چین در تجارت با هند گوی سبقت را از آمریکا ربود

بنا به داده‌های جدید، چین با افزایش مراودات تجاری با هند، جای آمریکا را به عنوان بزرگترین شریک تجاری این کشور گرفت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، برغم تنش‌های مرزی میان پکن و دهلی نو، چین با گرفتن جای آمریکا به اولین شریک تجاری هند تبدیل شد.

تازه‌ترین آمار منتشره از سوی وزارت بازرگانی هند نشان می‌دهد حجم مراودات تجاری میان دهلی نو و پکن طی سال گذشته به ۷۷.۷ میلیارد دلار رسیده و بدین ترتیب چین را به بزرگترین شریک تجاری هند بدل کرده است.

براساس داده‌ها وزارت بازرگانی هند، طی این مدت روند واردات ماشین آلات سنگین و تجهیزات مخابراتی از چین ادامه داشته است. به طور کلی میزان صادرات چین به هند در حدود ۵۸.۷ میلیارد دلار اعلام شد که بیشتر از واردات دهلی نو از واشنگتن و ابوظبی است. امارات سومین شریک تجاری هند است.

داده‌های جدید همچنین نشان می‌دهد که حجم مراودات تجاری دو جانبه میان هند و آمریکا، که بزرگترین شریک تجاری دهلی نو در سال‌های ۲۰۱۹-۲۰۱۰ بود، به ۷۵.۹ میلیارد دلار تنزل یافته است. تجارت دو جانبه میان آمریکا و هند دربازه زمانی ۲۰۱۹-۲۰-۲۰ حدود ۸۸.۷۵ میلیارد دلار برآورد شد، در حالی که در مدت مشابه سال قبل این رقم ۸۷.۹۶ میلیارد دلار اعلام شد.

ظهور مجدد چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری هند به رغم تلاش‌های دولت نارندرا مودی، نخست وزیر هند برای قطع روابط تجاری با همسایه شرقی خود، به عنوان اقدامی تلافی جویانه نسبت به درگیری مرزی، رخ می‌دهد. رشد مراودات تجاری چین و هند در برهه‌ای رخ می‌دهد که دو کشور کماکان در مناطق مرزی در منطقه شرقی لاداخ درگیر هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
reza
۱۲:۴۲ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
اگر چین و هند که دو کشور بزرگ قاره پهناورآسیا هستند با کنار گذاشتن اختلافات و حل وفصل مشکلات دست در دست هم در مسیر احیاء جاده ابریشم قراربگیرند میتوانند با همراه کردن کشورهای مسیر با ایجاد کریدور شرق به غرب با نقش ترمینال مانند ایران پل ارتباطی یک بازار بزرگ تجاری را توسط اعضاء اتحادیه اورآسیا با ایجاد کریدور شمال به جنوب تا آسیای غربی و شاخ آفریقا بزنند این بازار بزرگ تجاری اقتصادی را تعمیم و گسترش بدهند با عنایت به اینکه در این گستره ی وسیع دو عضو دائم شورای امنیت یعنی روسیه و چین با داشتن امتیاز حقWTO میتوانند با پشتیبانی ارزی بین بانک های مرکزی کشورهای اتحادیه اورآسیا کریدور شرق به غرب تا شاخ آفریقا و کریدور شمال به جنوب را چنان تقویت کنند که نیمی از کشورهای یک طرف کره زمین از تنش ها و زلزله های اقتصادی دلارآمریکا و تهدیدات تحریمی و تعرفه های گمرکی آمریکا خلاص شوند......
آخرین اخبار