رییس مرکز سلامت و محیط کار گفت: میزان شیوع مصرف مواد دخانی در دختران از 8.7 درصد در سال 82 به 20 درصد در سال 86 رسید که نشان می‌دهد در دختران مصرف مواد دخانی نسبت به پسران بیشتر است.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از (وب دا)؛ دکتر خسرو صادق نیت در نشست خبری هفته بدون دخانیات شیوع مصرف قلیان در کشور را شتابان بیان کرد و گفت: مصرف روزانه قلیان در سال 86 ثابت بوده اما از سال 88 روند مصرف روزانه قلیان رشد بالایی داشته است.

به گفته رییس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، رشد مصرف قلیان در جمعیت 13 تا 15 ساله بیش از دو برابر افزایش یافته که در دختران این میزان بیشتر است.

دکتر صادق نیت با بیان این که شیوع مصرف مواد دخانی در سال 82 در پسران 16 درصد است، افزود: در سال 86 میزان شیوع مصرف مواد دخانی در پسران 31.5 درصد بوده است.

دکتر صادق نیت افزود: میزان شیوع مصرف مواد دخانی در دختران از 8.7 درصد در سال82  به 20 درصد در سال 86 رسیده است که نشان می دهد در دختران مصرف مواد دخانی نسبت به پسران بیشتر است.

به گفته رییس مرکز سلامت و محیط کار، میزان مصرف سیگار در پسران از 3 به 5 و در دختران از 1 به 9 درصد افزایش یافته است.

دکتر صادق نیت در ادامه ضمن اشاره به مصرف قلیان در خانواده‌ها و از بین رفتن زشتی آن در میان جمع خانواده، افزود: افرادی که خود قلیان مصرف نمی‌کنند و در کنار کسانی که قلیان مصرف می کنند، نشسته اند به اندازه 10 نخ سیگار کشیده‌اند.
 
دود دست سوم قلیان سلامت کودکان را تهدید می کند
 
 وی همچنین یکی از نگرانی‌های ناشی از استعمال قلیان را وجود دود دسته سوم که بر دیوار، البسه و لوازم منزل می نشینند، عنوان کرد و گفت:  این دود از طریق پوست جذب می‌شود و سلامت کودکان را تهدید می کند.

دکتر صادق نیت در ادامه، بر ضرورت کاهش مصرف مواد دخانی به میزان 30 درصد تاکید کرد و افزود: با وجودی که جز کشورهای مصرف کننده بالای مواد دخانی نیستیم، اما طی بررسی‌های انجام شده چنانچه جلوی مصرف دخانیات گرفته نشود، طی 3 تا 4 دهه آینده، جز 3 کشور اول مصرف کننده مواد دخانی خواهیم بود.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار همچنین، بر ضرورت ساماندهی عرضه مواد دخانی و افزایش قیمت سیگار تاکید کرد و افزود: در حال حاضر متاسفانه نوجوانان برای تهیه یک نخ سیگار 3 تا 5 دقیقه زمان صرف می‌کنند و تک فروشی سیگار به راحتی انجام می‌شود.

دکتر صادق نیت در ادامه به محتوای موجود در توتون های استفاده شده برای قلیان اشاره کرد و گفت: طی بررسی‌های انجام شده، مشخص شد 80 درصد مواد موجود در توتون قلیان شیمیایی است.

وی ضمن اشاره به استفاده افراد سودجو از مصرف مواد مخدر در توتون‌های قلیان، افزود: طی یکی دو ماه اخیر مسمومیت‌هایی ناشی از مصرف قلیان دیده شد که طی بررسی‌ها مشخص شد در آنها مواد محرک و شیشه استفاده شده است.

دکتر صادق نیت در پایان، بر ضرورت افزایش میزان آگاهی مردم و اطلاع رسانی در خصوص مصرف مواد دخانی و بخصوص قلیان تاکید کرد.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار