سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

يك فوق تخصص گوارش و كبد گفت:

کبد چرب با وزن ارتباط مستقيم دارد/ اين بيماری در خانم‌ها شايع‌تر است

فوق تخصص كبد و گوارش گفت: بیماری کبد چرب در افراد چاق، مبتلایان به دیابت ،افراد پرخور و کم تحرک بروز می کند. بیماری کبد چرب با وزن بیمار ارتباط مستقیم دارد.

گروه علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران: سيد ميرزایی فوق تخصص گوارش و كبد با اشاره به بيماری كبد چرب اظهار داشت: بیماری کبد چرب در افراد چاق، مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا، افراد پرخور و کم تحرک بروز می کند. 

وي افزود: منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است. این عارضه در حال حاضر نسبتا شایع بوده و روزبه روز در بیماران مزمن کبدی که علت خاصی برای بیماری آنها پیدا نمی‌شود ارزش بیشتری پیدا می‌کند. 

ميرزايي ادامه داد: امروزه متاسفانه بیماری کبد چرب با وزن بیمار ارتباطی مستقیم دارد و با توجه به افزایش چاقی در جوامع مختلف از جمله ایران رو به افزایش است. 

 فوق تخصص گوارش و كبد تصریح کرد: شیوع کبد چرب در جوامع مختلف متفاوت است. براساس آمارها شیوع کبد چرب 7 تا 9 درصد در افراد جهان و 1.2 درصد در ژاپن گزارش شده است و شیوع واقعی آن بالاتر از این میزان است. 

ميرزايي با بیان اینکه بیماری کبد چرب در بیش از 90 درصد موارد فاقد علامت است، تاکید کرد: این بیماری در کسانی که عوامل خطر پیدایش کبد چرب را دارند مانند افراد چاق، مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا شايع تر است . 

وی گفت: در بیشتر موارد پزشک در بررسی آزمایشگاهی، سونوگرافی یا سی‌تی‌اسکن که به علل دیگر انجام می‌شود، به پدیده کبد چرب پی می‌برد. بنابراین باید افراد پرخطر به پزشک مراجعه و چکاپ‌های لازم را انجام دهند. 

میرزایی افزود: البته در پاره‌ای از موارد فرد به ندرت از ضعف، احساس سنگینی و فشار در ناحیه فوقانی و راست شکم شکایت می‌کند، به ویژه این علائم در مواردی که کبد چرب سریع ایجاد شده باشد بیشتر بروز می‌کند. 

این فوق‌تخصص گوارش و کبد در پاسخ به این سوال که بیشترین مبتلایان به کبد چرب چه سنینی هستند؟ بیان کرد: اين بیماری در افراد بالای 30 سال و در خانم‌ها شايع تر است. اما متاسفانه اين بيماري رشد عجیبی در سنین پایین‌تر و حتی کودکان پیدا کرده است. 

وي ادامه داد: با افزایش چاقی در کودکان، احتمال شیوع کبد چرب در آنها نیز روز به روز بیشترمی‌شود. همچنین مصرف برخی داروها نیز می‌تواند باعث رسوب چربی در کبد شود ضمن اینکه کاهش سریع وزن در کسانی که قبلا به چاقی مبتلا بوده‌اند هم می‌تواند این عارضه را در پی داشته باشد. 

ميرزايي گفت: در زمینه برخی بیماری‌های مزمن از جمله کولیت زخمی نیز کبد چرب گزارش شده است. البته در مواردی هم هیچ علت یا بیماری زمینه‌ای برای کبد چرب پیدا نمی‌شود، بنابراین فردی که دارای آنزيم‌های کبدی افزایش یافته در آزمایشات است باید به فکر کبد چرب باشد. 

اين متخصص گوارش و كبد درباره ي راه‌های درمان کبد چرب اشاره  کرد: درمان کبد چرب تنها با انجام ورزش منظم، اصلاح شیوه تغذیه و رفع علت زمینه‌ای است، به علاوه چاقی، دیابت یا افزایش چربی خون نیز باید کنترل شوند. 

سیدمیرزایی تاکید کرد: به افراد مبتلا به کبد چرب توصیه می‌شود حداقل پنج مرتبه در هفته و هر بار ۲۰ دقیقه پیاده‌روی یا دو آهسته انجام دهند و بیشتر میوه‌جات کم‌قند، فیبرها و سبزیجات را مصرف کنند. 

وي با اشاره به اینکه همکاری بیمار جهت درمان کبد چرب بسیار مهم است، تصريح کرد: افراد چاق باید وزن خود را به طور تدریجی کاهش دهند؛ زیرا کاهش سریع وزن باعث تشدید کبد چرب می‌شود. ضمن اینکه اغلب بیماران به ویژه آنها که دارای بیماری زمینه‌ای ایجاد کننده کبد چرب هستند نیاز به درمان دارویی دارند. البته بازهم باید هشدار داده شود که بیماران باید از مصرف خودسرانه دارو در این زمینه پرهیز کنند. 

فوق تخصص گوارش و كبد در انتها خاطر نشان كرد:مصرف غذاهای سرد،استفاده از عرقیات و سبزیجات بهاری و كوهي، بهترین تغذیه‌ برای سالم ماندن کبد و تصفيه كننده ي خون هستند.




انتهاي پيام/

برچسب ها: کبدچرب ، تغذیه ، وزن ، گوارش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.