
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - سرپرست اداره کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس امروز در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه شیراز گفت: استان فارس بالغ بر ۱۴۶ واحد دانشگاهی با ۱۷۶ هزار دانشجو دارد که سرآمد آنها دانشگاه شیراز است که در سطح ملی و بینالمللی حرف برای گفتن دارد.
سید کمال علوی ادامه داد: این دانشگاه با تراز بینالمللی در بر تارک آسمان علم میدرخشد.
او با تاکید بر این نکته که دانشجوبان فرزندان ما آن هم در یک جمع نخبگانی هستند، گفت: نگاه رئیس جدید دانشگاه باید نگاه پدر به فرزندی باشد.
سرپرست اداره کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس خواستار تمرکز بیشتر بر رفاهیات، امکانات خوابگاهی، سرویس ایاب و اذهاب، سلف سرویس و…شد و تصریح کرد: باید سایه امنیتی از سر دانشگاهیان برداشته شود.
علوی خطاب به رئیس جدید دانشگاه شیراز خواستار راهاندازی کرسیهای آزاد اندیشی بیان نظرات و انتقادات دیدگاه دانشجویان به گونهای که دانشجو به راحتی نظر خود را بیان کند، شد و گفت: چرا امروز دانشجویان ما پس از فراغت از تحصیل به فکر خروج از کشور هستند؟ ما چه کردهایم؟
او تاکید کرد: باید اجازه دهیم اساتید بازنشسته شوند نه اینکه آنها را بازنشسته کنیم.
سرپرست اداره کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس همچنین خواستار مشورت گیری از دانشکدهها و در انتخاب رؤسای دانشکدهها شد.
علوی ادامه داد: انتظار است رابطه بین دانشگاه و صنعت مستحکمتر از گذشته شود.
او تصریح کرد: یکی از پایههای جوامع مترقی سرمایه انسانی مجهز به علم است و هر کجا علم بیاید، ثروت را با خود خواهد آورد؛ لذا زمانی که کشوری مجهز به قدرت علم باشد، حرف برای گفتن دارد.
سرپرست اداره کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس اظهارکرد: اگر امرزو در پشت میز مراکزه حرف برای گفتن داریم، قطعا نتیجه تلفیق علم و ثروت است.
علوی در خاتمه سخنانش با بیان اینکه قبل از هر مسیولیتی مردم داری مهم است، گفت: انتظار است مدیریت جدید دانشگاه شیراز ارتباط تنگاتنگی با دانشجویان و اساتید بیش از گذشته داشته باشد.
رویکرد جدید رئیس دانشگاه شیراز
رئیس جدید دانشگاه شیراز هم در این مراسم با بیان اینکه دانشگاه شیراز از کهنترین و معتبرترین دانشگاههای کشور محسوب میشود که سالانه پذیرای حدود ۴ هزار دانشجو است، گفت: معتقدیم که مسئولان استان فارس از همه ظرفیتهای این دانشگاه به نحو مطلوب استفاده نمیکنند و علیرغم رغم تلاشهای انجام شده با ابرچالشهایی مانند کمبود منابع آبی، فرونشست زمین، ناترازی انرژی و…مواجه هستیم که دانشگاه میتواند ورود بهتری در این موضوعات داشته باشد.
علیرضا افشاریفر ادامه داد: افتخارات فعلی دانشگاه شیراز مرهون تلاش تمام مدیران و رؤسای دانشکدهها از بدو تاسیس تاکنون است.
او با بیان اینکه وظیفه مجموعه دانشگاه شیراز این است که میراث گذشتگان را پاسداری و ارتقا دهند که این امر با تلاش شبانه روزی امکانپذیر است، گفت: سرمایه اجتماعی از مهمترین سرمایههایی است که بهترین پشتوانه برای امنیت پایدار هر نظام محسوب میشود که در بعضی ار مقاطع از این امر غافل بودهایم.
رئیس دانشگاه شیراز عنوان کرد: دشمنان این آب و خاک همواره سرمایه اجتماعی را مورد هدف قرار دادهاند؛ بنابراین تمام تلاش ما باید حفظ این سرمایه اجتماعی باشد و ما هم سعی خواهیم کرد از اقدامات مخل در این امر جلوگیری کنیم.
افشاری فر همچنین استفاده از خرد جمعی و بهره گیری از مشارکت فکر اعضای هیات علمی را از اولیتهای ارتقای سرمایه اجتماعی عنوان کرد و گفت: در انتخاب روسای دانشکدهها و معاونین به رأی و نظر همکاران رجوع خواهیم کرد.
