سخنگوی سازمان اوقاف خبر داد که با همکاری تیم برنامه «محفل» ۲۷ میلیارد و ۱۲۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان واریزی برای وقف پول انجام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - نشست خبری تبیین و تشریح دستاورد‌های حوزه وقف با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی - اجتماعی و سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه در سازمان اوقاف برگزار شد و سخنگوی سازمان اوقاف آماری از وقف در سطح کشور ارائه کرد.

حجت‌الاسلام عادل با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که سازمان اوقاف در این سال‌ها پیگیری کرد، موضوع وقف پول بود، گفت: باتوجه به اختلافاتی که بین فتوای مراجع تقلید درباره امکان انتقال وقف پول وجود داشت، ما این موضوع را از مقام معظم رهبری استفتاء کردیم. ایشان فرمودند بقای مالیت پول می‌تواند دلیلی بر صحت وقف آن باشد. اینکه در گذشته املاک وقف می‌شدند، دلیل‌بر انحصار در بحث ملک نیست! ما در تعریف وقف، حبس العین و تسبیل المنفعه داریم. یعنی اصل مال باقی بماند و منفعت آن استفاده شود. مثلاً مغازه‌ای وقف می‌شود و از درآمد آن اجرای نیات صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: بعد از آن استفتاء، کار‌های حقوقی وقف پول انجام شد. ما در اولین‌گام موضوعات مشخصی برای این وقف درنظر گرفتیم. در حال حاضر، ۸۵۰ عنوان نیت در وقف‌نامه‌ها داریم، که هر کدام از آنها می‌تواند هزاران شاخه شود. لازم بود در اولین‌گام در یک نرم‌افزار بانکی ۲۰ عنوان نیت را انتخاب کنیم. این موضوعات شامل ورزش، پژوهش، بلایای طبیعی، مراکز طبیعی، دانش بنیان، نخبگان، بقاع متبرکه، آزادی زندانیان، ایتام، جبهه مقاومت، ازدواج، قرآن کریم و ... است. 

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: این سازمان با همکاری تیم برنامه «محفل» سه موضوع را برای وقف پول تبلیغ کرد، که در مدت یک ماه گذشته ۲۷ میلیارد و ۱۲۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان واریزی برای وقف پول انجام شد. زمانی که وقف پول انجام می‌شود، اصل مال باقی می‌ماند و یکبار مصرف نیست. یعنی صدقه مردم صدقه جاریه است. این وقف‌ها با هر مبالغی جمع می‌شود، تا بعد از آن بتوان با آن سرمایه‌گذاری کرد. این وقف‌ها باقی خواهد ماند و از منافع آن در راستای نیات واقف خرج می‌شود. در حال حاضر، با نرم‌افزار‌های بانکی می‌توان فهمید چه مبالغی در چه تاریخی واریز شده و چقدر سود به آن تعلق گرفته است.

حجت‌الاسلام عادل در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه برخی مراجع تقلید با سود بانکی مخالف هستند، توضیح داد: ما این سازوکار را طی روال قانونی در کشور انجام می‌دهیم.

وی درباره مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه سرمایه‌گذاری برای تولید طبق شعار سال توضیح داد: هر ساله به طور میانگین ۱۵۰۰ وقف جدید انجام می‌شود. فکر می‌کنم در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۸۰۰ وقف جدید انجام شده است. منظور از وقف جدید تمام املاکی است، که وقف شده است. این املاک می‌تواند مغازه، زمین کشاورزی، ملک مسکونی و ... باشد. سازمان اوقاف عمدتاً در حوزه سرمایه‌گذاری رشد چشمگیر داشته است. این سازمان در موضوعات اولویت‌دار کشور ورود کرده است. مثلاً اگر حضرت آقا به اقتصاد دریاپایه اشاره کردند، موضوع تولید آبزیان و سرمایه‌گذاری در حوزه ماهی در قفس جزو سرفصل‌های سرمایه‌گذاری برای سازمان اوقاف بوده است.

به گفته وی، در حال حاضر، بزرگترین پروژه‌های ماهی در قفس کشور در خلیج‌فارس متعلق به سازمان اوقاف است. یا این سازمان در زمینه تولید انرژی و انرژی‌های پاک در بالغ‌بر ۲۰۰ نقطه در کشور سرمایه‌گذاری کرد. یعنی پروژه‌های انرژی خورشیدی به مدار وصل شدند و از آنها بهره‌برداری می‌شود. رئیس سازمان اوقاف هم هدف‌گذاری کردند که تا ۱۱۰ مگاوات سرمایه‌گذاری از محل موقوفات و بقاع متبرکه صورت بگیرد. یا سرمایه‌گذاری از اراضی کشاورزی سازمان اوقاف به طور جدی دنبال می‌شود. بنابراین، از بستر موقوفات و ظرفیت‌های وقف رشد اقتصادی خوبی ایجاد شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار