به گفته معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: حجم مبادلات تجاری در استان طی سال گذشته، پنج هزار و ۶۶۱ تن به ارزش ۶ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار بود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسا بهرامی - طه سمیعی اظهار کرد: حجم مبادلات تجاری کردستان سال گذشته پنج هزار و ۶۶۱ تن به ارزش ۶ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار بود که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از نظر وزنی ۳۰ درصد و از حیث ارزش دلاری ۲۱ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه  هزار و ۵۴۷ تن انواع کالا به ارزش حدود ۸۴۶ میلیون دلار از دروازه‌های مرزی استان به خارج از کشور صادر شد، افزود: از این میزان  هزار و ۱۶۴ تن به ارزش ۵۱۰ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و ترخیص شده است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: واردات ثبت سفارش شده استان پارسال در مجموع حدود ۲۶ هزار تن به ارزش تقریبی ۲۰۲ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن،  از لحاظ وزن ۲۳ و از نظر ارزش دلاری ۴۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

سمیعی اظهار کرد:  حجم ترانزیت صورت گرفته در این مدت سه هزار و ۶۳۹ تن معادل چهارمیلیارد و ۴۵۵ میلیون دلار بود که از نظر ارزش وزنی ۴۰ درصد و از نظر ارزش دلاری ۱۸ درصد رشد داشت.

وی یادآور شد: هدف صادراتی تعیین شده برای سال گذشته،  یک میلیارد و ۲۲ میلیون دلار بود که ۸۴۶ میلیون دلار آن معادل ۸۳ درصد تحقق یافت.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: مهمترین اقلام عمده صادراتی استان شامل تراکتور و ادوات کشاورزی، محصولات باغی، تولیدات لبنی و مصنوعات پلاستیکی بوده که به کشور‌های عراق، افغانستان و سوریه ارسال شد.

به گفته سمیعی عمده کالا‌های وارداتی شامل شمش طلا، شمش آلومنیوم، ضایعات سرب و آلومینیوم، پلاستیک، استرج فیلم و قطعات یدکی پکیج بوده که از کشور‌های عراق، چین، امارات محتحده و ترکیه وارد شد.

وی به اقلام عمده ترانزیتی مبدا اشاره کرد و افزود: سوخت و مواد معدنی، ضایعات کارتن، ضایعات مس، تایر و کشنده‌ها از مهمترین این اقلام بوده و سیگار، لاستیک ماشین، لوازم صوتی تصویری، پارچه، خشکبار، سوخت‌ها و خودروی سواری مهمترین اقلام عمده ترانزیت مقصد بودند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۸ ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
مردم از بانه خرید نکنید بیچاره می شوید یعنی بیچاره تون می کنند .