مرمت ۳۵۳ رشته قنات در خراسان جنوبی

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: ۳۵۳ رشته قنات سال گذشته با اعتبار ۹۱ میلیارد و ۶۷۳ میلیون تومان در این استان مرمت و بازسازی شد.

محمدی مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت : مرمت این قنوات به طول ۸۹ کیلومتر از محل منابع مختلف اعتباری اعم از ملی، بنیاد برکت، کمیته امداد، وزارت نفت، هلال احمر، بنیاد علوی و منابع استانی انجام شده است.

او با اشاره به رهاورد سفر رئیس جمهور برای خراسان جنوبی در حوزه قنوات گفت: قبل از سفر استانی اعتبارات مرمت قنوات در قالب اوراق سه ساله بود که با پیگیری مسوولان استانی و دستور آیت الله رئیسی اعتبارات نقدی نیز تخصیص یافت.

محمدی بیان کرد: یکی از مهمترین مصوبات سفر اول رئیس جمهور (نوزدهم شهریور ۱۴۰۰) در بخش کشاورزی مربوط به مرمت و احیای قنوات است که برای این منظور ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: از این مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، ۱۱۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی وزارت جهاد کشاورزی، ۲۰ میلیارد تومان توسط وزارت نفت و ۲۰ میلیارد تومان توسط استان تا ۱۴۰۳ تخصیص می‌یابد.

محمدی عنوان کرد: با گشایش اعتباری برای مرمت و بازسازی قنوات از محل سفر رئیس جمهور، در زمینه مرمت قنوات انجام تعهدات عملیاتی شده و در سال مالی گذشته گشایش خوبی برای مرمت و بازسازی قنوات استان ایجاد شد.

او به دستور رئیس جمهور برای تشکیل ستاد احیای قنوات در سفر اول به خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات استان در ۲۸ شهریور سال ۱۴۰۰ و بلافاصله بعد از سفر رئیس جمهور به ریاست استاندار و دبیری سازمان جهاد کشاورزی تشکیل شد.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: سه کارگروه از جمله "آموزش، فرهنگ‌سازی و مشارکت" با مدیریت مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری خراسان جنوبی، کارگروه "بررسی حوادث و بررسی بلا‌های طبیعی" با مدیریت مدیرکل مدیریت بحران استانداری و کارگروه "مدیریت قنوات" با مدیریت مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در این ستاد تصویب شد.

او اظهار کرد: دبیران این کارگروه‌ها شیوه‌نامه اجرای برنامه خود در حوزه قنوات را تنظیم و به دبیرخانه ارائه کردند و تاکنون در استان سه جلسه ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات استان برگزار شده است.

محمدی گفت: انجمن صنفی کارفرمایی مقنیان استان نیز با هدف ساماندهی صنوف فعال در بخش کشاورزی با اخذ مجوز از اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مهر سال گذشته تشکیل شد و در محل مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند مستقر شده است.

او ادامه داد: پوشش بیمه‌ای و افزایش ضریب ایمنی هنگام کار در قنات و ارائه خدمات آموزشی، ارتقای سطح فناوری، بهره‌گیری از خدمات متقاضیان در شرایط اضطراری و ایجاد بانک اطلاعات از وضعیت قنات‌های استان از اهداف تشکیل این انجمن است که بسیاری از مشکلات این قشر زحمتکش با تشکیل انجمن قابل پیگیری است.

براساس آمار سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از مجموع ۴۱ هزار رشته قنات در کشور، این استان با ۶ هزار و ۹۴۷ رشته قنات رتبه اول را دارد و سالانه حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از قنوات استان برای مصارف شرب و کشاورزی برداشت می‌شود.

سفر‌های اول و دوم رئیس جمهور به خراسان جنوبی در شهریور ۱۴۰۰ و آذر ۱۴۰۱ انجام شد که مصوبات راهگشایی در حوزه عمرانی و زیربنایی برای این استان به همراه داشته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.