به گزارش
خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ کافئین موجود در قهوه فعالیت سیستم مرکزی عصبی را افزایش می دهد، و مصرف قهوه به میزان کافی (دو تا سه فنجان در روز) موجب بهبود تفکر منطقی و سرعت واکنش های رفتاری انسان می شود. در عین حال وقتی عواطف مثبت یا منفی با یک شئی معینی در ارتباط باشند، خاطرات پایدارترند.
ساير فوايد مصرف قهوه:اگر امتحان دارید: این را دیگر همه دانشجویان به تجربه فهمیدهاند که خوردن قهوه هنگام درس خواندن، به خصوص شب امتحان، چقدر می تواند به تمرکز و هوشیاری آنها کمک کند. البته دانشمندان هم این خاصیت قهوه را مورد بررسی قرار دادهاند. آنها به این نتیجه رسیدهاند که کافئین می تواند سرعت پردازش اطلاعات را تا 10 درصد زیاد کند. نوشیدن یک فنجان قهوه بعد از صرف غذا با خواب آلودگی بعد از آن مقابله می کند و به حفظ هوشیاری و تمرکز هم کمک می کند. این مسئله در مورد شیفتهای کاری شبانه هم (البته با دو فنجان) صدق می کند. ارزش این خاصیت در این است که می تواند جلوی خیلی از حوادث کاری را در شیفتهای شب بگیرد، به خصوص رانندگان جادهها که جان عده زیادی مسافر در گرو بیداری و هوشیاری آنهاست.
اگر میخواهید بیمار نشوید: نتیجه تحقیقات دانشمندان نشان داده که قهوه می تواند تا 60 درصد خطر بروز دیابت نوع دو را در افراد مستعد کم کند جالبتر این جاست که این کاهش، در کسانی که تست تحمل گلوکزشان مختل بود، تا 70 درصد بوده است. محققان آلمانی هم تأثیر قهوه در کاهش سرطان روده بزرگ را کشف کردهاند. یک آنتیاکسیدان قوی به نام "متیل پیریدینیوم" ،آنزیمهای ضد این سرطان را تقویت می کند. این ماده در فرآوری قهوه تولید می شود و هر چه قهوه بیشتر حرارت دیده باشد، مقدار آن بیشتر است.
محققان می گویند، اگر کسی به طور منظم قهوه بخورد،60 تا 80 درصد کمتر از سایرین دچار بیماری پارکينسون می شود .
خاصیت دیگر قهوه که شاید با آن آشنا باشید، جلوگیری از سنگ کلیه است. این خاصیت از کافئین موجود در قهوه سرچشمه می گیرد که ادرارآور است و جلوی جمع شدن ادرار و در نتیجه رسوب سنگ در کلیه را می گیرد. برای تکمیل این فهرست، می توانید این را هم اضافه کنید که قهوه در کاهش سنگ صفرا هم مؤثر شناخته شده است.
اگر پا به سن گذاشتهاید: قهوه می تواند محافظ خوبی برای قلب زنان یائسه باشد. یک مطالعه 15 ساله نشان می دهد خانمهای یائسهای که روزانه حداقل سه فنجان قهوه می خورند، 28 درصد کمتر از بقیه زنان در این سن، دچار بیماریهای قلبی و سایر بیماریهای التهابی غیر سرطانی می شوند. دانشمندان معتقدند، این خاصیت ناشی از آنتیاکسیدانهایی است که از التهاب و بیماری قلب جلوگیری می کند و قهوه سرشار از آنهاست.
نکته: پزشکان توصیه می کنند زنان باردار، بیماران قلبی و کسانی که در معرض پوکی استخوان هستند، از خوردن قهوه صرف نظر کنند.