سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در کنفرانس خبری مشترک؛

کری: اميدواريم که در روزهای آينده بتوانيم شکاف های موجود در مذاکرات هسته‌ای را پر کنيم/ اشتاینمایر: پیشرفت مذاکرات در یک سال گذشته محسوس بود

وزیر امور خارجه آمریکا با همتای آلمانی خود کنفرانس خبری مشترک در واشنگتن ترتیب دادند و مذاکرات هسته‌ای ایران یکی از موضوعات مطرح شده در این کنفرانس بود.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت خارجه آمریکا،  وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با همتای آلمانی خود در واشنگتن گفت، امیدواریم در روزهای آینده بتوانیم شکافهای موجود را در مذاکرات هسته‌ای با ایران پر کنیم. 

"جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با والتر اشتاینمایر همتای آلمانی خود با اشاره به سفر هفته گذشته خود به پاریس و دیدار با همتایان انگلیسی و فرانسوی و آلمانی‌اش برای بحث درباره موضوعات مختلف به ویژه مذاکرات هسته‌ای با ایران خاطرنشان کرد، روند مذاکرات هسته‌ای 1+5 با ایران همچنان ادامه دارد و شرکای آمریکا در این مذاکرات، موضع کاملا واحدی دارند. 

کری گفت: ما در پاریس به طور مفصل درباره بخش‌هایی که هنوز شکاف مشاهده می‌کنیم، با هم بحث کردیم و امیدواریم در روزهای آینده بتوانیم این شکاف‌ها را پر کنیم. 
وی گفت: آلمان شریکی غیرقابل چشم پوشی در این جریان است. دانشمندان آلمانی، کار‌شناسان هسته‌ای آلمانی زمان بسیار زیادی را برای تحلیل و بررسی پیشنهاد‌ها صرف و برای درک گزینه‌ها به ما کمک بسیار زیادی کرده‌اند و همکاری قابل توجهی برای ایجاد درک مناسب درباره مذاکرات در این دوره بسیار حساس داشته‌اند. فکر می‌کنم هر دوی ما موافق هستیم، اینکه ایران باید تصمیم نهایی بگیرد، بسیار اهمیت دارد زیرا ما نیز در حال تصمیم گیری اساسی برای اثبات به دنیا درباره این موضوع هستیم که هیچ راهی برای ایران برای تولید سلاح هسته‌ای باقی نمانده است. ما باید دنیا را درباره برنامه هسته‌ای ایران متقاعد کنیم. 

کری در ادامه این کنفرانس خبری با اشاره به تلاشهای آلمان و فرانسه برای برقراری صلح در اوکراین گفت: من شخصا تلاشهای آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه را برای برقراری صلح در اوکراین در زمانی که هیچ کس درباره نتیجه آن اطمینان نداشت، تحسین می‌کنم. آن‌ها تلاش‌های دیپلماتیک بسیاری برای برقراری صلح در این منطقه انجام دادند. 

وی افزود، البته همچنان سئوالات برجسته‌ای درباره این روند باقیمانده است. همه ما تاکید داریم هر دو طرف درگیری باید سلاحهای سنگین خود را عقب ببرند و نیز تاکید داریم روسیه باید حمایت‌های خود را از نقض تمامیت ارضی اوکراین و حاکمیت ملی آن متوقف کند. 

کری گفت: امروز دور جدید تحریم‌ها را علیه روسیه از جمله تحریم اشخاص، تعدادی از نهاد‌ها و انجمن‌ها را اعلام کردیم. 

وی در انتها از نقش کلیدی آلمان در آموزش نیروهای نظامی افغانستان قدردانی کرد. 

وزیر خارجه آلمان  نیز در جریان این کنفرانس خبری تاکید کرد هدف این است دستیابی ایران به سلاح اتمی غیرممکن شود. 

فرانک والتر اشتاینمایر گفت ما این روز‌ها با چالش‌ها و بحرانهای متفاوتی روبرو هستیم و باید این بحران‌ها را حل کنیم. هم اکنون ما با بحرانهایی در لیبی، سوریه، عراق، افغانستان و آفریقا روبرو هستیم. این بحران‌ها نشان می‌دهد لازم است در تماس نزدیک با آمریکا باشیم و تبادل نظر کنیم و اقدامات خود را با یکدیگر هماهنگ کنیم. به ویژه چشم ما به مسائل مهمی است که دو کشور درگیر آن هستند و آن‌ها نبرد علیه داعش در عراق و مسئله هسته‌ای ایران و بحران اوکراین است. ما فوریه گذشته توافق مینسک را امضا کردیم. شاید این توافق بی‌نقص نباشد اما تنها فرصت باقیمانده برای کاستن از سطح خشونت‌ها باشد تا شمار تلفات که هر روز شاهد آن هستیم کمتر شود. هنوز خیلی زود است که افتخار کنیم توانسته‌ایم دستاورد بزرگی در اوکراین داشته باشیم. هم آمریکا و هم آلمان، از این وضع راضی نیستیم. ما باید فشار را بر طرفهای درگیر افزایش دهیم. من تلفنی با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز صحبت کردم و با صراحت گفتم هر جا که آتش بس نقض شود هر دو طرف باید تلاش کنند اطمینان حاصل کنند نقض هر روزه آتش بس پایان یابد تا بتوانیم وارد مرحله بعدی در اجرای توافقنامه‌های می‌نسک شویم. برای شروع باید زمینه را برای حل سیاسی مسئله آماده کنیم. گامهای ابتدایی برداشته شده است اما هنوز کار زیادی باید انجام شود به ویژه باید اقتصاد اوکراین تثبیت شود. این کشور تحت فشار زیادی قرار دارد. 

اشتاینمایر درباره ایران هم گفت درباره ایران، ‌ ما هفته گذشته از فرصت استفاده کردیم و در پاریس با شرکای اروپایی خود یعنی فرانسه و انگلیس گفتگو کردیم تا بتوانیم رویکردی مشترک را هماهنگ کنیم که امیدواریم بتوانیم از طریق آن وارد مرحله نهایی مذاکرات به منظور پیدا کردن راه حل برای مسئله هسته‌ای ایران شویم. بیش از یک دهه این بحران و مسئله همراه ما بوده است. من با این قضیه در سمت‌های مختلف درگیر بوده‌ام. بنابراین می‌توانم بگویم برای اولین بار در این ده سال به این احساس رسیده‌ام که مذاکرات در یک سال گذشته ماهیتی جدی داشته و پیشرفت آشکار و محسوس بوده است. اما دوباره بگویم، هر دوی ما مطمئن هستیم هنوز همه موانع برداشته نشده است، بنابراین لازم است همه با جدید به مذاکرات ادامه دهند. ما از ایران مصرانه می‌خواهیم آمادگی خود را برای مصالحه نشان دهد. این انتخاب میان توافق خوب یا بد نیست. آنچه دنبال آن هستیم بسیار روشن و واضح است. ما می‌خواهیم در این خصوص بسیار شفاف و روشن باشیم. آنچه دنبال آن هستیم این است که رسیدن ایران به بمب اتمی غیرممکن شود. باید این مسئله کاملا روشن شود. ما می‌خواهیم این خواسته از طریق توافقی طولانی مدت حاصل شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.