شهرام مریخی معاون صنایع دستی استان تهران در گفتگو با خبرنگار
حوزه
میراث فرهنگی گروه
فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ همزمان با اختتامیه نمایشگاه صنایع دستی گفت: برنامه ریزی بلند مدت برای احیاء و بازآفرینی شخصیت و هویت صنایع دستی در حال بررسی است، و در این باره فعالیت های مختلفی انجام داده ایم، برگزاری کلاس های آموزشی مخصوص شاغلان و هنرمندان، ایجاد ارتباط و تعامل با دانشجویان صنایع دستی، ایجاد نمایشگاه های موقت و دائمی جهت رونق بازر فروش محصولات صنایع دستی و ... از جمله ی این برنامه ها است.
وی افزود: ورود تکنولوژی به صنایع دستی باید با احتیاط انجام گیرد، تکنولوژی نباید هنر دستی را از بین ببرد، در مورد استفاده از ابزارهای غیر دستی در صنایع دستی باید توجه داشته باشیم که ظرافت کاری و بخش هنری حتما توسط نیروهای خلاق و هنرمند انسانی انجام شود تا در مقوله ی توسعه ی صنایع دستی بخش هنری و خلاقیت فدای تولید انبوه نشود و از هدف اصلی دور نشویم.
مریخی با تاکید بر صنایع دستی به عنوان فرهنگ اصیل و پویا ادامه داد: در مرور زمان آنچه از تاریخ و هویت باقی می ماند صنایع دستی و میراث فرهنگی است ،میراث فرهنگی در تعریف خاص هنر دست هنرمند بر روی خاک است ،پس می توان گفت میراث فرهنگی هم نوعی صنایع دستی در ابعاد بزرگ تر و در برخی موارد تلفیق با تکنولوژی است ،ایران به عنوان کشوری که در صنایع دستی جزء نخستین کشورهای برتر دنیا است نیازمند توجه بیشتر و برنامه ریزی مناسب مخصوصا در حوزهی فروش است.
وی در پایان گفت: صنایع دستی از عوامل موثر در رشد صنعت توریست است، ایران با بیش از 300 رشته صنایع دستی به لحاظ تنوع و عوامل زیبا شناسی و کاربردی میتواند موجب ترغیب توریست و در نهایت رشد اقتصادی شود ، در راستای آشنایی گردشگران با صنایع دستی با معاونت گردشگری رایزنی کرده ایم تا در راستای تعامل مشترک، تورهای گردشگری را به کارگاه های صنایع دستی برده و در این حوزه به شکوفایی بیشتر برسیم.
انتهای پیام/