توضیحات هواشناسی درباره پیش‌بینی‌‎ فصلی در خراسان جنوبی

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: در پیش‌بینی‌های هواشناسی با مساله احتمالات سر و کار داریم و ممکن است پیش‌بینی‌ اولیه در مورد بارندگی با تغییراتی مواجه شود.

خندان‌رو درباره کاهش بارندگی‌های فصل پاییز با وجود پیش‌بینی بارش‌های نرمال و فراتر از نرمال گفت: متاسفانه آن گونه که مدل‌های هواشناسی بارش باران را برای استان پیش‌بینی کرد، در فصل پاییز بارندگی‌های نرمال و فراتر از نرمال نداشتیم.

وی افزود: پیش‌بینی‌های فصلی هواشناسی توسط مرکز ملی اقلیم شناسی و مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی انجام می‌شود و هنوز از سوی این مراکز دلایل نبود بارندگی مناسب علیرغم پیش‌بینی بارندگی‌ نرمال و فراتر از نرمال در فصل پاییز برای استان ارائه نشده‌ است.

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پیش‌بینی هواشناسی با احتمالات پیش می‌رود بیان کرد: حتی درباره پیش‌بینی‌های چند روزه هواشناسی نیز این احتمال وجود دارد که وضعیت جوی دقیقا مطابق آنچه از روزهای قبل پیش‌بینی شده است، پیش نرود.

وی گفت: میزان صحت پیش‌بینی‌های فصلی برای پاییز امسال در مجموع بین ۶۰ تا ۷۰ درصد است و از همان ابتدا هم احتمال خطا داده شد.

خندان‌رو عنوان کرد: مهر امسال وضعیت بارندگی‌ها در ایران طبق پیش‌بینی‌های اولیه مناسب بود به نحوی که در اولین ماه پاییز، متوسط بارندگی‌ در سطح استان نسبت به میانگین بلندمدت بیشتر بود اما برای ماه‌های آبان و آذر بارندگی خوبی براساس پیش‌بینی‌های فصلی نداشتیم.

وی با بیان اینکه وضعیت بارندگی‌های استان نسبت به سال گذشته مناسب‌تر بود، اضافه کرد: میانگین بارندگی‌ استان در فصل پاییز امسال ۷.۳ میلیمتر بود و نسبت به سال گذشته با میانگین ۶.۱ میلیمتر حدود ۲۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: اما میزان بارندگی‌ استان نسبت به وضعیت نرمال بلندمدت ۵۷ درصد کاهش دارد.

وی بیان کرد: میانگین بارندگی‌ فصل پاییز استان در بلندمدت ۱۷.۱ میلیمتر است و در برخی شهرستان‌ها بارش‌ها فراتر از نرمال بوده به عنوان مثال در شهرستان زیرکوه میانگین‌ بارندگی فصل پاییز ۱۶.۶ میلیمتر و در نهبندان ۱۳.۳ میلیمتر است.

خندان‌رو افزود: همچنان خشکسالی‌ در خراسان جنوبی ادامه دارد و بیست و سومین سال خشکسالی را در این استان تجربه می‌کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.