آیا مرغ از خراسان جنوبی قاچاق می‌شود؟

درحالی قیمت مرغ در خراسان جنوبی به ۷۳ هزار تومان رسیده که فعالان این صنعت معتقدند رقم آن نسبت به سایر استان‌ها پایین است.

از ابتدای سال گذشته با حذف ارز ۴۲۰۰ هزار تومانی قیمت مرغ از کیلویی ۳۸ هزار تومان به ۵۸ و ۶۳ هزار تومان در اواخر سال رسید و در حال حاضر هم به کیلویی ۷۳ هزار تومان رسیده است، اما به گفته فعالان صنعت مرغ و تخم مرغ در خراسان جنوبی این رقم در مقایسه با سایر استان‌های کشور بسیار پایین و به صرفه تولیدکننده نیست.

جدای از مشکلات و دغدغه‌های مرغداران که خواستار حذف قیمت دستوری مرغ و واگذاری آن به بازار عرضه و تقاضا هستند، نگرانی افزایش قیمت مرغ همچنان وجود دارد.

در اوایل اردیبشهت ماه با کمبود مرغ در بازار روبرو بودیم و علاوه بر این نوسانات قیمت را هم داشتیم که در حال حاضر به نظر می‌رسد ثبات قیمتی در بازار به وجود آمده و علیرغم اذعان مسئولین به نبود هیچ کمبودی در بازار، ولی از کمبود و گاهاً نبود مرغ و برخی اقلام وابسته به مرغ در برخی ساعات شبانه روزی به ویژه بعداز ظهر‌ها در سطح شهر خبر می‌دهد.

قیمت دستوری مرغ به ضرر تولیدکننده است

یکی از فعالان صنعت طیور در استان خراسان جنوبی که خواستار دو نرخی عرضه شدن مرغ در بازار برای جبران ضرر و زیان سال گذشته مرغداران است گفت: در برخی استان‌ها چند مرکز عرضه، مرغ را به نرخ مصوب عرضه می‌کنند، ولی در بقیه مراکز بنا به عرضه و تقاضا تا ۸۵ و ۹۰ هزار تومان مرغ به وفور به فروش می‌رسد.

فروزانفر از عرضه مرغ به قیمت مصوب و حتی پایین‌تر از آن در استان گلایه کرد و تعیین قیمت دستوری را به ضرر تولیدکننده دانست و خواستار تعیین قیمت بر اساس بازار عرضه و تقاضا شد.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ از ۷۳ تا ۸۵ بخش زیادی از مشکلات فعالان این صنعت را برطرف می‌کند و جلوی کمبود مرغ را هم در بازار می‌گیرد افزود: مرغداران سال گذشته در ۳ دوره مرغ را زیر قیمت مصوب فروختند که فشار زیادی بر آن‌ها وارد آمده و باید این ضرر جبران شود.

پایین بودن قیمت مرغ زنده و قاچاق آن به سایر مناطق

این فعال صنعت طیور استان معتقد است، چون نرخ مرغ زنده ۱۰ الی ۱۵ هزار تومان در خراسان جنوبی نسبت به استان‌ها مثل یزد، کرمان، مشهد و سیستان و بلوچستان پایین‌تر است زمینه قاچاق را فراهم کرده است.

فروزان فر با بیان اینکه به دلیل تفاوت فاحش قیمت‌ها، مصرف روزانه ۳۰ تن مرغ زنده در حال حاضر به ۵۰ تن در استان افزایش یافته گفت: مرغدار راهی جز این ندارد و باید این ضرر و زیان سال گذشته‌اش جبران شود.

به گفته مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران ماکیان شرق، در حال حاضر مشکل خاصی در عرضه مرغ به بازار وجود ندارد، ولی تولیدکننده همچنان با مشکلات افزایش نهاده و سایر اقلام مورد نیازش روبرو است.

