
باشگاه خبرنگاران جوان - مجتبی اقوامیپناه، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران به نگرانیهای عمومی و مسئولان شهری نسبت به وضعیت بهداشتی، ترافیکی و منظر شهری این کسب و کارهای سیار (ونکافه) گفت: نمیتوان اجازه داد هر خودرویی در هر نقطهای از شهر مستقر شود. نظارت، بهداشت، آلودگی صوتی، منظر شهری و سلامت مردم از جمله مواردی است که باید تحت کنترل باشد.
اقوامیپناه افزود: با تاکید شهردار تهران جهت ساماندهی مشاغل سیار و موتوری، دستورالعملی تدوین شده که قرار است امسال تمامی ونکافهها و حتی وانت بارهای عرضه میوه، گل، لوازم جانبی موبایل و دیگر مشاغل سیار ساماندهی شوند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر با اشاره به فرایند اخذ مجوز برای این نوع کسب و کارها، گفت: مرجع صدور مجوز، درگاه ملی مجوزها است و متقاضیان باید با ثبتنام در این درگاه، مراحل دریافت مجوز کسب و کار را طی کنند. سپس شهرداری منطقه، لوکیشن مناسب را مشخص و تأیید میکند و این محل به عنوان نقطه فعالیت رسمی آنها شناخته میشود.
وی در ادامه درباره ساماندهی ونکافهها و وانتبارهای فعال در پایتخت، بیان کرد: در حال حاضر حدود ۶۰۰ ونکافه در سطح شهر تهران فعالیت میکنند که تنها ۵۰ مورد از آنها دارای مجوز رسمی هستند.
اقوامیپناه با اشاره به لزوم شفافسازی و افزایش اعتماد عمومی شهروندان اظهار کرد: تمام ون کافهها پس از دریافت مجوز، موظف هستند یک QR کد و کد شناسایی را روی بدنه خودرو نصب کنند تا مشخص شود تحت نظارت شهرداری، اصناف و دستگاههای بهداشتی هستند.
وی با بیان اینکه جابهجایی ونکافهها از لوکیشن تعیین شده ممنوع است، تصریح کرد: اگر کسب و کاری به محل غیرمجاز منتقل شود، امکان نظارت از بین میرود و در صورت مشاهده تخلف، شهرداری به همراه نهادهای نظارتی مانند اصناف و بهداشت وارد عمل شده و اقدام قانونی انجام خواهد شد.
اقوامیپناه با بیان اینکه بسیاری از فعالان این عرصه از جوانان خلاق و نوآور هستند، تأکید کرد: ما نمیخواهیم مانع اشتغالزایی باشیم بلکه قصد داریم کسب وکارها را قانونمند کنیم. به همین دلیل از این افراد میخواهیم در بستر قانونی فعالیت خود را ادامه دهند.
وی هشدار داد: در صورتی که افراد از ثبتنام در سامانه و دریافت مجوز سر باز بزنند، شهرداری ناچار خواهد بود به صورت سلبی با آنها برخورد کند و در صورت لزوم، خودروهای بدون مجوز توقیف خواهند شد.
مدیرعامل شرکت ساماندهی به چالش مکانیابی نیز اشاره کرد و گفت: مجوزهای کسب و کار از درگاه ملی مجوزها، پنج سال اعتبار دارند، اما مجوز استقرار در لوکیشنها توسط شهرداری هر سه ماه یکبار بررسی و در صورت عدم مشکل تمدید خواهد شد.
اقوامیپناه همچنین عنوان کرد: از ابتدای امسال، به صورت پایلوت در برخی مناطق کار ساماندهی آغاز شده و امیدواریم تا پایان خرداد، تمامی ۳۵۰۰ ون کافه و وانتبار فعال در تهران را ساماندهی کنیم. از رسانهها نیز میخواهیم که با آگاهیرسانی به مردم و فعالان این کسب و کارها، در تحقق این هدف همراه باشند.
وی در پایان تأکید کرد: هدف ما، ایجاد تعادل بین حفظ اشتغال جوانان و تأمین سلامت و رفاه شهروندان است چرا که تهران باید شهری قانونمند، زیبا و دوستداشتنی برای همه باشد.
منبع: روابط عمومی شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر