تیمچه سرای امینی که در قلب تجاری بیرجند قرار دارد به زودی مأمنی برای هنرمندان صنایع دستی خراسان جنوبی می‌شود.

راهی بازار قدیم بیرجند که می‌شویم در ابتدای این بازار درب چوبی بزرگی به چشم می‌خورد که پشت آن بنای کاروانسرا با کمک اداره کل میراث فرهنگی استان مرمت شده و قرار است نبض صنایع دستی خراسان جنوبی در اینجا تندتر بزند.

این بنای تاریخی که در۱۳۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده مربوط به دوره قاجار است؛ این بنا در روزگاران قدیم کاروان‌های زیادی را به خود دیده، اما حالا تبدیل به بازارچه صنایع دستی دائم برای هنرمندان خراسان جنوبی شده است.

۲۸ غرفه تیمچه سرای امینی آماده حضور صنعتگران

مرمت این بازارچه از ۱۳۹۷ شروع شده و حالا ۲۸ غرفه این مکان آماده شده است و تا پایان امسال این بازارچه راه اندازی می‌شود.

جنتی فر رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بیرجند می‌گوید: این بازارچه صنایع دستی دائمی است و به احتمال زیاد از تمامی شهرستان‌های استان، صنعتگران دارای مجوز در این غرفه‌ها حضور پیدا می‌کنند.

بازار قدیمی

او افزود: امتیازات آب، برق و گاز این مجموعه گرفته شده و قرار است به زودی نصب شوند.

جنتی فر در خصوص زمان راه اندازی این بازارچه نیز گفت: هم اکنون کار بازسازی این بازارچه به پایان رسیده است، اما زمان راه اندازی آن را به طور قطعی نمی‌توانیم بگوییم، زیرا برای این بازارچه باید اطلاع رسانی صورت بگیرد و از سوی دیگر باید بین هنرمندان صنایع دستی بررسی‌هایی صورت بگیرد تا بتوانیم بهترین صنعتگران را در این غرفه‌ها جای بدهیم.

بازارچه صنایع دستی، کار را برای هنرمندان آسان می‌کند

هم اکنون بیش از ۳۰۰ رشته صنایع دستی در ۱۸ گروه در کشور شناسایی شده اند که در خراسان جنوبی ۸۵ رشته فعال صنایع دستی وجود دارد.

بدون شک با راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی، کار فروش برای هنرمندان آسان‌تر می‌شود و مکانی برای این هنرمندان ایجاد می‌شود تا بتوانند هنر زیبای دستشان را برای مردم استان و میهمانان خارجی و داخلی به نمایش بگذارند.


بیشتر بخوانید


جنتی فر رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بیرجند گفت: با توجه به موقعیت خوبی که این بازارچه در بازار بیرجند دارد اگر محصولات صنایع دستی با کیفیت و بسته بندی خوبی نیز داشته باشند، زمانی که گردشگران داخلی و خارجی وارد استان می‌شوند با شنیدن آوازه این بازارچه راهی این مکان می‌شوند و امیدواریم هنرمندان هم بتوانند فروش خوبی داشته باشند.

بازسازی بازار قدیمی بیرجند

با شنیدن خبر راه اندازی بازارچه صنایع دستی، روزنه امیدی برای هنرمندانی که مکانی برای فروش صنایع دستی خود ندارند ایجاد شده است و آنها نیز چشم انتظار راه اندازی این مکان هستند.

طالبی یکی از بانوان هنرمند صنایع دستی روستای سرچاه تازیان بیرجند به خبرنگار ما می‌گوید: قبل از راه اندازی این بازارچه نیاز است تا اطلاع رسانی به خوبی انجام شود تا بعد از مدتی این بازارچه به مشکل نخورد و از رونق نیفتد.

این کارآفرین بیرجندی یکی از دغدغه هایش این بود که افرادی وارد این بازارچه شوند که اول از همه کیفیت کارشان بالا باشد و بعد از آن به افرادی غرفه داده شود که نیاز واقعی به حضور در این بازارچه داشته باشند نه افرادی که در جایی دیگر مغازه دارند و باز هم در کنار آن در این بازارچه حضور پیدا می‌کنند.

بانوان هنرمند صنایع دستی

یکی دیگر از هنرمندان صنایع دستی استان نیز می‌گوید: خدا را شاکرم که این بازارچه قرار است راه اندازی شود، چون تنها راه فروشم فضای مجازی است و زمانی که این بازارچه راه بیفتد اگر بتوانم غرفه‌ای بگیرم مکان دائمی برای فروش خواهم داشت و خریداران فضای مجازی نیز بیشتر به من اعتماد خواهند کرد و در نهایت فروشم بیشتر می‌شود.

هنرمندان گمنام خراسان جنوبی نام آور می‌شوند

هم اکنون بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته‌های صنایع دستی در خراسان جنوبی فعالیت می‌کنند که این آمار جدا از هنرمندان رشته فرش است؛ ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی، دست هنرمندان استان را بازتر می‌کند تا بتوانند صنایع دستی شان را به نمایش بگذارند.

گلیم و گبه

هم اکنون ۷ غرفه دائمی صنایع دستی در راسته بازار خانه اعتمادی نیا و ۲۱ غرفه در بازارچه صنایع دستی باغ جهانی اکبریه در حال فعالیت هستند و سرای تاریخی امینی سومین مجموعه متمرکز برای حمایت و فروش صنایع دستی است که در شهرستان بیرجند فعال شده است.

بازارچه‌های دائمی می‌توانند زمینه را برای رونق هر چه بیشتر صنایع دستی و مانایی هنر اصیل ایرانی فراهم کنند.

گزارش از زهرا رضوانیان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.