سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیشگیری و درمان با طب ورزشی

روانی سالم با ورزش

مطالعات نشان داده است که هر گونه وقت گذاشتن برای ورزش و فعالیت بدنی منظم علاوه بر سلامت جسم برای سلامتی و بهداشت روان نیز مفید است.

به گزارش خبرنگار  سایر حوزه‌های گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان  بسیاری از مردم برای برخورداری از سلامت قلب و عروق، پرورش عضلات و بدست آوردن بسیاری دیگر از فواید ورزش به سالن های ورزشی می روند، اما ورزش کردن فواید بیشماری دارد که شامل از گردن به بالا است.مدت زیادی است که دانشمندان به اثرات مفید ورزش در تحریک کردن و فعال کردن عملکرد مغز ، بدون در نظر گرفتن اینکه ورزشکار چه سن و سالی داشته باشد و میزان تمرینات ورزشی او چه میزان باشد،  پی برده اند. به طور مثال از پیاده روی و ورزش کردن در بوستان ها به صورت تفریحی گرفته تا دویدن های حرفه ای شامل این فعالیت ها است. 

تاثیر ورزش بر سلامت روان
 فعالیت ورزشی شما را به یک زندگی سالم تر و شاد تر هدایت می کند.تاکنون موارد بسیاری  در خصوص فواید و تاثیرات مفید ورزش بر سلامت جسم، از جمله درمان بیماری ها و پیشگیری از بروز آن ذکر کرده ایم . در این گزارش به تاثیرات ورزش در سلامت  روان می پردازیم.

۱-ورزش استرس را کاهش می دهد
کافی است برای درک این موضوع که استرس با ورزش کاهش پیدا می کند، کمی پیاده روی کنید یا اینکه یک سری به سالن ورزش بزنید.تا درک کنید که یکی از معمولی ترین مزیت های ورزش دور کردن استرس است.حتی تعریق در هنگام ورزش به کنترل استرس کمک می کند .

ورزش باعث افزایش ترشح نوراپی نفرین در خون شده و غلظت آن را در بدن بالا می برد، نوراپی نفرین ماده ای شیمیایی است که می تواند واکنش مغز نسبت به استرس را تعدیل نماید. پس ورزش کنید و عرق کنید. ورزش کردن  استرس را کاهش می دهد و توانایی بدن برای مقابله با تنش روانی موجود را  افزایش می دهد.

اینجا کلیک کنید 

۲-ورزش شادی را افزایش می دهد
شاید چند کیلومتر راه رفتن روی تردمیل به نظر سخت و دشوار باشد ولی ارزش تلاش کردن را دارد. ورزش باعث می شود که اندروفین در بدن ترشح گردد، این ماده در بدن موجب حس خوشحالی می شود.مطالعات نشان داده است که ورزش علائم افسردگی را نیز کاهش می دهد .به افرادی که افسردگی دارند توصیه می شود که مدت زمان بیشتری به ورزش و فعالیت در سالن های ورزشی اختصاص دهند.ورزش در برخی موارد حتی می تواند تاثیری به اندازه ی قرص ضد افسردگی داشته باشد.ورزش کردن در سالن حتی به مدت ٣٠ دقیقه و فقط چند بار در هفته می تواند روحیه ی شما را به طور کامل عوض کند. 

اینجا کلیک کنید

۳-ورزش اعتماد به نفس را بهبود می بخشد
در سطح بسیار ابتدایی، آمادگی جسمانی می تواند اعتماد به نفس را افزایش داده و خود تصویری مثبت را بهبود بخشد. صرف نظر از میزان وزن، اندازه، جنسیت یا سن، ورزش می تواند به سرعت درک فرد از خود و یا درک جذابیت فرد از خود را افزایش دهد، که این همان عزت نفس است که با ورزش افزایش پیدا می کند و باعث خودباوری نیز می شود که بسیار مهم است.

۴- ورزش از کاهش عملکرد درک مغز پیشگیری می کند
با افزایش سن مغز ما در دریافت ها کمی  مبهم تر و گیج تر می شود.حاصل این فرآیند با شروع  پیری و بیماری هایی که بر اثر تحلیل مغزبوجود می آید همانند آلزایمر به این صورت است که باعث از بین بردن سلول های مغز و از دست دادن بسیاری از عملکردهای مهم مغز می شود.در حالی که ورزش و یک رژیم غذایی سالم نمی تواند آلزایمر را  درمان  کند، اما هر دو آن ها می توانند به تقویت مغز کمک کنند، ورزش و  رژیم غذایی سالم می توانند با افزایش مواد شیمیایی در مغز به خصوص بین سنین  25 و ۴۵ سالگی، در مقابل کاهش عملکرد ادراکی  که بعد از سن ۴۵ سالگی آغاز می شود از  انحطاط هیپوکامپ جلو گیری  کند. هیپوکامپ بخش مهمی از مغز برای حافظه و یادگیری است.


