سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲ تکنیک طلایی برای تشخیص "اضافه وزن" از چاقی

۱۵ درصد وزن آقایان و ۲۵-۲۰ درصد وزن خانم‌ها را چربی تشکیل می‌دهد. بنابراین میزان شیوع چاقی در بین خانم‌ها بیشتر از آقایان است.

دکتر محمد تقی انوشه، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، شاخص توده بدنی (bmi) را مهم‌ترین شاخص تشخیص مرز بین چاقی و اضافه وزن دانست و گفت: BMI حاصل تقسیم وزن فرد بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب متر است. اگر حاصل این تقسیم بین ۲۵-۲۰ باشد، فرد وزن طبیعی دارد. اگر کمتر از ۲۰ باشد، کم وزن و اگر بین ۳۰-۲۵ باشد، اضافه وزن دارد. BMI بالای ۳۰ چاقی محسوب می‌شود. 
البته این مقیاس‌ها برای ورزشکاران، کودکان و خانم‌های باردار متفاوت است. 

وی ادامه داد: شاخص دیگری که وجود دارد، اندازه گیری میزان چربی بدن افراد از طریق دستگاه آنالیز کننده چربی است که دقیقا میزان چربی بدن افراد را نشان می‌دهد. 

دکتر انوشه در پاسخ به این سوال که نقش وراثت و محیط در ابتلای افراد به چاقی چقدر است، گفت: وراثت موثر است، کودکان با والدین چاق، بیشتر در معرض ابتلا به چاقی هستند، ولی عوامل محیطی مانند کم تحرکی، تغذیه در دوران کودکی، تعداد سلول‌های چربی بدن فرد، سبک زندگی و عادات غذایی خانوادگی، در ابتلا به چاقی نقش مهمی دارند. 

وی در پایان گفت: با توجه به روند کاهش متابولیسم بدن افراد، بعد از ۳۰ سالگی کم کردن کالری دریافتی و افزایش تحرک و ورزش می‌تواند مانع اضافه وزن و چاقی شود. 


انتهای پیام/
برچسب ها: چاقی ، اضافه ورن ، چربی ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.