سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارخانه‌ای در گفت‎وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

ضرورت تجدیدنظر در انعقاد قراردادهای نفتی/این قراردادها باید مورد اجماع صاحبنظران عرصه نفت باشد

عضو کمیسیون انرژی گفت:ضرورت دارد کشورهای صادرکننده نفت با هماهنگی یکدیگر شرایط جدیدی را در صادرات نفت خام اتخاذ کنند.

"ابراهیم کارخانه‌ای" در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از روش صادرات نفت در اوپک گفت: نحوه فروش نفت در اوپک از عوامل اصلی کاهش قیمت نفت و افزایش عرضه آن است که باعث شده در صادرات نفت اوپک پراکندگی و عدم انسجام بوجود بیاید.

عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه لازم است بین کشورهایی که در صادرات نفت متضرر می‌شوند هماهنگی بوجود آید، اظهار داشت: باید تصمیمی جدید در این باره در اوپک اتخاذ شود.

تجدید نظر در سهمیه صادرات نفت

وی با تاکید بر اینکه لازمه رسیدن کشورمان به بازار نفت سابقش  تجدید نظر در سهمیه کشورها است، افزود: در اوپک باید انسجام وجود داشته باشد و همه کشورها موظف شوند بر اساس سقف معینی صادرات نفت داشته باشند.

نماینده همدان با اشاره به اینکه زمانی جمهوری اسلامی ایران 2 میلیون و 200 هزار بشکه نفت صادر می‌کرد متذکر شد: رفته رفته میزان صادراتمان کاهش یافت و الان حق کشورمان است که بتواند سهم قبلی‌اش را حفظ کند.

کارخانه‌ای با بیان اینکه اتخاذ سیاست جدید در اوپک منجر به کنترل صادرات و قیمت نفت می‌شود، گفت: وقتی قیمت نفت خام کاهش می‌یابد تمام تولیدکنندگان و صادرکنندگان جهان اعم از آن‌هایی که عضو اوپک هستند و یا کشورهای غیراوپک که روزانه حدود 90 میلیون بشکه نفت صادر می‌کنند، متضرر می‌شوند.

عضو کمیسیون انرژی ادامه داد: ضرورت دارد کشورهای صادرکننده نفت با هماهنگی یکدیگر شرایط جدیدی را در صادرات نفت خام اتخاذ کنند تا هم تولید را در دست گیرند و هم قیمت نفت را کنترل کنند.

وی با بیان اینکه کشور ما در این رابطه با هماهنگی‌های منطقه‌ای و جهانی با دیگر کشورها می‌تواند نقش برجسته‌ای را ایفا کند افزود:‌ آنچه مسلم است می‌شود با برنامه‌ریزی هدفمند شرایط جدیدی را در اوپک و صادرات نفت خام بوجود آورد.

قراردادهای جدید نفتی و خطر دوباره کرسنت!

کارخانه‌ای با اشاره به اینکه گفته می‌شود قراردادهای جدید نفتی با ماهیت کرسنت بسته می‌شود، اظهار داشت: در خصوص مسئله قراردادهای جدید نفتی حرف‌های زیادی است و کسانی که چنین اظهاراتی را مطرح می‌کنند قطعاً دلسوز نظام هستند چرا که همه ما در یک کشور زندگی می‌کنیم و منافع نفتی به همه ملت برمی‌گردد.

تجدیدنظر در انعقاد قراردادهای نفتی

نماینده همدان تصریح کرد: ضرورت دارد وزارت نفت و دولت با توجه به وجود ایرادات جدی در قراردادهای نفتی در انعقاد قراردادها تجدیدنظر کنند و با استماع حرف‌های منتقدین تصمیم جدیدی بگیرند تا منافع کشور بر اساس دیدگاه همه صاحب نظران تأمین شود.

وی با بیان اینکه این گونه نیست که تصور شود تعداد معدودی حق اظهار نظر درباره قراردادهای نفتی را دارند و فقط آنان هستند که منافع کشور را تشخیص می‌دهند افزود: افراد دیگری نیز هستند که تجارب و سوابق بسیاری دارند و از سر دلسوزی انتقاداتی را در این باره مطرح می‌کنند پس جا دارد که حرف‌های این افراد شنیده شود.

کارخانه‌ای با بیان اینکه نباید عده محدودی در خصوص منافع کشور تصمیم گیری کنند اذعان داشت: قراردادهای نفتی باید به گونه‌ای باشد که مورد اجماع همه صاحب نظران و دلسوزان عرصه نفتی در کشور باشد.

عدم ارجاع فرم قراردادهای جدید نفتی به کمیسیون انرژی

وی در واکنش به این سوال که آیا وزارت نفت گزارشی پیرامون قراردادهای جدید نفتی به کیمسیون انرژی ارائه داده است خاطر نشان کرد: تاکنون فرم قراردادهای جدید نفتی به کمیسیون انرژی ارجاع نشده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.