به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از sciencenews، با نزدیک شدن به سال ۲۱۰۰، پیشبینیهای اقلیمی باید آینده نگر شوند. تصور شکل زمین در سال ۲۵۰۰ سخت است. اوضاع مزارع غرب آمریکا، جنگلهای بارانی خشکشده آمازون، گرمای شدید شبه قاره هند همگی دال بر تغییر شرایط سیاره زمین است. پنجاه سال پیش اولین پیشبینیهای اقلیمی تا سال ۲۱۰۰ توسط دانشمندان انجام شد. اثرات انتشار گازهای گلخانهای تا قرنها باقی خواهد ماند. برای تجسم آینده جهان باید مسائلی مثل عدم موفقیت در تولید محصولات زراعی، تغییرات کاربری زمین و پوشش گیاهی را در نظر گرفت.
به جز سناریو کمتر کردن میزان انتشار دی اکسید کربن، میانگین دمای کره زمین تا سال ۲۵۰۰ افزایش میباید. طبق توافقنامه پاریس در سال ۲۰۱۵ گرمایش زمین باید به زیر ۲ درجه سانتیگراد برسد. دما تا سال ۲۱۰۰ حدود ۲.۲ درجه سانتیگراد و تا سال ۲۵۰۰ حدود ۴.۶ درجه سانتیگراد افزایش مییابد. این امر منجر به تجدید در ساختار عمده زیست بومهای جهان از جمله نابودی جنگلهای آمازون، تغییر محصولات کشاورزی و دمای بالا در مناطق استوایی خواهد شد.
جیمز مککی، هنرمند و متخصص ارتباط علمی دانشگاه لیدز با کنار هم قرار دادن دادهها تصویری دقیق از مناظر مختلف جهان را در سال ۲۵۰۰ نشان داد. مجموعهای شامل هواپیماهای بدون سرنشین، رباتیک و گیاهان هیبریدی که زندگی آینده را به تصویر میکشید. به هر حال علیرغم تغییرات اقلیمی راههایی برای زندگی باکیفیت در این شرایط نیز وجود دارد.
ادامه انتشار سریع گازهای گلخانهای میانگین دمای کره زمین را حدود ۴.۶ درجه سانتیگراد افزایش میدهد. در نتیجه، گرمای شدید میتواند به طرز چشمگیری نحوه زندگی انسان را تغییر دهد. مثلا کشاورزان و گلهداران ممکن است تا سال ۲۵۰۰ به لباسهای خنککننده و کلاه ایمنی برای کار در فضای باز نیاز داشته باشند. به گفته محققان، مزارع تا سال ۲۵۰۰ دستخوش تغییر میشوند. همچنین برای جبران گرمای شدید تابستان دستگاههای جذب آب نیاز است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/