سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشویق رمز موفقیت در یادگیری کودک

تشویق کار خوب و شایسته‌ای است اما به شرط این که باعث شرطی شدن و پی در پی نباشد و به صورت گاه به گاه انجام شود.

ربابه غفار تبریزی دکتر روانشناس در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تشویق به طور کلی کار خوب و شایسته‌ای و باعث رشد فکری و افزایش یادگیری می‌شود اما باید توجه داشت که این تشویق به صورتی رشوه خواهی و پی در پی در کودک نباشد و باید اگر هم جایزه‌ای تعیین می‌شود به صورت گاه به گاه باشد. 

وی ادامه داد: افراد در اجتماع به دو دسته تقسیم می‌شوند افرادی که تشویق دیگران برایشان مهم است و باعث پیشرفت آنها می‌شود و افرادی که تشویق دیگران نه اثر خوب و نه اثر سوء دارد و در هر حال کار خودشان را می‌کنند. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار پیرامون اینکه آیا تشویق دیگران باعث خود شیفتگی می‌شود یا نه افزود: خیر تشویق در افراد باعث پیشرفت در آنها می‌شود اما باید توجه داشت که تشویق‌ها باید صحیح باشند به عنوان مثال هر کسی را با خود او مقایسه کنند نه با دوستان او و او را سرزنش نکنیم. 

وی افزود: مثلا اگر کسی در کلاس از نمره‌ی 14 به 16 ترقی می‌کند شایسه‌ی تشویق است و سرزنش او باعث رکود در کار او می شود.

وی در پایان گفت: هر چند تشویق مزایای بالایی دارد ولی افراط در هر چیزی نتیجه معکوس می‌دهد همچنین سعی خود را بر این قرار بدهیم که بچه‌های خود را شرطی نکنیم حتی یک آفرین نیز می‌تواند نتیجه مطلوبی داشته باشد و باید مراقب بود که این تشویق‌ها باعث غرور کاذب و شرطی شدن در شخص نشود.


انتهای پیام/  
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.