رئیس هیئت مدیره تعاونی گاوداران کاشمر گفت: به دلیل گرانی نهاده‌های دامی در طول چند ماه گذشته گاوهای شیرده یکی پس از دیگری به کشتارگاه برده می شوند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، عباس شجاعی رئیس هیئت مدیره تعاونی گاوداران کاشمر گفت: هم اکنون کمبود و گرانی نهاده‌های دامی از جمله جو، ذرت و سویا کار را برای دامدار بسیار مشکل کرده است و دامدار نفس‌های آخر خود را می‌کشد به گونه‌ای که گاو‌های شیری یکی پس از دیگری به کشتارگاه برده می‌شوند.
 
او افزود: به دلیل گرانی نهاده‌های دامی شاهد تعطیلی دامداری‌های سنگین یکی پس از دیگری هستیم، متأسفانه در حال حاضر کار در عرصه دام‌پروری بسیار مشکل شده و اگر همین‌گونه پیش برویم تا سه ماه آینده همه گاوداری‌ها تعطیل خواهند شد.

رئیس هیئت مدیره تعاونی گاوداران کاشمر با بیان این‌که در هر گاوداری به طور میانگین پنج نفر و به عبارتی پنج خانواده مشغول به کار هستند، ادامه داد: در صورت تعطیلی گاوداری‌ها شاهد افزایش تعداد بیکاران خواهیم بود و خانواده‌های این کارگران در این روز‌های سخت تورم، از حداقل امکانات دستمزد محروم خواهند شد.

شجاعی بیان کرد: بسیاری از این گاوداری‌ها دارای سابقه بالایی هستند و اکنون توانسته‌اند به اصلاح نژاد برسند و گاو‌های اصلاح شده پرورش دهند، با این وضعیت گرانی نهاده‌های دام، زحمات، تخصص و تجربه چندین ساله گاوداران از بین خواهد رفت.

 او تصریح کرد: هم‌اکنون هر کیلو شیر شش هزار تومان برای دامدار هزینه دارد، حال آن‌که شیر را کارخانه‌های لبنی به سه هزار و ۵۰۰ تومان با پرداخت ۴۵ روزه از دامدار خریداری می‌کنند.
 

بیشتر بخوانید


رئیس هیئت مدیره تعاونی گاوداران کاشمر تاکید کرد: دارو‌های دامی نیز سه برابر شده است که اگر دامی مریض شود بیش از دو میلیون تومان هزینه درمان آن می‌شود که با این هزینه‌های بالا امیدی به بهبود بیماری دام نداریم.

شجاعی اظهار کرد: با توجه به هزینه‌های بالای نگهداری و درمان مجبور هستیم دام را به کشتارگاه فرستاده و در آن جا نیز با یک سوم قیمت واقعی تمام شده، دام را می فروشیم.
 

کاهش تولیدات دامی، واردات لبنیات را به دنبال دارد

 
او افزود: اگر مسئولان به تولید در بخش دام توجه نکنند در آینده نزدیک مجبور به وارد کردن شیر و مواد لبنی از کشور‌های همسایه خواهیم شد.

رئیس هیئت مدیره تعاونی گاوداران کاشمر ادامه داد: با توجه به اینکه نهاده‌های جو، ذرت و سویا از خارج تأمین می‌شوند، اکنون شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم، به طور مثال قیمت جو از هزار به چهار هزار و ۵۰۰، ذرت از هزار و ۵۰۰ به چهار هزار و ۳۰۰ و سویا از دو هزار و ۷۰۰ به ۱۴ هزار تومان رسیده است.

شجاعی بیان کرد: اگر چه در سال ۹۷ قیمت دام زنده سبک کیلویی ۵۰هزار تومان بود، ولی اکنون به ۳۹ هزار تومان کاهش یافته است.

او تصریح کرد: اگر چه برای دام سبک و سنگین کنسانتره و یارانه داده می‌شود، اما فقط جوابگوی ۳۰ تا ۵۰ درصد نیاز است و باقی باید از بازار آزاد تهیه شود.
منیع: ایسنا
 
انتهای پیام//ف.ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.