شوری خاک های کشاورزی در پی استفاده بیش از حد از آب های زیرزمینی

مدیر جهاد کشاورزی درمیان استفاده بیش از حد از آب های زیرزمینی را عامل شوری خاک های کشاورزی عنوان کرد.

ضیائیان احمدی مدیر جهاد کشاورزی درمیان در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از بیرجند ؛گفت:با عنایت به استفاده بیش از حد از آب های زیرزمینی،مصرف بی رویه کودهای شیمیایی،خشکسالی،گرما ،تبخیر شدید و طبیعت کویری منطقه،زهکشی نامناسب خاک و مدیریت غلط آبیاری  موجب شده است تا روز به روز خاک های کشاورزی شور تر شوند.

وی با بیان اینکه شوری خاک در باغات میوه با بروز علائم مسمومیت درختان،افت محصول و حتی خشک شدن درختان همراه است،افزود:بدیهی است در برخی از سال ها بارش های محدود زمستانه به خصوص بارش برف،می تواند شوری سطوح خاک را به منطقه ریشه درخت منتقل نموده و چنانچه در شرایط مذکور آبشویی زمستانه انجام نشود شاهد خشک  شدن ناگهانی درختان خواهیم بود.

ضیائیان احمدی گفت:بررسی حفر پروفیل وضعیت لایه های سخت زمین پیش از احداث باغ ، غرس  کردن نهال ها در کف جوی،اهمیت دادن  به یخ آب و آبشویی زمستانه باغ،مصرف متعادل از کودهای پتاسه،استفاده از آبیاری قطره ای  که با حفظ رطوبت دائمی در خاک ، تنش رطوبتی را به حداقل کاهش  می دهد از جمله  توصیه های فنی کارشناسان باغبانی مدیریت در خصوص کاهش اثرات شوری خاک است .

انتهای پیام/غ

روش های کاهش اثرات شوری در باغات میوه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار