سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهم‌ترين عناوین خبری حوزه دفاعی- امنیتی در مهر 93

از عدم کنترل پاکستان بر مرز‌هایش تا ماجرای حادثه تروریستی ناکام در یکی از پاسگاه‌های مرزی

در مرور اتفاقات مهم عرصه دفاعی- امنیتی کشور در مهرماه 1393، مهم‌ترین اخبار به مصاحبه فرماندهان سپاه پاسداران در حاشیه مراسم یادواره شهدای نیروی زمینی در مقر ستاد این نیرو مربوط می‌شود.

به گزارش خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، مهم‌ترین اخبار این حوزه در مهرماه سال 1393 به شرح ذیل است:

 سازمان صنایع دفاع اعلام کرد که شب گذشته یک کارگاه تولید مواد ناریه در شرق تهران دچار حریق شد. 
 
متأسفانه بر اثر این سانحه 2 نفر از کارکنان این کارگاه جان خود را از دست دادند. این آتش‌سوزی با تلاش مأمورین آتش‌‌نشانی، مهار شده است. 

سرلشکر صفوی، دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در بازدید از ناوشکن جماران با تقدیر از کارشناسان و متخصصان نیروی دریایی ارتش که با همت و نبوغ توانستند طی مدت کوتاهی تدبیر فرماندهی معظم کل قوا را عملیاتی کنند، گفت: ملت هوشمند ایران به فرزندان دلاور ارتشی و سپاهی خود که در دریای خروشان عمان و خلیج فارس از حیثیت و اقتدار و منافع ملی حفاظت و پاسداری می کنند، مباهات می کند.

وزیر دفاع توانایی انهدام اهداف دشمن تا عمق 10 كیلومتری را یكی از ویژگی‌های منحصر به فرد این سامانه در مقایسه با سامانه‌های مشابه ذكر كرد و افزود : با استفاه از این سامانه دو منظوره ، یگان‌های رزمی می‌توانند دو نوع راكت از نوع 240 و 333 م.م با نام راكت‌های فلق 1 و 2 را با حجم آتش سنگین علیه اهداف دشمن بكار گیرند.

 سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در حاشیه مراسم ختم همسر حجت‌الاسلام و المسلمین سعیدی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: رئیس‌جمهور در حد غیر قابل‌باوری تواضع کرد، این‌که رئیس‌جمهور یک کشور مقتدر و با فضیلت حاضر شده با یک شخص جنایتکار که جنایت‌های بسیاری در کشورهای مختلف انجام داده دیدار کند، متواضعانه است.

سرلشکر سرتیپ فیروز آبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در حاشیه مراسم ختم همسر حجت المسلمین سعیدی در جمع خبرنگاران در رابطه با اظهارات نتانیوهو گفت: "نتانیاهو "سگ هار آمریکاهایی است و این آمریکایی‌ها هستند که با گیر افتادن در چنبره صهونیستها، مجبور شدند تا همه امکانتشان را در اختیار اسرائیل قرار دهند که نتانیاهو نماد این مسئله است.

سردار جزایری در پاسخ به سؤال خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص حمله آمریکا به تروریست‌ها و نزدیک شدن تروریست‌ها به "منقه کوبان" خاطر نشان کرد: تروریست‌ها دست‌پروده آمریکا هستند و نوع مأموریت آن‌ها اکنون تغییر پیدا کرده است و اگر حمایت‌های خارجی از گروهک‌ تروریستی موسوم به داعش برداشته شود به طور قطع سرکوب خواهند شد.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در خصوص نفوذ این هواپیما به بخشی از فضای ایران، گفت: هواپیماهای جاسوسی قابل مقایسه با جنگنده‌ها یا بمب‌افکن‌های بزرگ نیستند. هواپیماهای جنگنده برای انجام عملیات نظامی و هدف قرار دادن برخی نقاط وارد کشور می‌شوند که اگر نتوانیم آنها را کشف کنیم، آسیب می‌بینیم، ولی هواپیماهای جاسوسی اصولاً دارای ابعاد کوچک و پنهان‌کار هستند و برای رادارگریزی، حتی از فلز نیز در آن ها استفاده نمی‌شود که این تکنولوژی، کشف، رهگیری و انهدام این هواپیماها را بسیار بسیار سخت می‌کند. 
 
سردار حاجی‌زاده گفت: البته این چالش، تنها برای ما نیست، بلکه همه دنیا حتی اروپا و آمریکا نیز در این خصوص مشکل دارند و نمی‌شود این را یک نقطه ضعف برای ما به حساب آورد. 
 
وی ادامه داد: البته ما در سال‌های اخیر با رصد اتفاقاتی که در اطراف کشورمان می‌افتد، شبکه‌های راداری‌مان را براساس این نوع هواپیماها اصلاح کرده‌ایم.

 کارکنان گردان نگهداری و بازآماد پایگاه هفتم سرلشکر خلبان شهید عباس دوران شیراز با انجام ۲۰ هزار نفر ساعت تخصصی یک فروند هواپیمای سی-۱۳۰ را بازآماد (اورهال)کردند. 
 
این هواپیما پس از به پایان رساندن موفقیت‌آمیز پروازهای آزمایشی و عملیاتی به ناوگان ترابری نیروی هوایی ارتش پیوست. 
 
سی-۱۳۰ (هرکولس) در دوران دفاع مقدس نقش ویژه‌ای را در ترابری و حمل و نقل نیروها و مهمات ایفا کرده است.

سردار نقدی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرموده‌اند که مردم غزه به سلاح احتیاج دارند تا در مقابل هجوم صهیونیست‌ها از خود دفاع کنند و باید همه اسلام از مستکبرینی که این جنایت را در غزه مرتکب شدند، اظهار برائت کنند.

 الگوهای جدید سامانه‌های متحرک در بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه پاسداران رونمایی شد. 
 
پست امداد خودرویی ارتقا یافته، آمبولانس زرهی، 2 بیمارستان صحرایی، سامانه امداد هوایی حیات بخش و تیم واکنش سریع امدادی از جمله این موارد است. 
 
سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، سردار علی شادمانی معاون ستاد کل نیروهای مسلح، سردار عراقی جانشین نزسا، سردار فتحیان رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل و سردار اخوان رییس اداره بهداری نیروی زمینی سپاه در این مراسم حضور داشتند.

سرلشکر رشید با اشاره به اهمیت پیوستگی سیاسی، نظامی و تاکتیکی در دوران 8 ساله دفاع مقدس افزود: باید بیش از گذشته هماهنگی، انسجام فکری و ساختاری، تعامل برقرار باشد در غیر این صورت میان هدف و استراتژی و دستاورد و هزینه شکاف ایجاد خواهد شد.   
  
جانشین ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: در سطوح میدانی فرماندهانی داریم که کمک مستشاری به عراق، سوریه و مقاومت اسلامی دارند.

سردار نقدی در برنامه شناسنامه: در یک تشکیلات 5 نفری امکان دارد یک نفر عملی انجام دهد که باب طبع شما نباشد؛ تشکیلات بسیج شامل 20 میلیون انسان است، طبیعی است اتفاقاتی در تشکیلات بیفتد و هیچ کس نمی تواند ادعا کند تمام اصول را مو به مو اجرا می کند و هیچ تخطی صورت نمی گیرد. در بین سربازان یک گردان که دانشگاه افسری رفتند و آموزش دیدند، غیبت، تخلف و... دیده می شود.

جانشین وزیر دفاع گفت: امروز نیروهای مسلح ما قادر هستند با موشک‌های ساخت صنایع دفاع کشور هر نقطه‌ تهدید کننده‌ای را در دریا یا خشکی منهدم کنند و در آینده نه چندان دور آینده جنگ اقتصادی که به کشور تحمیل شده به مدیریت مسئولین ما همانند مسئله دفاعی رفع خواهد شد و در آن حوزه‌ها هم سربلند خواهیم شد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا(ص) اظهار داشت: در گذشته طرح‌های هوایی و پروازی مانند استفاده از بالگردها و هواپیماها را داشتیم که امروزه در حال نهایی شدن است و اکنون پدافند هوایی هشت ماهی است با استفاده از پهپادهای سپاه برای جنگنده‌های آمریکایی ایجاد مزاحمت می‌کند و ما آرامش را از آنها سلب کرده ایم که فرمانده معظم کل قوا نیز از آن خوشحال و خشنود هستند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ما در سطح بین‌المللی مسئولیت‌هایی را قبول کردیم و ماهیت انقلابی این گونه اقتضا می‌کند که تعامل و جهاد توأم باشد و در هشت سال جنگ تحمیلی به جز اسرائیل و آمریکا که نه درخواستی مطرح شد و نه ما قبول کردیم، تمام مذاکره کنندگان عالم از جمله کنفرانس اسلامی، سازمان ملل و اتحادیه عرب با ایران تعامل داشتند و تعامل و مذاکراه توأمان بود.

معاون هماهنگ کننده نهاجا در پاسخ به سؤال خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران درباره دستگیری عبدالمالک ریگی و نقش تامکت‌های نهاجا گفت: هر کشوری دوست دارد که حاکمیت هوایی خود را داشته باشد و این عملیات نشان داد که فضای کشور برای تروریست‌ها نا‌امن است و کشور در امنیت هوایی بسیار مقتدر است. 

وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران درباره حمله به ساختمان جنبش غیرمتعهد‌ها در عراق توسط شهید "عباس دوران" تأکید کرد: این عملیات هم از جمله عملیات‌های موفق نهاجا بود، هنگامی‌که در عالم سیاست مشغول چانه‌زنی با طرف مقابل هستید باید یک نیروی نظامی قدرتمند حامی دیپلماسی باشد و دیپلمات‌های ما تمایل نداشتند این اجلاس در بغداد برگزار شود زیرا صدام اهداف دیگری داشت. 

معاون هماهنگ کننده عملیات نهاجا تصریح کرد: حمله به این اجلاس در بغداد محقق نمی‌شد مگر با یک وسیله؛ با هواپیمای جنگی که شهید دوران آن را به خوبی انجام داد. 

وی گفت: در مورد شبیه‌ساز‌ها به خودکفایی کامل رسیده‌ایم و در سال‌های اخیر جنگنده‌های F۴، F۷، SU۲۴، F۱۴ و F۵ را شبیه‌سازی کردیم و این شبیه ساز‌ها دارای "موشن" و "ویژن" هستند، یعنی هم حرکت می‌کنند و هم تصویر واقعی حرکت مسیر پرواز را در اختیار می‌گذارند. 

معاون هماهنگ کننده عملیات نهاجا افزود: اورهال کردن جنگنده‌ها در هر زمانی وجود دارد و در صورتی که هواپیما ساعات پرواز خود را طی کند، انجام می‌شود.

امیر حاتمی در مراسم رونمایی از این پهپاد جنگنده مجهز به موشک‌های هوا به هوا طی سخنانی در جمع خبرنگاران با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و پاسداشت یاد و خاطره شهدای عظیم‌الشأن این حماسه بزرگ گفت: در راستای تأمین نیاز نیروهای مسلح به همت متخصصان دو سازمان اقتدارآفرین وزارت دفاع، سازمان‌های صنایع هوایی و صنایع هوافضا، پهپادهای مسلح به موشک‌های پدافند هوایی تولید شده است.

 از جدیدترین دستاوردهای نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور فرماندهان و شخصیت‌های نظامی کشور از جمله امیر "حسنی سعدی" مسئول آموزش ستاد کل نیروهای مسلح و سردار "علی‌اکبر پور‌جمشیدیان" معاون تربیت و آموزش نیروی زمینی سپاه پاسداران در  ستاد این نیرو رونمایی شد. 
 
در این نمایشگاه از سامانه جنگ دو طرفه لیزری "جهاد"، سامانه شبیه‌ساز "توسن"، سامانه شبیه خمپاره‌انداز 60 میلی‌متری، سامانه کمک آموزشی "بینا"، سامانه شبیه‌ساز دوش پرتاب "میثاق2" ، سامانه کمک آموزشی "بسیج"، سامانه شبیه‌ساز توپ 23 میلی‌متری ضد هوایی، سامانه شبیه‌ساز تیر مستقیم "هویتزر" 120 میلی‌متری، شبیه‌ساز شناور "عاشورا"، سیستم شبیه‌ساز چتر بازی، نارنجک‌انداز اتوماتیک NA40، سلاح نارنجک‌انداز 40 میلی‌متری "لوور" سرعت بالا برای انهدام سنگر اجتماعات و پشتیبانی رزمی با خشاب شش تایی و برد چهارصد متر، دوربین‌های دید در روز و حرارتی 100 RU و  60 RU، سامانه تیربار "حامی" با کنترل از راه دور با برد 2 کیلومتر و سنگر پازلی رونمایی شده است.

 سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه مراسم یادواره شهدای نیروی زمینی در جمع خبرنگاران، در رابطه با شخصیت شهید شوشتری اظهار داشت: قبل از اینکه وی فرمانده باشد، صاحب یک مدرسه بود و تمامی شهدا همچون همت و باکری صاحب مدرسه بودند و مدرسه شهدا اخلاق، رفتار و جمع فضایل اخلاقی و مدیریتی را در بر می‌گرفت.   
  
وی افزود: باید شهیدان را بیشتر بشناسیم و باید به مدرسه و مکتب فضایل و اخلاقیات ‌آن‌ها مراجعه کنیم.   
  
فرمانده نیروی قدس سپاه تصریح کرد: باید بدانیم رفتار، اخلاق، مدیریت و تربیت آنان چه بوده که توانستند این‌گونه باشند و باید بررسی کرد که چه شد که هیچ فرماندهی در جنگ ما تو زرد از آب در نیامد.   
  
سرلشکر سلیمانی افزود: منبع جوهره شهدای ما در اسلام بود و حقیقت در امام(ره) تبلور پیدا کرد و به شهدا انتقال یافت که شهید شوشتری حقیقت خود را در سیستان و بلوچستان بروز داد و شهید شد.   
  
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مربوط به مخالفان وحدت در منطقه اظهار داشت: مهم انتهای حقیقت و حوادث است و تمامی این تلاش‌ها در مقابل اسلام، ایران و تشیع صورت می‌گیرد و شکست می‌خورد، زیرا حقیقتی در آنان وجود ندارد و وقتی حرکتی فاقد حقیقت باشد، شکست می‌خورد. 

سرلشکر سلیمانی افزود: راهکار آن‌ها پیروز نخواهد بود و در سوریه هم دیدیم که چه اقداماتی انجام دادند اما نتیجه نداد. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: مهم آن است که انتهای حوادث در عراق و سوریه و منطقه به چه ختم می‌شود و ما باید به آن نگاه کنیم.

سردار پاکپور در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا از سوی دولت پاکستان اقدامی صورت گرفته است، اظهار داشت: ما تمامی مدارک و مستندات خود را به دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشور ارائه داده‌ایم تا پیگیری کنند.   
  
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا امسال رزمایش مشترکی در برنامه نیروی زمینی سپاه پاسداران طراحی شده، بیان داشت: ما در کل سال برنامه رزمایش و مانور را برای خود دیده‌ایم، اما برخی از آن‌ها بنا به دلایلی رسانه‌ای نخواهد شد، اما تاکنون در رابطه با رزمایش مشترک برنامه‌ای طراحی نشده است.   
  
وی در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران، مبنی بر اینکه آیا رزمایش امسال رسانه‌ای می‌شود، گفت: اگر برنامه‌ای در این زمینه صورت گیرد، حتماً اعلام خواهیم کرد. 

سردار پاکپور با بیان این که رابطه عملیاتی بین داعش و تروریست‌های شرق کشور وجود ندارد، اظهار داشت: تا الان شاهدی بر این مدعا نداریم که این دو گروهک تروریستی با هم ارتباط داشته باشند اما در آینده احتمال دارد که این ارتباط ایجاد شود.  
 
وی در رابطه با حمایت ترکیه از تروریست‌های داعش خاطر نشان کرد: حمایت ترکیه از تروریست‌های داعش برایش مشکل‌ساز شده است و آن‌ها با وجود آن‌که تانک‌هایشان را در کوبانی مستقر کرده‌اند، سردرگم هستند.

سرلشکر جعفری تصریح کرد: مهم‌ترین مسأله‌ای که در داخل کشور در مناطقی مانند جنوب شرق یا کردستان داریم موضوع وحدت میان شیعیان،‌ اهل تسنن و همه اقوام بوده و چون مسأله اساسی در این مقطع حساس همین موضوع است، شهید شوشتری نیز این مسأله را به خوبی درک کرده بود و تا پای جان برای پیشبرد این هدف ایستاد.

جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران در پایان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که دولت پاکستان اعلام کرده که اگر مدرکی در رابطه با این که اشرار و تروریست‌ها از خاک پاکستان برای انجام فعالیت‌های تروریستی علیه جمهوری اسلامی ایران، وجود دارد ارائه شود، خاطرنشان کرد: نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه مدارک مستندی دارد که به دست مسئولان سیاسی و امنیتی رسیده  که باید وزارت امور خارجه و وزارت کشور این موضوع را پیگیری کنند.

رئیس کمیته دفاعی مجلس ادامه داد: اگر مسئولان سیاسی ترکیه در خیالند که می‌توانند دولت سوریه را از بین ببرند تا حکومت دلخواه خود را در آنجا حاکم کنند در یک اشتباه بزرگی به سر می‌برند. 
 
وی در پایان با اشاره به اینکه حمایت‌های مستقیم ترکیه به داعش ثابت شده است، خاطرنشان کرد: داعش در ترکیه آموزش می‌بیند و از مرزهای ترکیه برای ورود به سوریه نیز استفاده می‌کند.

 با توجه به افزایش حجم تهدیدات هوایی و ظهور نسل جدید پهپادها و بالگردهای با توان مانور بالا در ارتفاع پایین، موشک‌های دوش پرتاب به عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از تسلیحات پیاده نظام در بسیاری از ارتش‌های جهان محسوب می‌شوند.

یکی از کوتاه بردترین و جمع‌ و‌ جور‌ترین سامانه دفاع هوایی موشکی، موشک‌های دوش پرتاب هستند، به همین دلیل این موشک‌ها قابل حمل توسط یک نفر بوده و مورد استفاده نیروهای نظامی کشورهای مختلف قرار می‌گیرند.

به دلیل کاربرد زیاد این سلاح، پس از جنگ تحمیلی، جمهوری اسلامی ایران بر آن شد دست به تولید موشک‌های دوش پرتاب بزند. 

از همین رو برای ساخت این سلاح‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در کشور تلاش‌های بسیاری انجام و در نهایت نمونه پرکاربرد این موشک‌ها با نام میثاق1 و میثاق2 به طور گسترده‌ای در کشور تولید شد و مورد استفاده نیروهای مسلح کشورمان قرار گرفت و اکنون کشورمان با تولید این دسته از سلاح‌ها در زمره پیشتازان این عرصه در دنیا قرار گرفته است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۸ تير ۱۳۹۴
درود و سلام خدا بر مدافعان ايران و اسلام ناب محمدى.