به گزارش
گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران، به نقل از شركت ملي نفت، مهدي فكورمدير عامل شركت نفت مناطق مركزي ايران درباره اهداف اجرايي پروژه، گفت: اين واحد با هدف حذف نمك همراه نفت ميادين دهلران و دانان تا مقدار 25 گرم بر متر مكعب و رساندن مقدار آب هاي همراه در نفت خروجي به 0.1 درصد و كاهش مقدار H2S آن تا حداكثر ppm 15 وزني است.
مهدي فكور افزود: مقدار نفت توليدي براي ارسال به اين واحد نمكزدايي، روزانه 15 هزار بشكه از چاه هاي دانان و 40 هزار بشكه از چاه هاي ميدان دهلران پيش بيني شده است.
وي درباره فرآيند كاري اين واحد نمكزدايي اظهار كرد: نفت خام ميدان هاي دهلران و دانان پس از ورود به تفكيك گرهاي سه فازي به منظور جداسازي آب و گاز از فاز نفت با گذر از مبدل حرارتي گرم مي شوند و سپس به منظور حذف امولسيون هاي آب و نمك باقيمانده وارد دو مخزن نمك گير برقي( الكترواستاتيك) مي شود، بدين صورت كه پس از خروج از نمك گيرهاي برقي نفت خام بدون نمك و ناخالصي، با اعمال گرمايش مناسب و به كارگيري كوره حرارت مستقيم و سيستم HOT OIL و جوش آور (Reboiler) به برج عريان ساز وارد مي شود تا H2S موجود در آن تا مقدار ppm 15 وزني كاهش يابد و فشار بخار آن تثبيت شود.
فكور افزود: در مرحله بعد، نفت گوگرد زدايي شده پس از خنك شدن در كولر هوايي تحت شرايط و فشار تقريبي اتمسفر تثبيت شده و وارد مخزن ذخيره مي شود تا گازهاي احتمالي باقيمانده همراه نفت در اين مخزن جداسازي و نفت تثبيت شده آماده ارسال شود.
گفتني است، محصول اين كارخانه، نفت خام شيرين و نمكزدايي شده است كه پس از فشار افزايي توسط پمپ هاي انتقال وارد خط لوله 16 اينچ شده و جهت انتقال به سيستم صادرات به واحد چشمه خوش ارسال مي شود.
به گزارش NIOC، ميدان نفتي دهلران در حوزه فعاليت شركت بهره برداري نفت و گاز غرب از شركت هاي تابعه نفت مناطق مركزي ايران و در غرب كشور واقع شده است.
انتهاي پيام/