واحدی به افزایش چشمگیر نهاده‌ها، جوجه یکروزه، کرایه حمل نهاده‌ها، دارو و واکسن و مواد ضد عفونی بعد از حذف ارز ترجیحی اشاره و افزود: قیمت دارو ۲۰۰ تا ۳۰۰ برابر شده و کنسانتره به شدت افزایش قیمت داشته که نرخ‌های فعلی مرغ جوابگوی این افزایش نرخ‌ها نبوده و نیست.

فروش مرغ در بازار بنا به قیمت عرضه و تقاضا به نفع مردم و مرغدار

وی به کاهش جوجه ریزی در سال گذشته و متضرر شدن واحد‌های مرغ مادر هم اشاره و فروش مرغ را بنا به قیمت عرضه و تقاضا در بازار را به نفع تولیدکننده و مردم دانست.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران ماکیان شرق، به افزایش قیمت جوجه یکروزه از ۱۵ به ۳۰ هزار تومان و سویا از ۱۷ به ۲۸ هزار تومان در هر کیلو اشاره و افزود: در شرایطی که برخی استان‌ها با صف مرغ در برهه‌ای از سال گذشته روبرو بودند در استان خراسان جنوبی با همراهی مرغداران این مشکلات را نداشتیم.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی کمترین قیمت مرغ کشور را دارد گفت: بعد حذف ارز ترجیحی افزایش چندانی در بازار مرغ استان نداشته‌ایم و قیمت‌ها از ۶۳ به ۷۳ تومان رسیده و این در حالی است که قیمت گوشت قرمز دوبرابر افزایش داشته است.

این تولیدکننده در مورد قاچاق مرغ زنده نیز گفت: ما معین استان سیستان در تامین مرغ هستیم و اگر قیمت طرازی برای مرغ در استان تعریف شود چنین مواردی را شاهد نخواهیم بود.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه مرغ به قیمت مصوب ۷۳ هزار تومان در استان عرضه و مشکلی وجود ندارد، به خبرنگار ما گفت: مرغ با پایین‌ترین قیمت در استان عرضه می‌شود و به دلیل کمبود جوجه ریزی در سال گذشته گا‌ها با کمبود ناچیزی در بازار مواجه بوده‌ایم.

صادقی به افزایش نهاده‌ها و جوجه یکروزه اشاره و بیان کرذ: کمبود مرغ در حال حاضر در استان وجود ندارد و مرغ مورد نیاز بازار تامین می‌شود.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در مورد خروج مرغ زنده از استان و تاثیر آن بر بازار مصرف به خبرنگار ما گفت: این خروج به شرط تامین نیاز استان و حد نیاز استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز گفت: در بدترین شرایط که کشور با نوسان و مشکل تأمین مرغ بــه دلیـل کاهـش جوجه ریزی روبرو بوده مشکل حادی در بازار رخ نداده اسـت و نیاز مردم تأمین شده اسـت.

جعفری با بیان اینکه تولید مـرغ در استان دو برابر نیاز بازار است اظهـار امیـدواری کـرد از هفتـه جاری ایــن تولید بـه ۴ برابر هم برسد.

وی نیاز روزانه مرغ اسـتان را ۲۵ تـن اعـلام کرد و گفت: تولید مـرغ به ۱۰۰ تــن هـم خواهـد رسید.

رئیس سازمان جهـاد کشـاورزی خراسـان جنوبی اظهار داشت: تفاوت قیمت مـرغ در استان بـا سـایر اســتان‌هــا ۱۰ الـی ۱۵ هزار تومان است کــه خـود زمینه شـیب صادرات را به سـایر نقـاط فراهـم می‌کنـد.

جعفری بـا بیـان اینکـه از دسـتگاه‌هـای نظارتـی خواسـتار برخورد در ایــن زمینه شـده‌ایم تأکید کرد: مرغداران از فـروش مــرغ زنــده ســود می‌برنـد و موضـوع قاچـاق در اینجـا منتفی اســـت.

برچسب ها: مرغ ، طیور ، مرغداری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.