او اضافه کرد: یکی از ضرروت محیطهای دانشگاه ایجاد آرامش است و بر این باوریم که تنها در یک محیط آرام اساتید و دانشجویان قادر به فعالیتهای علمی، آموزشی و پژوهشی هستند.
رئیس دانشگاه شیراز تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد که با ارکان اصلی دانشجویان این آرامش را در محیط دانشگاه برقرار کنیم و قطعا نگاه امنیتی نخواهیم داشت و سعی میکنیم با تبادل نظر و همفکری مشکلات را حل کنیم.
افشاری فر تصریح کرد: دانشجویان ما به حد بالایی از درک و فهم و شعور سیاسی رسیدهاند که در فعالیتهای خود مرزشان را با دشمنان این آب و خاک جدا کنند.
او تاکید کرد: اگر قرار باشد تحولی در کشور اتفاق بیفتد مبدأ آن مراکز اموزش عالی و علم و فناوری هستند که الزاماتی دارد که در بسیاری از وزارتخانهها بستر این مهم فراهم نشده است.
رئیس دانشگاه شیراز گفت: تمام اجزای دانشگاه و فعالیتها اعم از آموزشی، پژوهشی و فناوری باید هم راستا با هم باشند.
افشاریفر عنوان کرد: در قالب برنامه هفتگانه وزیر علوم، بنده نیز برنامه ۱۱ گانه جدید ارائه خواهم کرد که سیاستگذاری و برنامه ریزی هدفمند، ارتقای نظام آموزش عالی با رویکرد کارآمد سازی و توانمندسازی، استفاده از هوش مصنوعی، کسب مرجعیت علمی، کسب مرجعیت فرهنگی، ارتقا و هدفمند نظام آموزشی دانشگاه، ارتقای نظام کارآفرینی و بومی هوشمند. ارتقای محوریت مالی و استفاده از ظرفیتهای مولد سازی، توسعه و نگهداشت سرمایه انسانی و مدیریت مهاجرت نخبگان، ترمیم معیشت و مسکن و …از جمله این محورهاست.
لزوم ایفای نقش فرهنگی دانشگاه در سومین حرم اهل بیت (ع)
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه شیراز نیز در این مراسم عنوان کرد: براساس منویات رهبرمعظم انقلاب رسالت دانشگاه مشخص است و در محورهای تولید علم، تربیت عالم و جهت دهی به علم گنجانده میشود.
حجت الاسلام سجاد نیکخو ادامه داد: آنچه امروز از نابسامانی در کشور فلسطین میبینیم که ظالمانه جمع زیادی از زنان و کودکان به قتل میرسند، محصول علم است و مشخص است که علم جهت پیدا نکرده است؛ لذا علم در دانشگاه باید جهت دار باشد و مبدأ و انتهای آن هم مشخص باشد.
او اضافه کرد: شیراز به عنوام سومین حرم اهل بیت (ع) توسط رهبری نامگذاری شده که ضروری است سهم جامعه دانشگاهی به عنوان قوه عاقله در حل مسائل فرهنگی شیراز و فارس هم بیش از شرایط فعلی باشد.
رئیس سابق دانشگاه شیراز هم با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده طی سه سال و نیم گذشته در این دانشگاه، بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ با شرایط سخت و پیجیده پس از بیماری کرونا در ابعاد مختلف مواجه شدیم، اما در عین حال دستاوردهای مطلوبی کسب شد.
محمد موذنی با اشاره به جذب ۱۱۳ عضو هیات علمی، عنوان کرد: ورودی دانشگاه شیراز سه برابر خروجیها بوده که ضروری است فرآیند جذب هیات علمی هم سرعت گیرد.
او همچنین اضافه شدن ۴۴ رشته کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی، راهاندازی مرکز تعالی و تدریس، رصد دانش آموختگان دانشگاه، راهانداری مرکز توانمندسازی مدیران دانشگاه، افزایش سه برابری تعداد دانشجویان خارجی، راهاندازی داشبورد مدیریتی برای رصد دانشجویان توسط اساتید و…را بخشی از اقدامات انجام شده در معاونت آموزشی عنوان کرد.
رئیس سابق دانشگاه شیراز همچنین افزایش روند حمایت از پایان نامههای تحصیلات تکمیلی، راهاندازی مرکز تخصصی علوم انسانی و تجاری سازی ۴ محصول، راهاندازی پردیس علم و فناوری دامپزشکی، راهاندازی مرکز نظریه پردازی، افزایش ظرفیت کتابخانه به ۶۰۰ نفر و… را از دیگر اقدامات شاخص نام برد.
در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات محمد مؤذنی، علیرضا افشاریفر به عنوان رئیس جدید دانشگاه شیراز معرفی شد.