سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خجسته در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اعلام کرد

"جمعیت و مساحت"، 2 شاخص مهم برای انتخاب 20 نماینده جدید مجلس دهم

رئیس کمیسیون شوراها با اشاره به لایحه افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: "جمعیت و مساحت" 2 شاخص مهم برای تعیین حوزه‌های انتخابیه جدید نمایندگان مجلس دهم است.

امیر خجسته نماینده مردم همدان با اشاره به آخرین وضعیت لایحه افزایش 20 نماینده به نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران گفت: این موضوع پیشتر به عنوان طرح توسط مجلس مطرح شد اما به دلیل بار مالی، دولت پذیرفت آن را به عنوان لایحه به مجلس ارسال کند.

وی افزود: متاسفانه دولت‌های قبلی تمایلی به این موضوع نداشتند اما دولت فعلی برای انجام این کار ابراز تمایل کرده و قرار است به زودی لایحه مذکور را به مجلس ارسال کند.

رئیس کمیسیون شوراها تصریح کرد: محتوای لایحه افزایش تعداد نمایندگان مجلس همان محتوای طرح تهیه شده توسط مجلس بوده و تاکنون تغییراتی در این رابطه صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: افزایش 20 نماینده به تعداد نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی یک الزام قانونی بوده و باید اجرا شود.

نماینده همدان اظهار داشت: در حال فشار به دولت هستیم تا هرچه سریعتر لایحه مذکور را به مجلس ارسال کند و پس از آن کمیسیون شوراها لایحه ارسالی دولت را بررسی و به صحن علنی ارجاع خواهد کرد تا نمایندگان مجلس در مورد آن تصمیم‌گیری کنند.

خجسته در ادامه به شاخص‌های تعیین حوزه‌های جدید برای افزایش 20 نماینده مجلس اشاره کرد و گفت: جمعیت و مساحت از جمله مهمترین شاخص‌های افزایش نمایندگان مجلس خواهد بود.

وی گفت: به فرض مثال شهری با 200هزار نفر جمعیت 2 نماینده دارد و در مقابل شهری مثل همدان با 600هزار نفر جمعیت نیز 2 نماینده دارد که این موضوع عادلانه نبوده و در اکثر مناطق عدالت رعایت نشده است که این موضوع مد نظر قرار خواهد گرفت.

رئیس کمیسوین شوراها در پایان گفت: امیدواریم این موضوع هرچه سریعتر به سرانجام برسد.

این در حالی است پیشتر خجسته به باشگاه خبرنگاران گفته بود: از آنجایی که قانون اساسی بر افزایش تعداد نمایندگان تاکید دارد، لذا این موضوع در دستور کار کمیته "بررسی تقسیمات کشوری" قرار خواهد گرفت و نمایندگان مجلس از 290 نفر به 310 نفر افزایش خواهند یافت.

خجسته در خصوص اینکه آیا این تغییرات به مجلس دهم خواهد رسید یا نه، گفت: بله، قطعا این تغییرات تا پایان مجلس نهم صورت خواهد گرفت.

پيش از اين نيز نائب رئیس کمیسیون شوراها از تصویب کلیات طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه در کمیسیون متبوع خود خبر داده و گفته بود: بررسی جزئیات این طرح در کمیته تقسیمات کشوری، شوراها و شهرداری‌ها آغاز شده است.

محمد جواد کولیوند نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در اين رابطه به باشگاه خبرنگاران گفت: اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه لایحه‌ای بود که دولت در مجلس هشتم آن را ارائه کرد که بنا به دلایلی مصوب نشد، پس از آن نمایندگان طرحی را با همین عنوان، یعنی طرح اصلاح حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان آنها آماده کردند که آن نیز در مجلس هشتم به دلیل آنکه انتهای کار مجلس بود مصوب نشد تا اینکه طرح فوق به مجلس نهم رسید که اخیرا کلیات این طرح در کمیسیون شوراها مصوب شده است.

وی در ادامه افزود: با مصوب شدن کلیات طرح فوق قرار شد که با هماهنگی وزارت‌ کشور آخرین مباحثی که در رابطه با بحث نمایندگی و حوزه‌های انتخابیه وجود دارد در کمیته تقسیمات کشوری، شوراها و شهرداری‌های کمیسیون بررسی شود و آخرین اصلاحاتی که باید انجام شود ،صورت گیرد تا ان‌شاالله این طرح برای ارائه به صحن علنی آماده شود.

نایب رئیس کمیسیون شوراها با اشاره به اینکه این کار نیاز به ۲ تا ۳ ماه کار مداوم دارد تا به تمامی درخواست‌ها رسیدگی شود، تصریح کرد: درکمیته تقسیمات کشوری، شوراها و شهرداری‌ها ساز و کارها را انجام می‌دهیم تا با هماهنگی با کارشناسان مربوطه، تقاضاهای متعددی که وجود دارد بررسی شود تا در نهایت طرح به گونه‌ای اصلاح شود که با اضافه شدن نمایندگان مجلس شورای اسلامی کارهای اصلی کشور بهتر  پوشش داده شود.

در همین رابطه حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور نیز پیشتر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران از بررسی طرح مجلس برای افزایش تعداد نمایندگان حوزه‌های انتخابیه خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر این طرح در وزارت کشور در دست بررسی است و به طور حتم با رسیدن به یک نتیجه مشخص آن را به نمایندگان مجلس اعلام خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: وزارت کشور معتقد است که این طرح باید براساس انجام یک فرآیند کارشناسی دقیق مورد بحث و بررسی قرار و سپس اجرایی شود.

گفتنی است؛ براساس اصل ۴۴ قانون اساسی هر ده سال یک‌بار باید حدود ۲۰ نفر به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی اضافه شود، این اتفاق آخرین بار در سال ۷۸ رخ داده بود و براساس مصوبه مجلس در آن سال تعداد نمایندگان از ۲۷۰ نفر به ۲۹۰ افزایش یافت.

انتهای‌پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.