اصفهان؛

بالغ بر هشت هزار تُن ذخیره فعلی مرغ گوشتی در سردخانه های استان اصفهان

ذخیره فعلی مرغ گوشتی در سردخانه های استان بالغ بر هشت هزار تُن است، بنابراین با فرض اینکه هیچ مرغی از استان های دیگر وارد نشود یا جوجه ریزی صورت نگیردبازهم مشکلی برای عرضه این محصول وجود ندارد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،امیرحسین افیونی  در جمع خبرنگاران با بیان اینکه میزان مصرف روزانه گوشت مرغ در استان بالغ بر 200 تا 300 تُن است، گفت: ذخیره فعلی مرغ گوشتی در سردخانه های استان بالغ بر هشت هزار تُن است، بنابراین با فرض اینکه هیچ مرغی از استان های دیگر وارد نشود یا جوجه ریزی صورت نگیرد، بازهم مشکلی برای عرضه این محصول وجود ندارد، علاوه براینکه ذخایر موجود نیز کیفیت بالایی دارد و از لحاظ بهداشتی کاملاً قابل اطمینان است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به وجود یک اعتقاد عمومی دائر بر رجحان کیفیت مرغ گرم به مرغ منجمد خاطرنشان کرد: بدلیل اینکه مرغ منجمد در سردخانه ها بصورت صنعتی و در دمای منفی 28 درجه سانتی گراد و در زمان حدود 20 دقیقه منجمد می شود،از لحاظ بهداشتی و کیفی بهتر از مرغ گرمی است که در خانه ها و در فریزرها با دمای متوسط منفی 18 درجه سانتی گراد، منجمد می شود.

به گفته وی، این میزان مرغ پیش از شیوع آنفلونزا در سردخانه‌های استان برای صادرات به دیگر کشورها ذخیره سازی شده بود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: قیمت مرغ‌ سرد برای واحدهای عرضه کننده پنج هزار و 300 تومان و برای مصرف کننده حدود پنج هزار و 700 تومان خواهد بود.

وی تصریح کرد: آنفولانزای فوق حاد پرندگان، سال گذشته گریبانگیر 60 کشور جهان بود و در کشور ما نیز 21 استان از مشکلات آن آسیب دیدند و بر اساس یک تصمیم مهم، از ابتدای اسفند سال گذشته جوجه ریزی در استان متوقف شد و این امر تا دو سه روز آینده و تا رفع صددرصدی مشکلات احتمالی ادامه خواهد داشت.

وی اضافه کرد:هیچ راه حلی جز توقف جوجه ریزی و معدوم سازی نمی توانست از وقوع شرایط نامناسب و بدتر جلوگیری کند، ضمن اینکه احتمال سرایت این ویروس به انسان نیز وجود داشت.

وی با بیانکه اصفهان در زمینه تولید گوشت، مرغ، تخم مرغ، شیر و لبنیات همواره جزو استان های پیشتاز کشور بوده است، افزود: با این حال با اقدامات سریع و هوشمندانه، شیوع این ویروس نتوانست ضربه ای محکم بر پیکره تولید این استان وارد کند.

به گفته افیونی، در 20 روز موردی از ابتلای به ویروس آنفلونزا در استان وجود نداشته است، بنابراین با تداوم این وضعیت تا چند روز آینده، مقدمات جوجه ریزی تا سقف 10 میلیون قطعه و به مدت یک ماه انجام خواهد شد.

وی پیش بینی کرد که با آغاز جوجه ریزی در استان، گوشت مرغ در ایام ماه رمضان با قیمتی حدود هفت هزار تا هفت هزار و 500 تومان عرضه شود، بنابراین بازار این محصول برای آن زمان آرام خواهد بود.

افیونی همچنین اعلام کرد که از روز شنبه هفته آینده مرغ زنده از استان‌هایی نظیر یزد و فارس وارد اصفهان خواهد شد و بازهم شرایط فروش این محصول بهتر می شود.

وی با اشاره به اینکه در هفته دوم فروردین حدود 500 تُن از این محصول وارد بازار شد، اضافه کرد: با فرض اینکه این ذخایر هم به تمام برسد، بازهم برای ورود حدود 10 هزار تن گوشت مرغ از سایر استان ها به استان اصفهان برنامه ریزی شده است، بنابراین جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

وی گفت: مشکلی در راستای تولید و عرضه تخم مرغ هم وجود ندارد و فرایند تولید و فروش این محصول روال منطقی خود را طی می کند.
وی افزود: در حال حاضر میانگین قیمت تخم مرغ در کشور هفت هزار و 300 و در استان اصفهان هفت هزار و 600 تومان است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به آسیب بیماری آنفولانزا بیماری آنفلوبه به مجموعه های تولید مرغ تخمگذار اظهار کرد: حدود سه و نیم میلیون قطعه مرغ، بوقلمون و 575 تُن تخم مرغ در استان معدوم شد و بطور کلی حدود 40 واحد مرغ تخمگذار در استان دچار شیوع این ویروس شدند.

به گفته وی،بر اساس پیش بینی‌ها،مصرف و قیمت تخم مرغ در بخش خانگی و صنعتی در شش ماه اول سالجاری کاهش می یابد و بر همین اساس نیز هم اکنون قیمت تخم مرغ حدود 10 الی 15 درصد کمتر شده است.

افیونی با اشاره به صادرات چشمگیر مرغ و تخم مرغ در سال 95 افزود: از آبان پارسال همزمان با شیوع ویروس آنفلونزای پرندگان، کشورمان در لیست قرمز صادرات قرار گرفت، اما از ابتدای پارسال تا آبان، بالغ بر 60 هزار تن مرغ و 70 هزار تن تخم مرغ از این استان به سایر کشورها صادر شد.

وی تصریح کرد: هم اکنون جوجه ریزی در شهرستان‌ های نجف آباد، تیران و کرون، خمینی شهر و فلاورجان در استان بدلیل واقع شدن در کانون شیوع ویروس ممنوع است، اما این ممنوعیت در سایر مناطق استان وجود ندارد.

وی گفت: استان اصفهان بیش از یک میلیون و 200 هزار تن شیر خام تولید می کند و روزانه حدود 2 هزار تن شیر مازاد در این خطه تبدیل به شیر خشک می ‌شود.

به گفته وی، شیر خشک تولیدی در این استان از سال گذشته به کشورهایی مانند روسیه و عراق و کشورهای آسیای میانه صادر می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اهمیت مصرف شیر بجای بسیاری از مواد غذایی مُضر اظهارکرد: مصرف سرانه شیر در جهان 160 کیلوگرم، در کشورهای اروپایی 320 کیلوگرم و در ایران یکصد کیلوگرم است.



انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.