خراسان جنوبی پیشتاز در طرح جهاد آبرسانی

معاون مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو گفت: جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی پیشرفت ۷۰ درصدی دارد و متوسط پیشرفت طرح در کشور ۴۲.۵ درصد است.

خان احمدی معاون مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در قرارگاه استانی آبرسانی روستایی با اشاره به اینکه تا پایان دولت آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در دستور کار است، گفت: قراردادی که در استان با مشارکت نیروی زمینی سپاه منعقد شده با وجود مشکلات مالی روند رو به جلو داشته است که مقرر شده مشکلات مالی آن نیز با حضور وزیر تا دو هفته آینده در جلسه‌ای ویژه حل شود.

او افزود: خراسان جنوبی، پایه گذار سند جامع آبرسانی روستایی در کشور بوده و در حوزه طرح‌های مشترک با عشایر نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است که استان در این زمینه نیز می‌تواند به عنوان پایلوت انتخاب شود.

خان احمدی اظهار کرد: طرح جهاد آبرسانی در سراسر کشور در حال اجرا است و پیشرفت آن ۴۲ و نیم درصد بوده که این آمار در خراسان جنوبی ۷۰ درصد است که جای تقدیر دارد.

معاون مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو بیان کرد: در بحث مدیریت تولید، توزیع و مصرف، باید ناترازی بین عرضه و تقاضا حل شود، وظیفه وزارت نیرو و مجموعه آب و فاضلاب تأمین آب شرب و بهداشتی است که در روستا‌ها عرضه و تقاضا تراز نیست و باید این موضوع رفع شود.


بیشتر بخوانید


عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز بر اتمام مرحله اول طرح آبرسانی به روستا‌های استان تا دهه فجر امسال تأکید کرد و گفت: ۵۰۰ روستای استان نیاز حیاتی به آب دارند.

او افزود: در مرحله دوم آبرسانی استان نیازمند این هستیم که تمام روستا‌های بالای ۲۰ خانوار در طرح آبرسانی قرار بگیرند.

به گفته عباس زاده با توجه به پیشرفت ۷۰ درصدی این طرح در استان، نیازمند تأمین اعتبارات برای تکمیل و اتمام مرحله اول تا دهه فجر امسال هستیم.

زندگی عشایر در ۴۰ درصد وسعت استان

میزبان معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر کشور هم در ادامه گفت: ۱۷ هزار خانوار جامعه عشایری در خراسان جنوبی داریم که در ۴۰ درصد وسعت استان زندگی می‌کنند و با توجه به اینکه این استان در معرض خشکسالی بوده و هست، از ۱۰ سال قبل حوزه مطالعات و اجرایی ما در تأمین آب شرب، خراسان جنوبی بوده است.

او افزود: بیشترین تخصیص اعتبارات در سال ۱۳۹۸ در حوزه آبرسانی به روستا‌ها با اذن مقام معظم رهبری ۲۵۳ میلیارد تومان بوده که ۲۰ درصد آن را به خراسان جنوبی برای طرح آبرسانی اعطا کردیم و هم اکنون نیز اولویت ما این استان است.

میزبان با توجه به اینکه ۶۵ درصد عشایر کشور در نوار مرزی زندگی می‌کنند و حمایت عشایر در توسعه روستا‌ها نیز بسیار ضروری است گفت: بیشترین اعتبار در حوزه آب استان را تعیین کرده ایم و آخرین رقم آن ۷۹ میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌ها بوده و ۹ طرح مطالعه و طراحی شده برای اجرا آماده داریم که برای آن‌ها نیز اعتبار پیش بینی کرده ایم.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر کشور گفت: امسال دو تانکر آب و برای سال آینده نیز سه تانکر آب در نظر گرفته ایم و رسیدگی به معیشت و فراهم کردن شرایط مناسب برای تولید عشایر را وظیفه خود می‌دانیم. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار