به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ سعید نمکی، معاونت آموزشی و پژوهشی بنیاد بیماریهای خاص در روز برگزاری همایش "روز جهانی دیابت" گفت: روزگاری نگران بیماریهای واگیر دار بودیم که از طریق آن هزاران کودک قبل از یک سالگی بر اثر فلج اطفال، وبا، اسهال و استفراغ، حصبه، کزاز به خصوص در روستاها قتل عام میشدند.
وی با اشاره به اینکه در زمینه بیماریهای واگیر به نقطههای روشن رسیده، افزود: با همت و تلاشهای شبکههای بهداشت درمان در کشور از طریق واکسیناسیون ریشه کنی فلج اطفال و حذف کزاز در نوزادان و توسعه اطلاع رسانی موفق بودهایم.
نمکی خاطر نشان کرد: واکیسنه شدن کودکان در برابر بیماریهای واگیر دار محافظت شده و تصور بر این بوده سلامتی فرد را تضمین کردهایم اما فرد در ۳۰ سالگی ناگهان دچار بیماریهایی مثل دیابت شده و از بین میرود، بنابراین اداره کل بیماریهای غیر واگیر را راه اندازی کردیم تا از بروز چنین عوارضی و عواقبی جلوگیری شود.
وی بیماری غیرواگیر را قاتل خاموش دانست و افزود: بیماری واگیردار دارای علائم هشدار دهنده مثل اسهال و استفراغ هستند در صورتیکه بیماری غیر واگیر مثل فشار خون بالا و دیابت پس از گذشت زمان طولانی خود را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: درمان بیماری غیر واگیر خود بیمار اصلیترین رکن برای پزشک است در صورت مشارکت بیمار و همکاری موفق میشود.
وی خاطر نشان کرد: کودکانی که مدت طولانی پشت رایانه مشغول بازی هستند و مدام تنقلات میخورند به شدت بیشتر از کودکانی که به ورزش و تحرک میپردازند دچار ابتلا به دیابت میشوند.
وی در پایان اذعان داشت: ایجاد ۱۰۰ مرکز کنترل دیابت در کشور کمک میکند تا ژنهای بر خطر شناسایی شده و داروهای این بیماری براساس مطابقت با ژن بیماری تجویز شود زیرا ممکن است بدن بیمار به داروهای دیابت مقاوم باشد.
برپایی ۳ هزار و ۷۰۰ و چهل پایگاههای سلامتی در سطح تهران
قهرمانی، معاونت اداره کل سلامت شهرداری تهران گفت: همکاری بین بخشها و مشارکت مردم جهت بالا بردن سطح سلامت جامعه لازم است ،همانطور که برای کالبد شهر تلاش میشود باید برای سلامتی شهروندان نیز تلاش کنیم.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به ایده شهر سالم راه اندازی خانههای سلامت و پایگاههای ارتباط با مردم به سلامت محلهای جامعه میپردازیم با این وجود بیش از ۳۵ هزار خانوار در تهران مورد سنجش قرار گرفتهاند.
انتهای پیام/