به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران؛ دکتر محمدرضا مسجدی در جلسهای که با حضور مشاور سازمان جهانی بهداشت در محل دفتر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات برگزار شد، گفت: استراليا هر نيم ساعت يک بار يک پيام بهداشتی در خصوص مضرات سيگار از تلويزيون پخش ميکند و فردی را که در اماکن عمومی سيگار بکشد ۵۰۰ دلار جريمه میکند.
وی تاکید کرد: با همين راهکارهای ساده جلوی افزايش آمار سيگاریها را میگيرد اما وضعيت در ایران ما چگونه است؟ مسلما افزایش آمار افراد سیگاری در کشور با آموزش ناکافی ارتباط مستقیم دارد.
مسجدی افزود: برگزاری هفته بدون دخانیات، تلنگری در رابطه با مضررات سیگار و قلیان در جامعه است. ولی برگزاری چنین هفته ای، در واقع سمبلیک است و باید تمامی دستگاه ها از جمله رسانه ملی ساعاتی از زمان برنامههای خود را صرف آموزش و اطلاع رسانی در این زمینه کند، تا بیش از این شاهد افزایش استعمال سیگار و قلیان در بین جوانان جامعه نباشیم.
تصویب سند قلیان سکوت منطقه را شکست
مشاور سازمان بهداشت جهانی، در جلسهای که در جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران برگزار شد، گفت: در آخرین کنفرانس کنوانسیون سازمان بهداشت جهانی، سند قلیان به دست کنفرانس اعضا رسید که بعد از تصویب، موجب شد سکوت کشورهای منطقه در خصوص مضررات استعمال قلیان شکسته شود.
دکتر هاواری افزود: زمانی که سندی در رابطه با مضرات استعمال تنباکوی جویدنی در کنفرانس اعضا به تصویب رسید، بسیاری از کشورها از جمله هندوستان را تحت تاثیر قرار داد. بنابراین امسال نیز در این سند بحث مضرات قلیان به میان آمد، که بر اساس آن سازمان بهداشت جهانی موظف است، در رابطه با چگونگی اندازه گیری مضررات قلیان و روشهای جلوگیری از استعمال آن را بعنوان یک دستورالعمل در قالب سند در اختیار کشورها قرار دهد.
وی متذکر شد: سازمان بهداشت جهانی در روند مبارزه با استعمال دخانیات در جهان به این نتیجه رسید، که اگر در جایی موفق شویم که سیگار را کاهش دهیم، ولی توجهی به افزایش استعمال قلیان نداشته باشیم، باید انتظار داشت در سالهای آینده با افزایش نرخ سیگار مواجه شویم.
هاواری در رابطه با ضمانت اجرایی این قبیل اسناد که به تصویب می رسند، عنوان کرد: تمامی این سندها زمانیکه به تصویب می رسند، همگی دارای ضمانت اجرایی هستند. بدلیل اینکه زمانی که کنفرانس اعضا، در حکمی سندی را به تصویب میرساند، طی ۲ سال سازمان بهداشت جهانی موظف میشود در رابطه با این قبیل موضوعات اسناد مرتبطی را فراهم کند.
وی افزود: مصوباتی که در کنفرانس اعضا تصویب میشود، تمامی آنها برای کشورها الزام آور نیست، بلکه خیلی از آنها در قالب توصیه نامه به تصویب میرسند. بطور مثال در رابطه با مالیات سیگار، سازمان بهداشت جهانی موظف شد یک کارگروه تخصصی را تشکیل دهد، که این کارگروه، بعد از تهیه راهنمایی برای کشورها، مورد تایید کنفرانس اعضا در خصوص اجرا قرار گرفت.
بنابراین به تمامی کشورها توصیه شد که با استفاده از قوانین شان در زمینه مالیات نیز تمهیداتی را انجام دهند.
انتهای پیام/