به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به کادر سلامت بدهی دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - سید جلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست خبری بیست و ششمین همایش آموزش پزشکی و هجدهمین جشنواره شهید مطهری گفت: اکنون افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی انجام می شود و وزارت بهداشت تحولات آموزش پزشکی را مورد بررسی قرار داده است.

به گفته وی برنامه تحول آموزش پزشکی با حفظ کیفیت و عدالت به خوبی انجام می شود. موضوع بین المللی سازی دانشگاه ها با هدف جذب دانشجوی خارجی به همراه اعتباربخشی دانشگاه ها از جمله مقولات مهم محسوب می شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: ارتقای اخلاق پزشکی و حرفه ای،  توسعه فناوری های نوین و هوشمند سازی، بازنگری برنامه های آموزشی، ارزیابی و نظارت، ماموریت گرایی و آمایش سرزمینی از جمله شاخص های معاونت آموزشی بوده که در این خصوص کارگروه ها و ماموریت ها مشخص شده است.

 حسینی ادامه داد: این همایش با عنوان آموزش علوم پزشکی در عصر هوش مصنوعی در محورهای مختلفی برگزار می شود. مدیریت آموزشی در زمینه هم خوانی درس ها با تحولات آموزشی، حمایت های تاب آوری رزیدنت و استاد از جمله محورهای این حمایت محسوب می شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت بیان کرد: در زمینه ارتقای سلامت روان دانشجویان از کارشناسان و متخصصان این امر دعوت شده و کمیته ای در این خصوص تشکیل شده است و گزارش های این حوزه از دانشگاه ها به صورت مستمر گرفته می شود. 

 حسینی ادامه داد: افزایش ظرفیت پزشکی از ۸۰۰۰ به ۱۶۰۰۰ نفر باعث بروز مشکلاتی در دانشگاه ها شده است و کلاس های درس و حتی خوابگاه های دانشجویی شلوغ هستند. وزارت بهداشت بودجه ۳۷ همت برای این  افزایش ظرفیت پزشکی درخواست داده که تا این لحظه محقق نشده است.

او با بیان اینکه  دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به کادر سلامت بدهی دارند افزود:  بدهی ۱۰۰ همتی دانشگاه ها شامل نیروی انسانی، بیمارستان ها توسط مجلس در بودجه امسال در نظر گرفته است؛ اکنون ۱۰۰ هزار پزشک عمومی دارای نظام پزشکی بوده و ۳۰ هزار نفر، تمایلی برای فعالیت در این کار ندارند و طبابت نمی کنند.

سید جلیل حسینی افزود: اکنون برنامه ریزی شده به ازای جمعیت ۲/۳ پزشک عمومی در کشور داشته باشیم. حدود ۲۵۰ هزار پزشک تا آخر برنامه هفتم در کشور خواهیم داشت.برای سال جاری ۳۴۰۰ دندان پزشک جذب می شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: جایگاه ایران در زمینه تولید علم در منطقه در رتبه دوم است و موضوع هوش مصنوعی در آموزش پزشکی و فناوری مسئله مهمی محسوب می شود.

در ادامه مراسم حوریه محمدی دبیر علمی بیان کرد: استفاده از فناوری و هوش مصنوعی از جمله محورهای این همایش است.

به گفته وی در این همایش.سمپوزیوم بین المللی به صورت سوال و جواب و داخلی نیز در کنار کارگاه های آموزشی برگزار خواهد شد.

محمدی  ادامه داد: در این همایش ۶۴ مقاله داوری و در نهایت ۱۷ اثر برتر معرفی خواهند شد. جشنواره شهید مطهری در بخش دانشجویی به موضوع  ایده های نوآورانه و با هدف فکر کردن دانشجو به راه حل های جدید و ۹ ایده نو در این بخش به دبیرخانه ارسال شده است.

وزارت بهداشت توصیه کرده که برای تحصیل به خارج از کشور نروند اما شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده که آزمون از دانشجویان تحصیل کننده در خارج جهت  ادامه تحصیل در کشور گرفته می شود و یک نمره خاصی به عنوان نمره پایه در نظر گرفته شده است که این نمرات برای قبولی افراد بیشتر افزایش پیدا نمی کند.

در ادامه مراسم، حمید اکبری مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد:  رقابت در کنکور تجربی برای سه رشته پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی است و ۵۸۰ هزار نفر در کنکور تجربی قبول نشده و مسیر تحصیل در خارج از کشور را بر می گزینند.

به گفته وی  وزارت بهداشت ۷۰۰ دانشگاه را مورد تایید قرار داده و اسامی دانشگاه ها بر روی سایت وزارت بهداشت قرار گرفته است.کیفیت آموزش از نظر وزارت بهداشت موضوع مهمی است و مردم قبل از اقدام به تحصیل باید لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت را چک کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار