به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، فصل بهار و همه جا پر از قشنگی طبیعت است، فصل خوشبوترین گل ایران یعنی گل محمدی که برخلاف انتظار، توی دل شهری کویری مثل کاشان رشد می کند.
این ماه یعنی چند هفتهای از اردیبهشت، فرصت خوبی برای دیدن گلابگیری از نزدیک است که میتوان زیبایی و بوی خوش و دل انگیز این گلها قبل از جدا شدن از شاخهها باعث شده تا صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی به کاشان سفر کنند و شاهد مراسم گلاب گیری باشند.
ایرانیان جزء اولین کسانی بودند که از قدیم به ویژگیهای خوراک و درمانی گل محمدی پیبردند چون رنگ و بوی خوش این گلها خیلی آرامش بخش و گلبرکهای سرخابی آن، همیشه برای زینت سفرهها مورد استفاده قرار گرفته است.
به جز ایران، کشورهای بلغارستان، ترکیه، آرژانتین، اسپانیا، پرتغال، سوئیس با روشهای مختلف، مواد معطر این گل را استخراج میکنند اما در ایران مناطقی مثل قمصر و توابع دیگر کاشان سابقه دیرینه در امر تولید گلاب و اسانس از گل محمدی را دارند، در واقع کاشت گلهای محمدی در ایران قدمت 7000 ساله و مراسم گلابگیری هم آیین 1000 سالهای دارد.
به همین دلیل گلاب قمصر کاشان در جهان شناخته شده است و جز مرغوبترین گلابها به حساب میآید و به خاطر طعم و بویی که دارد، در بستنی، چای و شیرینی هم استفاده میشود.
خیلی کم پیش میآید که گردشگرانی که وارد کاشان میشوند، دست خالی و بدون گلاب از این شهر خارج شوند، به همین دلیل بیشتر ساکنان از راههای مختلف گلابگیری مثل گل چینی، گل فروشی، گلابگیری و فروش گلاب امرار معاش میکنند.
گلاب اولین بار توسط ابوعلی سینا تهیه شد و گوهر گل سرخ یا جوهر گل سرخ نام گرفت. امروزه هم تا فصل اردیبهشت میرسد گلستانهای قمصر پر از زنان و مردان میشود که شروع به گل چینی میکنند.
گل چیدن از اوایل صبح قبل از طلوع آفتاب شروع به چیدن گلها میکنند و سعی دارند تمام گلهای گلستان را قبل از اینکه آفتاب طلوع کند بچینند. چون اعتقاد دارند که این گلها قبل از طلوع خورشید عطر و بوی بیشتری دارد.
انتهای پیام/ز