سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرکز پژوهش‌ها بررسي کرد

دولت يازدهم و عاقبت برنامه پنجم توسعه؟

مجلس شورای اسلامی و دولت مي‌توانند "عدم اصلاح برنامه پنجم و کنار گذاشتن ضمنی" و يا "اعتقاد به ضرورت وجود برنامه و اقدام درباره آن" را در دستور کار قرار دهند.

به گزارش حوزه پارلماني باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ، دفتر مطالعات برنامه و بودجه این مرکز اعلام کرد: شیوه مواجهه با برنامه پنجم توسعه یکی از موضوعات مهم پیش روی مجلس شورای اسلامی و دولت جدید است. ناکارآمدی ساختاری برنامه پنجم ، حجم منابع مالی برای انجام آن (میزان منابع لازم، نحوه تجهیز منابع و سازوکارهای اولویت بندی )، تغییر شرایط جهانی (افزایش تحریم‌ها) و بی‌ثباتی اقتصاد کلان کشور جزء عوامل تاثیرگذار بر اتخاذ تصمیم نسبت به برنامه پنجم محسوب می‌شوند.

مجلس شورای اسلامی و دولت می‌توانند یکی از روش‌های زیر را در مواجهه با برنامه پنجم اتخاذ کنند:

1- عدم اصلاح برنامه پنجم و کنار گذاشتن ضمنی آن
برنامه پنجم توسعه دارای اشکالات متعددی از حیث فنی است و اصولا در شرایط محیطی متفاوت، مجموعه‌ای از احکام قانونی بدون آنکه در چارچوب یک الگوی سازگار اقتصاد کلان قرار گیرند، گردآوری و به عنوان برنامه تصویب شده است و سازوکار نقض آن در خود برنامه طراحی شده است. لذا مجلس شورای اسلامی و دولت جدید نیز به عنوان سندی که مزاحمت چندانی ایجاد نمی‌کند با آن برخورد منفعلانه داشته باشد.

2- اعتقاد به ضرورت وجود برنامه و اقدام درباره آن به طرق زیر
- اصلاح کلی برنامه در راستای تطابق با تغییر شرایط بین‌المللی و داخلی به ویژه تحریم‌ها، افزایش کارآیی برنامه و ملاحظات مالی،
- تفاهم دولت و مجلس درباره محدوده شدن بازه زمانی برنامه پنجم توسعه به چهار سال و اقدام سریع دولت جدید به تدوین و تهیه برنامه ششم توسعه.

در ادامه این گزارش آمده است: به دلیل اینکه مدت زمان برنامه‌های توسعه متفاوت از دوره ریاست جمهوری در ایران است یکی از موضوعاتی که دولت جدید با آن روبروست سازوکار مواجهه با برنامه توسعه‌ای است که در دولت قبل به تصویب رسیده است. در انتخابات، مردم به سیاست های دولت منتخب رای می‌دهند و طبیعی است که انتظار دارند برنامه‌های راهبردی و اجرایی برای تحقق این سیاست‌ها توسط دولت تدوین شوند برنامه‌های میان مدت در بالاترین سطح ، سازو کار ارتقای ظرفیت‌های اقتصادی، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی در بازه زمانی پنج سال است که از طریق انتخاب چند هدف مشخص و فراهم کردن مجموعه‌ای از امکانات برای دستیابی به آن اهداف صورت می گیرد. این تحلیل مسیرهای ممکن مواجهه با برنامه پنجم توسعه توسط مجلس شورای اسلامی و دولت جدید را بررسی می کند. برای این منظور در ابتدا ویژگی‌های برنامه پنجم از منظر ساختاری، کارآمدی ، مالی و شرایط محیطی در دو سال اول برنامه بررسی شده و سپس راه حل‌های ممکن برای مواجهه با برنامه پنجم توسعه بیان می شوند.

انتهاي‌پيام/

برچسب ها: برنامه ، پنجم ، اصلاح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.