کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی با کنترل فشار خون

متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت:کنترل فشار خون ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

دکتر نغمه ضیایی متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: کنترل فشار خون از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند و اصلاح سبک زندگی مهمترین راه پیشگیری از فشار خون می‌باشد.

او افزود: شایعترین علت مرگ و میر در جهان بیماری‌های قلب و عروقی می‌باشد و شایعترین و تاثیر گذارترین عامل مستعد کننده برای ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ ناشی از آن، بالا بودن فشار خون بوده که اغلب بدون علامت بوده و به همین دلیل به آن قاتل خاموش می‌گویند.

دکتر ضیایی گفت: مطالعات نشان داده از هر ۵ نفر مبتلا به پرفشاری خون که نیازمند دریافت دارو هستند، یک نفر می‌داند که فشارخون بالا دارد و یا درمان درست می‌گیرد.

او افزود: پیشگیری و درمان پرفشاری خون در بیمارانی که بیماری زمینه‌ای مانند دیابت یا مشکل کلیوی دارند می‌تواند عوارض جدی آن‌ها مانند نارسایی کلیه، سکته‌های قلبی و مغزی و مشکلات چشمی را بطور قابل توجهی کاهش دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه چه زمانی غربالگری لازم می‌باشد، گفت: فشارخون در افراد بالای ۱۸ سالِ بدون بیماری زمینه‌ای باید حداقل سالی یکبار اندازگیری شود، ولی در افرادی که بیماری‌هایی مانند دیابت دارند باید در هر ویزیت فشار بیمار اندازه‌گیری شود و فشارخون‌های کمتر یا مساوی ۱۲۰ میلی متر جیوه بر روی ۸۰ میلی متر جیوه، طبیعی درنظر گرفته می‌شود.

دکتر ضیایی افزود: در صورتی که میانگین فشارخون‌های فرد در چند نوبت اندازه گیری آن در مطب پزشک و منزل، بین ۱۳۹ تا ۱۳۰ بر ۸۹ تا ۸۰ باشد، بیمار در مرحله‌ی یک و اگر بین ۱۴۰ تا ۱۵۹ بر ۹۰ تا ۹۹ باشد، در مرحله‌ی دو پرفشاری خون قرار می‌گیرد که در صورت عدم درمان مناسب به سمت فشار خون‌های بالاتر خواهد رفت که منجر به بروز انواع بیماری‌های قلبی و عروقی، مغزی، چشمی، کلیوی و... می‌شود.

او گفت: در همه افرادی که در مرحله یک و بالاتر پرفشاری خون قرار دارند، توصیه به اصلاح سبک زندگی می‌شود که شامل انجام ورزش، کاهش وزن و نمک دریافتی و قطع سیگار می‌شود. همچنین در همه افرادی که در مرحله‌ی دو و بالاتر قرار دارند باید دارو‌های کاهنده فشار خون شروع شود، اما برای شروع دارو در مرحله‌ی یک بر اساس بیماری‌های زمینه‌ای فرد تصمیم‌گیری می‌شود.

فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: فشار خون‌های خفیف ممکن است با رژیم غذایی، ورزش مناسب و اصلاح استرس‌ها کنترل شود، ولی در صورت عدم موفقیت باید دارو مصرف شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار