به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسکای نیوز؛ به تازگی گروهی از محققان نتایج یک مطالعه تاریخی درباره تغییرات آب وهوایی که در زمان عصر یخبندان بر زندگی انسانها تاثیر میگذاشت را منتشر کردند.
براساس گزارشها، تحقیقات علمی از یک سایت باستان شناسی در کرانه باختری آغاز شد، جایی که باستان شناسان ۲۱ سال پیش قدیمیترین کارخانه کشاورزی را که بیش از ۶۰ نوع گیاه در آن انباشته شده بود،پیدا کردند، در همین راستا دانشمندان پس از بررسی گیاهان توانستند مدل چگونگی توسعه آب و هوا در کشورهای خاورمیانه را طراحی کنند.
به گفته باستان شناسان، فصل زمستان در مقایسه با عصر معاصرحدود پنج درجه سانتیگراد سردتر و در تابستان نیز ده درجه سردتربوده است.در گذشته که جهان شاهد اوج آخرین عصر یخبندان بود، خاورمیانه مانند مناطق دیگر در تمام ماههای سال پوشیده از یخ نبود؛ گفته شده، ۱۲ هزار سال پیش در اکثر مناطق خاورمیانه دمای هوا کاهش یافته و یخهای سطح زمین ذوب شدند به همین علت ساختار کشاورزی توسعه پیدا نکرد.
پروفسور گونن شارون میگوید:" این تنوع آب و هوایی عمیقاً بر سبک زندگی اجتماعی و اقتصادی ساکنان منطقه تأثیر گذاشت به طوریکه در آغاز این تغییرات اقلیمی، مردم در گروههای کوچکی از شکارچیان و گردآورندگانی در منطقه سازماندهی شده و کشاورزی جدید را به وجود آوردند.
یکی دیگر از محققان این پروژه به نام فاروق بلاس در مصاحبهای اعلام کرد:" بررسیها نشان میدهد علت ایجاد تمدنها در خاورمیانه به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی بوده است".
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/