سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی بر هم خوردن هورمون‌ها افسار اشتهایتان را بدست می‌گیرد

شیرینی، شکلات، پیتزا و سایر خوراکی‌های چرب و شیرین و تمایل شدید برای خوردن آنها گاهی اوقات می‌تواند به خاطر تغییرات هورمونی ناخواسته در بدن و تلاش شدید بدن برای مقابله با اثرات هورمونی و افزایش سطح کارایی بدن باشد.

به گزارشخبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافته‌اند تمایل شدید برخی از افراد به خوردن مواد‌غذایی شیرین و پرچرب به دلیل پراشتها بودن و یا تمایل آنها به خوردن غذا نیست بلکه می‌تواند به دلیل کمبود نوعی هورمون در بدن و دستور مغز به خوردن مواد‌غذایی برای مقابله با کمبود هورمون باشد.

گفتنی است، آزمایش بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است که کاهش هورمون گلوکاگون پپتید -1 (GLP-1) در سیستم عصبی مرکزی موش‌ها سبب تمایل شدید آنها به پرخوری و مصرف مواد‌غذایی با درصد بالای چربی شود. در عوض هنگامی که سطح این هورمون بالا رفته است تمایل موش‌ها به خوردن مواد‌غذایی پرچرب کمتر شده است.

کارشناسان بر همین اساس اعتقاد دارند نوعی عدم تعادل هورمونی می‌تواند سبب افزایش و یا کاهش اشتها به ویژه در خصوص مواد‌غذایی پرچرب و یا با قند بالا شود.

بر اساس تحقیقات انجام شده که از مجله Cell Reports نیز به چاپ رسیده است و نتیجه پژوهش‌های دانشمندان دانشگاه راتگرز است هورمون GLP-1 از دسته اسید‌های آمینه است و از سلول‌های موجود در روده کوچک و بزرگ و مغز ترشح می‌شود.

کارشناسان حال با این کشف امیدوار هستند که با تغییر سیستم پاداش‌دهی مغز که از سوی بخش دوپامین صورت می‌گیرد و با تنظیم هورمون GLP-1 مانع از ارتباط بین نورون‌های عصبی برای تشدید اشتها و تمایل فرد به خوردن مواد‌غذایی بیش از حد شوند.

پژوهشگران در گام‌های آتی امیدوار هستند از طریق کنترل سلول‌های عصبی و نورون‌ها بتوانند سایر اعتیاد‌ها از جمله اعتیاد به مواد‌مخدر صنعتی و یا سیگار را نیز در افراد کنترل کنند.

کارشناسان اعتقاد دارند پر‌خوری که منجر به چاقی می‌شود می‌تواند سبب اعتیاد به مصرف مواد‌غذایی و بروز یک اختلال عصبی در افراد شود.

در حال حاضر دارویی شبیه به اثر هورمون GLP-1 به صورت یک داروی تزریقی تولید شده و برای بهبود تحمل گلوکز برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مورد استفاده قرار گرفته و حال کارشناسان امیدوار هستند با تایید سازمان FDA بتوانند از آن به عنوان یک دارو برای مقابله با مشکل چاقی نیز استفاده کنند.

با این وجود به دلیل تزریقی بودن فرآورده دارویی و اثرگذاری آن بر کل بدن امکان بروز عوارض جانبی ناخواسته اما جدی از جمله بزرگ شدن کیسه صفرا و یا مشکلات کلیوی وجود خواهد داشت. کارشناسان با این وجود اراده افراد برای سرکوب اشتهای کاذب را هنوز اصلی‌ترین شیوه مقابله با چاقی می‌دانند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.