سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فارس؛

کتاب جامع بافت تاریخی شیراز تدوین شود

نماینده راهنمایان گردشگری استان فارس بر تدوین کتاب جامع بافت تاریخی شهر شیراز تأکید کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، امیرحسین حکمت‌نیا پیش از ظهر امروز در نشست خبری فعالان گردشگری استان فارس با شهردار و اعضای شورای شهر شیراز با ابراز تأسف از اینکه شیراز با دارا بودن بیش از 370 هکتار بافت تاریخی کتاب جامعی درباره محلات، بناها و معرفی جامع این وسعت تاریخی ندارد اظهار داشت: بهتر است راهنمایان جوان و با تجربه در امر نگارش نخستین کتاب جامع بافت تاریخی به کار گرفته شوند.
 
نماینده راهنمایان گردشگری استان فارس تصریح کرد: مناسب است مانند برخی مشاغل در نامگذاری خیابان‌ها و معابر از رسته‌های شغلی گردشگری نیز استفاده شود.
 
وی با تأکید بر اینکه نخستین پارک گردشگری و صنایع دستی در شیراز به عنوان شیرازه فرهنگ و تمدن ایران اسلامی راه‌اندازی شود، خاطرنشان کرد: بناهای تاریخی و فرهنگی زیر پوشش شهرداری دارای ایستگاه دائمی راهنمایان شود و با توجه به اهتمام شهرداری در مالکیت و مرمت بناهای تاریخی، خانه‌ای به عنوان خانه گردشگر، راهنما و هنرهای بومی مشخص کرده و تغییر کاربری دهد.
 
نماینده راهنمایان گردشگری استان فارس با اشاره به اینکه لازم است ایستگاه "از من بپرس" در بافت تاریخی شیراز ایجاد شود و در اختیار صنف راهنمایان گردشگری قرار گیرد، بیان کرد: برپایی نمایشگاه دائمی سالانه گردشگری شیراز ضرورت این شهر و استان است و شهرداری تنها مرجعی است که می‌تواند به داد گردشگری فارس برسد.
 
حکمت‌نیا با تبریک انتخاب علیرضا پاک‌فطرت به عنوان برترین شهردار در حوزه گردشگری کشور و تقدیر به واسطه ایجاد همدلی در این حوزه، بیان کرد: در استان فارس یک هزار و 20 نفر راهنمای گردشگری فعالیت دارند که 500 نفر کارشناس، 300 نفر کارشناس ارشد و 10 نفر در مقطع دکتری تحصیلات خود را به اتمام رسانده‌اند.
 
وی افزود: 50 نفر از مجموعه راهنمایان استان فارس در حال حاضر با عالی‌ترین مدراج و در کمیته‌های تخصصی گردشگری به عنوان مدرس دانشگاه و مراکز آموزش عالی در حال فعالیت هستند و تعدادی از اعضای انجمن راهنمایان به عنوان مشاور در حال خدمت هستند.
 
سلمان گورنگی، رئیس اتحادیه صنایع دستی استان فارس، نیز در این جلسه با بیان اینکه در مقوله صنایع دستی مشکلات زیادی در استان فارس وجود دارد، اظهار داشت: یکی از مشکلات، عدم همکاری اداره کل میراث فرهنگی است که اگر چه بارها این موضوع مطرح شده است اما به نتیجه نرسیده‌ایم و در این میان شهرداری با وجود آن که وظیفه نداشته بسیار بیشتر از متولی اصلی در زمینه برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی صنایع دستی با ما همکاری کرده است.
 
هدایت فرهادی، رئیس اتحادیه میهمانپذیرداران استان فارس، نیز در این جلسه گفت: استان فارس 139 میهمانپذیر دارد که 121 میهمانپذیر در شیراز است و استان فارس پس از خراسان رضوی رتبه دوم کشور را دارد و تهران در رتبه بعد از فارس قرار گرفته است.
 
رئیس اتحادیه میهمانپذیرداران استان فارس با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام مسئولان به این نتیجه رسیده‌اند که اگر گردشگری فعال شود شاید بحث مشکل اشتغال حل شود خاطرنشان کرد: مسئولان استان ما باید فکری کنند که وقتی تقاضایی در حوزه گردشگری می‌آید کار گروهی متمرکز با حضور تمام دستگاه‌های متولی و ذی نقش این تقاضا را بررسی کند و این گونه نباشد که صدور مجوز یک تا دو سال زمان ببرد.
 
فرهادی با اشاره به اینکه شهرداری شیراز و شورای این شهر در زمینه گردشگری کمک بسیاری کرده‌اند، تصریح کرد: شیراز بهترین شورا در حوزه گردشگری در کشور را دارد چنان که نخستین شورا در کشور است که کمیسیون گردشگری تشکیل داده و وارد هر مشکلی که در این حوزه بوده شده و گاه حتی ما کوتاهی کرده و اعضای شورا اصرار به بازدید و پیگیری داشته‌اند.
 
وی با بیان اینکه استان فارس در حوزه میهمان‌پذیرها نیز شاید در کشور اول باشد عنوان کرد: وقتی مسئولان کشوری به شیراز سفر می‌کنند نباید آنها را تنها به صحن احمدی و حافظیه و بلوار چمران برد بلکه باید 30 متر در عمق بافت قدیم را به آنان نشان دهیم تا برای حل مشکلات کاری کنند.
 
انتهای پیام/ز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.