والدين بخوانند؛

دانش‌آموزان تا مي‌توانند روغن زيتون مصرف كنند

دانشيار دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: والدين دانش‌آموزان را ترغيب به خوردن روغن زيتون كنند چرا كه اين ماده غذايي منبع انرژي دانش‌آموزان است.

دكتر صفوي، دانشيار دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: گروه متفرقه شامل قند، چربي، انواع شيريني و... است كه برخلاف گروه‌هاي اصلي و چهارگانه كه حتما در غذاهاي روزانه بايد مصرف شوند، توصيه مي‌شود افراد نوجوان كمتر از گروه متفرقه استفاده كنند.

وي ادامه داد: كودكان سن مدرسه به دليل رشد، انرژي بيشتري نياز دارند از روغن‌ها بخصوص روغن زيتون، كلزا در حد اعتدال مصرف كنند چون منبع تامين انرژي هستند. كودك و نوجواني كه اضافه وزن دارند بهتر است از گروه متفرقه (مواد قندي) را محدود كند.

اين متخصص تغذيه ادامه داد: دانش‌آموزان براي اينكه هميشه سرحال و شاداب باشند و بتوانند خوب درس بخوانند بايد روزانه 3 وعده غذايي اصلي صبحانه، ناهار و شام و دو ميان‌وعده 10 صبح و 5 عصر را مصرف كنند و ميان‌وعده آنها بايد داراي انواع ميوه، سبزي، مغزها، لقمه‌هاي خانگي، حبوبات پخته شده، شير و... باشد. همچنين استفاده از نور ملايم خورشيد و حضور در فضاي سبز براي كودكان خوب است.

دكتر صفوي در ادامه تصريح كرد: براي اينكه يادگيري كودك بهتر شود و حافظه خوبي داشته باشند مصرف ماهي و ميگو 2 الي 3 بار در هفته توصيه مي‌شود.

وي در پايان با بيان اينكه دانش‌آموزان مصرف نمك را بايد به حداقل برسانند، گفت: مقدار كم نمك نيز بايد يددار و تصفيه شده باشد و از مصرف نمك دريا نيز پرهيز كنند. براي اينكه دچار كم‌خوني و زود خشكي نشوند هر روز بايد از منابع غذايي آهن‌دار مثل گوشت مرغ و... استفاده كرد. براي اينكه آهن غذاها نيز بهتر جذب بدن شود مصرف انواع ميوه‌هاي تازه بخصوص ليمو و... كه حاوي ويتامين ث هستند، توصيه مي‌شود./ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار