با وجود خشکسالی‌ها که امان مردم را در نقاط روستایی و مرزی بریده بود اما با بارش‌های رحمت الهی آوای خوش زندگی در نقاط مرزی سرببشه با کشت و کار کشاورزی جریان پیدا کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ،  خاک فرسایش یافته و با اندک باران رگباری سیلاب میهمان ناخوانده‌ای می‌شود که به جان زمین‌های کشاورزی و روستایشان می‌افتاد و این سیلاب سبب تخریب زمین‌ها می‌شود.

در حالی روان آب‌ها به سادگی از کنار روستا عبور کرده و هدر می‌رود که خشکسالی‌های ۱۸ ساله امان روستاییان را بریده که برای مهار روان آب‌ها منابع طبیعی با مشارکت مردم پای کار آمده و بند‌های خاکی در نوار مرزی در شهرستان سربیشه احداث کردند.

با احداث بند‌های خاکی قنات‌های روستا یکی یکی جان گرفت آن طور که قبل بند خاکی هر سه روز زمان می‌برد تا سد آبکیری شود، اما با احداث بند‌های خاکی در مدت سه ساعت سد آبکیری می‌شود و امروز آوای صدای زندگی از جای جای نقاط مرزی سربیشه با کشت و کار کشاورزی به گوش می‌رسد. کشت و کاری که به برکت مهار روان آب‌ها صورت گرفته است.

صدای شرشر قنات‌ها جان گرفته، زمین‌هایی که از سالیان دور به دلیل خشکسالی از کشت و کار خبری نبود، اما این روز‌ها زیرکشت رفته است.

یکی از کشاورزان مرزنشین درح  از حال و روز این روز‌های کشاورزی در مرز گفت: خدا را صد هزار مرتبه شکر که بارندگی‌های اخیر و مهار روان آب‌ها سبب شد تا زمین‌های کشاورزی که سال‌ها خشکیده بود امسال رنگ و بوی دیگر گرفته و مردم از این آبادانی خوشحال هستند.

او که تا قبل از این تصمیم داشت از روستا و زادگاهش که نقطه صفر مرزی بود به دلیل خشکسالی مهاجرت کند، اما با ایجاد سد خاکی و مهار روان آب‌ها نه تنها تصمیم گرفته در زادگاهش بماند بلکه زمین‌هایش را با کشت و کار آباد کرده است.

البته هنوز حجم زیادی از آب‌ها که در اثر بارندگی و سیلاب جاری می‌شوند از دسترس روستا‌ها خارج می‌شوند و نیاز به احداث بند‌های خاکی در بالا دست برخی از روستا‌ها است.

به گفته مسئولان از ابتدای سال تاکنون ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب روان آب از دسترس مرزنشینان در سربیشه خارج شد و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ متر مکعب آب ذخیره شده است.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: خوشبختانه چند سالی است روش‌های آبیاری نوین در این شهرستان رونق گرفته تا با این روش مصرف آب در این بخش به حداقل برسد.

مریم جوادی با اشاره به مزایای آبیاری نوین افزود: در آبیاری با روش نوین همراه آب سموم و کود هم میتوان استفاده کرد علاوه بر این با قطعه بندی زمین، آب زودتر به همه نقاط خاک نفوذ می‌کند.

او بیان کرد: با آبیاری به روش نوین آب به اکثر بافت خاک به ویژه نقاط بافت شنی هم نفوذ می‌کند و راندمان آبیاری را افزایش می‌دهد و در نقاطی که زمین ناهموار است آب به خوبی عبور می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: در این شهرستان ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار زمین کشاورزی مجهز به آبیاری نوین شده و سالیانه با اجرای سیستم‌های نوین آبیاری از هدر رفت ۱۱ میلیون متر مکعب آب جلوگیری می‌شود.

جوادی با بیان اینکه تغیبر سبک آبیاری گامی برای تحقق جهش تولید است افزود: روش‌های آبیاری نوین و استفاده از آن در بخش کشاورزی می‌تواند به کاهش مصرف آب و افزایش تولید محصولات کشاورزی کمک کند.

منبع تسنیم

انتهای پیام / ط آ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.