۱۰ میلیون دز واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به مرغداری های قم تزریق شده است

مدیرکل دامپزشکی قم گفت: از ابتدای امسال تا پانزدهم آذرماه ،۱۰میلیون و ۲۳۴ هزار دز واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مرغداری‌های قم تزریق شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،مهدی رفیعی محمدی مدیرکل دامپزشکی قم گفت: تمام مرغداری‌های تخم‌گذار، مادر، پرورش پولت و بوقلمون در استان قم تحت پوشش واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان قرار گرفته‌اند.

رفیعی اضافه کرد: تاکنون حدود هشت هزار مورد نمونه‌برداری از سطح مرغداری‌های استان انجام شده و موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در قم گزارش نشده است.

او ادامه داد: گزارش تلفات در یکی از استان‌های هم‌جوار قم نشان می‌دهد ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در چرخش است و از طریق پرندگان مهاجر منتقل می‌شود که لازم است همه مرغداری‌ها موازین امنیت زیستی را رعایت کنند.

رفیعی محمدی با اشاره به فعالیت تیم‌های عملیاتی، پایش و مراقبت در سطح استان، گفت: بیش از ۷۶۰ مورد بازدید توسط کارشناسان دامپزشکی از سطح مرغداری‌ها در روستاها، مراکز صنعتی، کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه و زیستگاه‌های پرندگان انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی قم با اشاره به بازدید‌های مشترک با کارشناسان محیط‌زیست از سطح تالاب‌های استان، خاطرنشان کرد: تاکنون تلفاتی از پرندگان مهاجر مشاهده نشده است، ولی احتمال ورود پرندگان مهاجر به مرغداری‌های قم وجود دارد و مرغداران باید از ورود پرندگان به انبار‌های دان و سالن‌های مرغداری جلوگیری کنند.

رفیعی با اشاره به علایم آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، گفت: تلفات سریع و کاهش خوراک طیور از مهم‌ترین علایم این بیماری است و در پی آن در قسمت ریش، تاج و ساق پای طیور خون‌مردگی ایجاد می‌شود که واگیر بسیار بالایی دارد.

مدیرکل دامپزشکی قم به مرغداران توصیه کرد: نسبت به واکسیناسیون طیور سریع اقدام و از ورود خودرو به مرغداری‌ها و رها کردن کود خارج از انبار مخصوص خودداری کنند.

او افزود: پرندگان خانگی و روستایی باید در داخل محوطه محصور شده نگهداری شوند تا از تماس با پرندگان مهاجر جلوگیری شود.

رفیعی تاکید کرد: با توجه به این‌که مرغداری‌های غیرمجاز در چرخه نظارت قرار نمی‌گیرد، شهروندان در صورت مشاهده این موارد مراتب را به شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی اطلاع دهند.

در حال حاضر حدود هفت هزار قطعه بوقلمون گوشتی، ۶ میلیون و ۴۹۴ هزار قطعه مرغ تخم‌گذار، ۲ میلیون قطعه مرغ گوشتی و ۲ میلیون قطعه جوجه مرغ تخم‌گذار (پولت) در سطح استان قم در حال تولید و پرورش است.

۲۸۴ مرغداری گوشتی با ظرفیت پنج میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه، ۱۷۷ مرغداری تخم‌گذار با ظرفیت ۹۳۰ هزار قطعه، ۷۹ مرغداری پرورش پولت با ظرفیت چهار میلیون و ۵۰ هزار قطعه، چهار واحد مرغداری مرغ مادر گوشتی و یک واحد مرغداری مرغ مادر تخم‌گذار در استان قم فعال است.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار