بستری ۳۰ هزار بیمار سوختگی در کشور/ هزینه ۱۰ میلیون تومانی برای هر درصد سوختگی

مدیرعامل بیمارستان سوانح سوختگی مطهری گفت: برای هزینه بستری ۳۰ هزار بیمار سوختگی ۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.

مصطفی ده مرده‌ئی، مدیر عامل بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری در نشست خبری به مناسبت روز ملی پیشگیری از سوختگی گفت: بررسی ها نشان می دهد ده درصد از بیماران سوختگی به بیمارستان شهید مطهری مراجعه می کنند. هزینه های سوختگی بسیار بالاست. برآورد شده است که روزانه ۱۵۰۰۰ یورو برای بیماران سوختگی در کشورهای اروپایی هزینه می شود.

وی افزود: سالیانه حدود ۳۰ هزار نفر بیمار سوختگی بستری می شوند. سالانه برای هزینه بستری ۳۰ هزار بیمار سوختگی ۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم در حالی که وزارت بهداشت تنها ۱۰ درصد آن را اختصاص می دهد. در شب چهارشنبه سوری حدود ۱۲۰ بیمار به بیمارستان سوانح سوختگی مراجعه می کنند که این آمار در ایام عادی پنج نفر است. 

ده مرده‌ئی بیان کرد: برای درمان سوختگی باید تجهیزات پزشکی بیمارستان به روز رسانی شود. برای هر فرد سوخته هزینه ۱۰ میلیون تومانی برای هر درصد سوختگی باید در نظر گرفته شود.  یک بیمار سوختگی اتباع خارجی حدود ۲۰۰میلیون تومان هزینه برای بیمارستان در بر خواهد داشت.  

در ادامه خسرو شاکری، رئیس اداره سلامت کارکنان اورژانس استان تهران نیز گفت: یکی از مشکلات امروز، کمبود مراکز درمانی سوختگی است که باید برنامه ریزی بهتری در این خصوص انجام شود. آموزش سوختگی برای مردم و به ویژه  کودکان و دانش آموزان  باید بهتر از گذشته انجام شود. آمارها نشان می دهد که ۱۶۰۰ ماموریت سوختگی از ابتدای سال جاری تاکنون انجام شده است که ۵۱۰ بیمار سوختگی توسط پرسنل اورژانس به بیمارستان منتقل شده‌اند.

محمد جواد فاطمی، رئیس انجمن حمایت از بیماران سوختگی نیز گفت: یک دلار سرمایه گذاری در زمینه سوختگی ۲۸ برابر سوددهی خواهد داشت و درد و رنج مردم را از بین خواهد برد. در سراسر کشور ۳۵ بیمارستان یا بخش سوختگی داریم. در برنامه توسعه دوم مصوب شده بود که ده درصد تخت های تمام بیمارستان های عمومی باید به بیماران سوختگی و روانی اختصاص داده شود. 

فاطمی ادامه داد: بر اساس برآورد وزارت بهداشت باید ۲۴۰۰ تخت سوختگی تا سال ۹۴ می داشتیم که الان ۱۳۵۰ تخت سوختگی در کشور داریم. کشورهایی مانند آلمان، هلند و نیوزیلند مشکلی در زمینه سوختگی ندارند.

در ادامه مهدی مومنی، مدیر منطقه دو پیشگیری سازمان آتش‌نشانی هم گفت: پیشگیری بر درمان ارجحیت دارد. باید از وسایل گازسوز استاندارد در خانه ها استفاده کنیم تا از بروز حادثه و سوختگی جلوگیری شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار