمربند سبز شهر مشهد در بخش شمالی و جنوبی مشهد 25 تا 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

کاظمی در مورد همگن‌سازی درختان معابر شهر مشهد نیز گفت : یکی از برنامه‌ریزی‌های شهرداری مشهد در بخش فضای سبز هم‌شکل‌سازی درختان در معابر اصلی شهر است تا زیبایی خاصی پیدا کند.

وی ادامه داد: این اقدام از سال آینده با اولویت هسته مرکزی شهر مشهد اجرایی خواهد شد.

انتهای پیام//س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.