کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران گفت: نرخ تسهیلات پرداختی بانک‌ها به واحدهای تولیدی با هدف رونق بخشیدن به تولید و اشتغال کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، حسین پیرموذن، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران افزود: با نرخ سود فعلی که مابین 18 تا 21 درصد است بخش خصوصی و صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی چندان رغبتی به فعالیت‌های اقتصادی ندارند و ما با جلساتی که با وزیر اقتصاد و همچنین مسؤولان مرتبط با بانک‌ها داشتیم قرار شد در شورای پول و اعتبار ار هفته جاری نرخ سود جدید ابلاغ شود.

وی گفت: پیشنهاد ما به صورت شفاف تعیین نرخ سود 8 تا 10 درصد برای حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی است که امیدواریم در حد وسع و توان دولت سعی کند تا بانک‌ها را مجاب به تعیین نرخ سود پایین کرده و زمینه تسهیل در پرداخت تسهیلات فراهم آید.

رئیس اتاق بازرگانی،صنایع معادن و کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: در بخشنامه جدید نوع سپرده و نرخ سپرده برای مشتریان اعلام خواهد شد و به نظر می‌رسد در دولت دوازدهم تصمیم جدی بر این است تا در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال زمینه حمایت بیشتر از صاحبان واحدهای تولیدی فراهم آید.

پیرموذن به محدود بودن پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی دراین استان در 5ماه امسال اشاره کرد و گفت: پرداخت 4 مورد تسهیلات در 5 ماهه امسال از سوی بانک‌های عامل استان قابل قبول و پذیرفتنی نیست و امید است این روند در نیمه دوم سال سرعت بیشتری بگیرد.

وی با بیان اینکه عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات رونق تولید اعم از سرمایه در گردش و طرح‌هایی با پیشرفت 60 درصد به هیچ‌وجه قابل قبول نیست، گفت: باید با کار شبانه‌روزی و بروز کردن سایت بهین‌یاب و تشویق و ترغیب سیستم بانکی به پرداخت تسهیلات و تشکیل پرونده زمینه پرداخت تسهیلات با نرخ سود مصوب و جدید انجام شود.

عضو هیأت رئیسه اتاق ایران یادآور شد: به هیچ‌وجه در پرداخت این تسهیلات منابع و مصارف استان در نظر گرفته نمی‌َشود بلکه قرار شده از منابع خاص این طرح‌ها مورد حمایت جدی قرار گیرند.

پیرموذن در پاسخ به بهانه‌جویی برخی بانک‌ها در دیر ابلاغ شدن شیوه نامه جدید در پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی گفت: اگر این شیوه نامه جدید دیر ابلاغ شده چرا بانک‌ها از ارقام سال گذشته پرداختی نکردند و همچنان روند پرداخت تسهیلات با تاخیر و تعلل بسیاری روبه‌رو است.

وی افزود: با تاکید استاندار اردبیل قرار شد برای جلسات آینده بانک‌ها طرح‌هایی که توجیه ندارند و یا امکان پرداخت تسهیلات برای آنها فراهم نشده با دلایل و مستندات کافی جمع‌بندی کرده و به جلسه ارائه کنند و در کنار آن قرار شد از ظرفیت شرکت‌های مشاوره‌ای برای پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی نیز استفاده شود.

تاکنون در استان اردبیل 900 واحد تولیدی و صنعتی پروانه فعالیت گرفته اند که از این تعداد 600 واحد فعال و نیمه فعال هستند.

 

انتهای پیام/ح

دریافت پروانه فعالیت 900 واحد تولیدی و صنعتی در اردبیل

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.