سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بدغذایی کودکان به علت بی تجربگی 70 درصد از والدین

والدین به علت دلواپسی های بی مورد نسبت به تغذیه کودکانشان منجر به بدغذایی آنها در همان مراحل ابتدایی زندگی فرزندانشان می شوند.

سید علی کشاورز متخصص تغذیه و رژیم درمانی و مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران افزود: در اغلب موارد خانواده ها به ویژه والدین که برای اولین بار صاحب فرزند می شوند دلواپسی های بی جا و اضطراب و استرس زیادی در خصوص نوع تغذیه کودکانشان و در واقع وسواس تغذیه ای به فرزند دارند که در بیشتر مواقع همین امر منجر به بدغذایی کودک به ویژه در دوره ای آغاز غذاهای کمکی و زیر  3 تا 4 سالگی و تغییر الگوی غذایی وی می شود.

وی با اشاره به اینکه والدین نباید دلواپس غذا نخوردن کودکانشان باشند تاکید کرد: والدین خیلی وقت ها به علت غذا نخوردن فرزندشان سعی می کنند به اجبار به آنها غذا بدهند که این موضوع بسیار مهمی در بروز بدغذایی کودک بوده که در این دوران ابتدا از غذاهای کمی غلط تر از قبیل خوراندن فرنی آغاز شده و کم کم بايد طبق دستور متخصصین اطفال و تغذیه نوع غذای کودک در مراحل مختلف رشد مشخص شود.

کشاورز همچنین در خصوص خوراندن سوپ به کودکان اظهار داشت: نباید تا قبل از یک یا 2 سالگی از سبزیجاتی چون اسفناج و هویج در سوپ کودک استفاده شود زیرا این مواد دارای نیترات بالا بوده ور در صورتی که بماند این عنصر تبدیل به نيتريت شده که به علت حساس بودن سیستم گوارشی کودک به ویژه قبل زا یک یا 2 سالگی می تواند در بروز مسمومیت  غذایی در وی اثر بسزایی به جای گذارد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی همچنین متذکر شد: به هیچ عنوان نباید از اجبار برای دادن غذا به کودکان استفاده کرد و والدین اجازه بدهند كه کودکان زمانی که قادر به گرفتن قاشق در دست شدند خودشان غذایشان را بخورند حتی اگر مقدار زیادی از آن به اطراف بپاشد زیرا کودک دوست دارد خودش این تجربه را به دست آورده و همین امر موجب رقبت کودک به میل غذایی بیشتر می شود و از سوی دیگر والدین قبل از 3 تا 4 سالگی حتما تکرار غذا را در فواصل بین 5 تا 7 روز به کودک رعایت کنند(تنوع غذایی بالا نداشته باشند) زیرا در این صورت اگر کودک به غذایی آلرژی داشته باشد یا از ان خوشش نیاید با این شیوه مشخص شده و تاثیر مهمی در شناخت سلیقه غذایی کودک و حساسیت های غذایی وی دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: والدین از دادن انواع چاشنی ها و غذاها قبل از 1 سالگی در کودکان جدا اجتناب کنند زیرا در این دوران فعالیت کلیه های کودکان هنوز به طور کامل تکامل نیافته و این امر ممکن است موجب بروز حساسیت و کهیر در آنها شود./ع2

برچسب ها: غذا ، کودک ، والدین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.