جبار آذین، منتقد سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما باشگاه خبرنگارن در خصوص سی و یکمین جشنواره فیلم فجر و مدیریت آن گفت: دبیر جشنواره بین المللی فیلم فجر با کلی حرف، برنامه و شعار وارد میدان شده و قصد ایجاد تحولاتی را دارد تا شاید تلخی و سیاهی جشنواره فجر سال گذشته را به نوعی خنثی کند.
وی افزود: اصل مسئله این است که جشنواره به ویژه جشنواره بین المللی فیلم فجر به مناسبت پاسداشت انقلاب اسلامی در جهت حفظ ارزشها و میثاق اهالی فرهنگ و هنر با آرمانهای جمهوری اسلامی برگزار می شود، بدیهی است برنامه و اهداف پیگیری شده در جشنواره، در همین راستا باشد.
آذین تصریح کرد: سینمای ایران و به طبع آن جشنواره فیلم فجر از مدتها قبل از این اهداف و ارزشها فاصله گرفته و همچنین در سالهای اخیر به خصوص دو سال گذشته شاهد تولیدات و آثاری در سینما بودیم که کمترین سنخیت را با ارزشهای ما داشته است.
وی ادامه داد: هم اکنون جشنواره فیلم فجر قصد دارد که با اعمال تغییرات در برنامه ها و اجرای این جشنواره تا حدی نگاهها را به آن امیدوار کند.
آذین اظهار داشت: علی رغم تلاش های صورت گرفته تا این لحظه جشنواره با حاشیه هایی روبرو است و تعداد زیادی از افرادی که آثارشان انتخاب نشده نسبت به نحوه انتخاب های سلیقهای معترض و معتقد هستند که معیار حرفهای و تخصصی در انتخاب ها لحاظ نشده است.
آذین بیان کرد: به موازات همین اعتراض ها و حرکت ها دبیر جشنواره برای ایجاد تنوع در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر قصد دارد با ایجاد تغییراتی در بخش های مختلف شاید جشنواره را از حالت تشریفاتی و خنثی بودن نجات دهد البته همه اینها در حد حرف و شعار است.
وی عنوان کرد: آنچه که در اجرای درست برگزاری و بدور از جنجال و حاشیه جشنواره فیلم فجر تعیین کننده است در واقع انتخاب فیلم هایی است که ویترین آینه تلاش سینما در ط یکسال گذشته و همچنین نشانگر وفاداری سینما به ارزشهای جامعه اسلامی باشد.
آذین در خصوص جشنواره امسال اظهار داشت: نباید تنها به شعار و حرف بسنده کنیم بلکه باید تنها امیداور باشیم که این جشنواره به افقهای روشنی در مقابل سینمای ایران بگشاید.
وی ادامه داد: به دلیل اوضاع نابسامان سینمای ایران و همچنین توقف تولیدات و درگیری اهالی سینما بعید میدانم جشنواره فجر نقش اساسی در تحولات سینما ایفا کند.
آذین در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم جشنواره سی و یکم تکرار تلخی جشنواره فجر اخیر نباشد.