لاریجانی در نشست مشترک نمایندگان لرستان با وزارتخانههای نیرو و راه مطرح کرد
به گزارش
حوزه پارلمانی باشگاه خبرنگاران، نشست مشترک مجمع نمایندگان لرستان امروز سه شنبه(17تیرماه) با "علی لاریجانی" رئیس مجلس شورای اسلامی و "حمید چیتچیان" وزیر نیرو و معاونان وزارت راه و شهرسازی در دو حوزه بررسی مشکلات بخش آب و راه استان لرستان برگزار شد.
رئیس مجلس بر لزوم توجه وزارتخانهها به طرحهای اولویتدار مناطق محروم تاکید کرد و گفت: طرحهایی که فوریتر است باید در اولویت وزارت نیرو قرار گیرد و پروژههای در اولویت بعدی باید به مرور زمان اجرایی شود.
وی با بیان اینکه تامین برق برای سرمایهگذاریهای صنعتی از سوی وزارت نیرو بسیار مفید و خوب است، بر لزوم توسعه پروژههای آبشیرینکن برای تامین آب شرب مناطق کمآب تاکید کرد.
لاریجانی ادامه داد: وزارت نیرو باید همچنین توجه ویژهای به ایستگاههای پمپاژ در سطح ملی داشته باشد زیرا این پروژهها را میتوان با اعتباری کم اجرایی کرد.
رئیس نهاد قانونگذاری در بخش دیگری از این دیدار با تاکید بر اینکه مسئولان وزارت راه و شهرسازی باید توجه ویژهای به مقوله توسعه شبکههای راهآهن در کشور داشته باشند، گفت: قطعا راهآهن امری ضروری در کشور است و باید توجه خاصی به آنها شود.
وی در پاسخ به مشکلات مطرح شده درباره کمبود اعتبار برای اجرای طرحهای شبکه راهآهن در کشور به ویژه استان لرستان گفت: هر سال حدود 3 درصد به 20 درصد اختصاص یافته به صندوق توسعه ملی از محل درآمدهای نفتی افزوده میشود، حال اگر دولت پیشنهادی را در این رابطه ارائه کند، میتوان اعتبار 3 درصدی در سال آینده را برای توسعه پروژههای راهآهن اختصاص داد.
در این نشست لاریجانی ضمن استماع گزارشهای اعضای مجمع نمایندگان استان لرستان درباره مشکلات این استان در حوزه آب و راه، پیشنهاداتی را برای حل هر چه سریعتر این مشکلات ارائه کرد.
در ادامه این نشست حمید چیتچیان وزیر نیرو نیز با اشاره به مشکلات استان لرستان گفت: مشکلات این استان جای نگرانی و غصه دارد، اما این وزارتخانه تمام تلاش خود را برای حل مشکلات آن انجام میدهد. از طرف دیگر استان لرستان بیشترین پروژه در بخش آب را در میان استانهای دیگر داراست و خوشبختانه تعدادی از این پروژهها مانند سد مروک، سد ایوشان، سد حوزیان، سد کمندان، بند کاکا رضا و... امسال و سد لرستان تا سال آینده به بهرهبرداری میرسند.
وزیر نیرو با بیان اینکه هماکنون حدود 748 طرح در بخش آب در کشور وجود دارد، افزود: برای اجرای این طرحها حدود 120 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در سال جاری تنها حدود 3 هزار میلیارد تومان اختصاص داده شده است که این موضوع به این معنی است اجرای کامل این پروژهها حدود 40 سال به طول میانجامد.
وی درخصوص طرحهای آب و فاضلاب استان لرستان توضیح داد: هماکنون 4 طرح آب و فاضلاب در استان وجود دارد که تا دو سال آینده این طرحها اجرایی میشوند. از طرف دیگر برای توسعه آب روستایی به 3 الی 4 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اما وزارت نیرو در این رابطه به دنبال صدور مجوز برای بخش خصوصی برای برعهده گرفتن این حوزه است.
این عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر اینکه وزارت نیرو برای سرمایهگذاریهای صنعتی در استان لرستان بدون هیچ محدودیتی برق تولید میکند.
در این نشست اعضای مجمع نمایندگان استان لرستان و مسئولان وزارتخانههای نیرو، راه و شهرسازی توضیحاتی را درخصوص مشکلات استان به ویژه عدم تناسب بودجه استان لرستان با جمعیت این استان، لزوم تکمیل پروژههای راه، راهآهن و سدسازی، توجه به معضل بیکاری، توجه به سرانه درآمدی مردم، بیکاری دو برابری استان لرستان نسبت به استانهای دیگر، سرمایهگذاری صنعتی در منطقه، فقدان زیرساختهای صنعتی، نرخ بالا مهاجرت، توجه به مقوله خصوصیسازی، نبود منابع بانکی، اختصاص منابع برای پروژههای انتقال آب، توجه به طرحهای پتروشیمی، اجرای مسکن مهر و مسکن اجتماعی، ساخت بیمارستان و مراکز درمانی، مقابله با خشکسالی جنگلها به ویژه جنگل درختان بلوط، توجه به توسعه انرژیهای نو، اختصاص مجوز برای صادرات و واردات محصولات، توسعه آب روستایی، توسعه و حل مشکلات آزادراهها ارائه کردند.
در این نشست به موضوعاتی درباره راه روستایی، آزادراهها، بهسازی راهها به ویژه در منطقه پلدختر استان لرستان اشاره شد.
علی کائیدی نماینده مردم پلدختر در مجلس در رابطه با نبود راه محلی موازی با آزادراه این منطقه گفت: متاسفانه مردم و حتی معلمان باید ماهانه اعتبار زیادی را برای عوارض این آزادهراه پرداخت کنند که این موضوع به علت نبود راه موازی محلی با آزادراه است، از اینرو مسئولان وزارت راه و شهرسازی باید برای بهسازی راه قدیمی پلدختر اقدام کنند.
انتهای پیام/