۵- ورزش اضطراب را کاهش می دهد
 مواد شیمیایی که در طی ورزش و هم بعد از ورزش در بدن آزاد می شود می تواند به آرام کردن افرادی که دچار اضطراب هستند کمک کند.ورزش با وسایل ورزشی و یا تردمیل در ورزش های هوازی با شدت متوسط  به بالا یا اینتروال می تواند حساسیت به اضطراب را کاهش دهد.اما ما فکر می کردیم  ورزش های اینتروال فقط  یک راه  خوب برای سوزاندن کالری است !

۶- ورزش قدرت سلول های مغز را تقویت می کند
مطالعات متعدد و مختلفی که  بر روی موش و انسان انجام شده است، نشان داده که ورزش های قلبی عروقی موجب می شود که سلول های مغزی جدیدی تولید گردد که باعث بهبود در عملکرد کلی مغزمی گردد.همچنین  مطالعات نشان می دهد که تمرینات سخت میزان پروتئین مشتق مغز( که به  BDNF شناخته می شود ) را در بدن افزایش می دهد و محققین بر این باور هستند که این پروتئین در تصمیم گیری ها، تفکر در سطح بالاتر و یادگیری بسیار کمک می کند.

۷- ورزش باعث تقویت حافظه می شود
برای یک پیروزی بزرگ آماده شوید.فعالیت های فیزیکی منظم حافظه را تقویت می کند و توانایی یادگیری چیزهای جدید را افزایش می دهد. عرق کردن، تولید سلول هایی که در هیپوکامپ هستند و مسئول حافظه و یاد گیری هستند را افزایش می دهد..به همین دلیل تحقیقات ارتباط بین میزان توسعه و بهبود مغز کودکان را با میزان فعالیت آن ها نشان می دهد.ولی ورزش و تقویت حافظه فقط مختص به بچه ها نیست.حتی بازی های کودکان را هم مانند ورزش می توان در تقویت حافظه مؤثر دانست.مطالعات نشان می دهد که فعالیت های روانی هم می تواند درسلامت بزگسالان تاثیر داشته باشد.

۸- ورزش در درمان بیماری های خواب موثر است
ورزش باعث افزایش تمدد اعصاب می شود .درواقع ورزش در حد متوسط حتی برای افراد مبتلا به بی خوابی می تواند معادل یک قرص خواب باشد.فعالیت هایی مانند ورزش کردن در حدود پنج تا شش ساعت قبل از خواب دمای مرکزی بدن را بالا می برد.هنگامی که چند ساعت بعد درجه حرارت بدن کاهش می یابد و دوباره به حالت عادی بر می گردد در واقع نشان دهنده ی آن است که زمان خواب فرا رسیده است.

۹- افزایش انگیزه و شادابی با ورزش
بهترین راه حل برای اینکه در ایجاد انگیزه به خود کمک کنید این است که کمی  پیاده روی داشته باشد.تحقیقات نشان می دهد که کسانی که در ساعت معینی از روز ورزش می کنند نسبت به سایر افراد منظم تر هستند و انرژی بیشتری نسبت به همسالان کم تحرک تر خود دارند.برخی از کارشناسان بر این باورند که با توجه به ریتم شبانه روزی بدن، ظهر زمان ایده آل تری برای تمرین است.

۱۰-ورزش، خلاقیت ایجاد می کند
اکثر مردم در پایان یک تمرین سخت با یک دوش گرم خو را ریلکس می کنند، اما شاید ما باید این عادت را تغییر دهیم.ورزش هایی که باعث پمپاژ قلب می شوند خلاقیت را می توانند تا مدت دو ساعت پس از آن افزایش دهند.ورزش کردن در فضای باز به دلیل برقراری ارتباط با طبیعت می تواند بسیار الهام بخش باشد و خلاقیت را بیشتر کند.دفعه بعد که  نیاز به تفکر خلاق داشتید مسیرهایی را برای  یک پیاده روی طولانی در نظر بگیرید و اجازه دهید تا مغز و بدن به طور هم زمان تازه شوند.

به طور حتم فواید ورزش بر سلامت روان بسیار بیشتر از مواردی است که ما ذکر کردیم اما همین موارد کافی است تا شما به فعالیت بدنی منظم در بوستان ها،سالن های ورزشی و حتی در منزل بپردازید.

(طیبه خزاعلی)

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.